background img
banner
banner

Ξέμεινε με μία ιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Σελιανιτίκων

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Τη δυσαρέσκεια κατοίκων και επισκεπτών στα Σελιανίτικα έχει προκαλέσει η απουσία της μίας ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου από τις αρχές Αυγούστου, με αποτέλεσμα, παρότι εξυπηρετεί πολυάριθμο πληθυσμό, να έχει απομείνει με μία ιατρό. Για το θέμα παρενέβη το Κοινοτικό Συμβούλιο με επιστολή του προς την 6η ΥΠΕ, μεταφέροντας τη δυσφορία και τα παράπονα του κόσμου, από τη στιγμή που η μία ιατρός δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Στην παρέμβασή του προς την 6η ΥΠΕ, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, αναφέρει: «Σας γνωρίζεται ότι η Κοινότητα Σελιανιτίκων γίνεται καθημερινά αποδέκτης προφορικών παραπόνων από κατοίκους, δημότες της περιοχής αναφορικά με την λειτουργία του Π.Ι. Σελιανιτίκων και ειδικότερα με το γεγονός ότι η δεύτερη ιατρός έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το κοινό από την 1η Αυγούστου και ραντεβού δέχεται μόνο στο Ιατρείο του Πανοράματος. Το Π.Ι. Σελιανιτίκων, δια νόμου, εδρεύει και λειτουργεί στην περιοχή των Σελιανιτίκων και ως εκ τούτου το ιατρείο Πανοράματος τη δεδομένη στιγμή λειτουργεί καταχρηστικά -κατά την άποψή μας- σε βάρος των Σελιανιτίκων, αφού ως οικισμός ουδεμία σχέση έχει με τα Σελιανίτικα, καθώς ανήκει στη δικαιοδοσία της Κοινότητας Ροδοδάφνης και εύλογα, εφόσον επιθυμείτε τη λειτουργία του, να συνεπικουρείται από το εκεί ιατρικό προσωπικό, επ’ ουδενί όμως των Σελιανιτίκων.

Για τους ως άνω λόγους και με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη Διοίκηση, παρακαλείσθε για την άμεση παρέμβασή σας για την επιστροφή της ιατρού στα καθήκοντά της στο Π.Ι. Σελιανιτίκων που εδρεύει και λειτουργεί στην περιοχή των Σελιανιτίκων άλλως το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων σε προσεχή του συνεδρίαση θα συζητήσει το υπόψη θέμα (εφόσον δεν βρεθεί λύση) για να προσφύγει σε επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, στην οικεία Εισαγγελική αρχή, στο Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Δημόσιας Διαφάνειας».

Επτά επιστολές από τον Μάρτιο έχει στείλει το Κοινοτικό Συμβούλιο

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, ΄΄με μία σειρά επιστολών και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, προσπάθησα να λυθεί το ζήτημα και να μπορέσει να βρεθεί μία λύση για το Περιφερειακό Ιατρείο. Υπήρξε σοβαρό θέμα με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα επιπλέον ζήτημα από το οποίο προσπαθώ να γίνει απεμπλοκή από αυτό και αφορά το ότι ο οικισμός του Πανοράματος δεν ανήκει στα Σελιανίτικα, αλλά στη Ροδοδάφνη, και κακώς στα “χαρτιά” τον έχουν χρεωμένο στην κοινότητά μας. Ο οικισμός του Πανοράματος ουδέποτε ανήκε στα Σελιανίτικα, απ’ όσα γνωρίζουμε, ακόμα και όταν ίσχυαν οι νόμοι “Καλλικράτης” ή “Καποδίστριας”. Αυτή η δυσνόηση έφερνε πάντα προβλήματα και άγχος στους ασφαλισμένους και τους δικαιούχους και όλο αυτό προκάλεσε και την προσωπική μου αντίδραση, αλλά σαφώς και του τοπικού συμβουλίου΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Πήραμε μια θεσμική θέση, στον ρόλο που μας επιτρέπεται φυσικά και γι’ αυτό έχουμε παρέμβαση. Με μία σειρά επιστολών, επτά τον αριθμό συνολικά από τον μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, που από τότε άρχισαν να διαφαίνονται διαφορά σημάδια δυσλειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου. Ζητήσαμε να πάρει θέση το Κέντρο Υγείας στο οποίο και ανήκει το ιατρείο. Όταν είδαμε ότι όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά μας αγνόησε μη ικανοποιώντας την ανάγκη του κόσμου και την πραγματικότητα της καθημερινότητας, ζητήσαμε την παρέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η τελευταία επιστολή κοινοποιήθηκε προκειμένου να γνωστοποιηθεί το θέμα στο ευρύ κοινό. Αυτό που ζητήσαμε από την ΥΠΕ είναι να υπάρξει μία σοβαρή και υπεύθυνη παρέμβαση ώστε να λυθεί το ζήτημα. Αν δεν συμβεί, θα ζητήσω την εξουσιοδότηση του συμβουλίου ώστε να κινηθώ και να κάνω παράσταση τόσο στο υπουργείο Υγείας, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εισαγγελία, όσο και στην Εθνική Αρχή Δημόσιας Διαφάνειας. Γιατί κάποια πράγματα επιτέλους, κάποτε θα πρέπει να λυθούν΄΄.

Γ. Ρόζος: «Οι δημότες δεν ευθύνονται και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται για θέματα άλλων»

Καταλήγοντας, ο κ. Ρόζος σημείωσε: ΄΄Είμαι έτοιμος να λύσω προσωπικά το ζήτημα, με όποιον νόμιμο τρόπο γίνεται. Ακόμα και με ένδικο μέσο, αν χρειαστεί. Οι πολίτες, οι ασφαλισμένοι, οι δημότες, δεν ευθύνονται για θέματα άλλων, να ταλαιπωρούνται. Αυτό το αλαλούμ πρέπει να σταματήσει. Είμαι αποφασισμένος να παρέμβω με όποιον τρόπο μπορώ. Ο κόσμος της κοινότητας ζητάει βοήθεια και εμείς δεν θέλουμε να κωφεύουμε στα θέματά του. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η 6η ΥΠΕ έδειξε ένα ενδιαφέρον για το ζήτημα και υπήρξε μια διοικητική ανταπόκριση ώστε να βρεθεί κάποια λύση, προσπάθησαν οι άνθρωποι όσο μπορούσαν. Σε αντίθεση με το Κέντρο Υγείας Ακράτας, το οποίο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το θέμα μας. Η κατάσταση είναι νοσηρή και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι κακό. Δεν φταίνε τίποτα οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται από υπαιτιότητα άλλων. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό΄΄. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η πίεση από πλευράς Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων θα αποδώσει «καρπούς» αφού είναι πιθανόν εντός της εβδομάδας η δεύτερη ιατρός να πάρει εντολή ώστε να επιστρέψει στα καθήκοντά της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr