background img
banner
banner

Ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων

ΣΕ… ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία υπόγειων κάδων στην Αιγιάλεια, προσφέροντας ασφάλεια, μεγαλύτερη καθαριότητα και υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Ήδη τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται η εκπαίδευση του προσωπικού Καθαριότητας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και άμεσα το πρωτοπόρο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή και στον δήμο, σε πρώτη φάση στα σημεία που ήδη έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι. Αυτά είναι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην οδό Μελετοπούλων, στην οδό Μιχαλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής (πλατεία παραλίας), στην οδό Κλεομένους Οικονόμου και Ερμού, στην Ταξιαρχών και στην οδό Ανδρονοπούλου (πίσω από το Δημαρχείο).

Οι κάδοι θα λειτουργήσουν σε πολυσύχναστα σημεία καταργώντας συνολικά 40 με 50 τροχήλατους που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος & υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων.

Θα γίνει ενημέρωση των πολιτών για τη χρήση τους

Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ξεκινάμε τη λειτουργία των υπόγειων κάδων στις 15 Σεπτεμβρίου. Έχουμε προετοιμάσει και σχετική καμπάνια ενημέρωσης ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πώς θα τους χρησιμοποιούν΄΄. Παράλληλα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, σχολίασε: ΄΄Οι υπόγειοι κάδοι στην Αιγιάλεια είναι γεγονός. Η ομάδα της καθαριότητας εκπαιδεύεται και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία τους. Η Αιγιάλεια αλλάζει φιλοσοφία και εφαρμόζει ορθές πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δουλεύουμε με όραμα εκμεταλλευόμενοι όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας παρέχονται ,για να αλλάξουμε με πιο γρήγορα βήματα την Αιγιάλεια. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο που σέβεται τους πολίτες του και οι πολίτες συμβάλουν με τη συμπεριφορά τους στην δημιουργία ενός δήμου πρότυπο. Συνεχίζουμε…΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» και είχε προϋπολογισμό 249.872,00 €, με χρηματοδότηση σε ποσοστό 80%, ήτοι 199.897,60€ από το Πράσινο Ταμείο και κάλυψη του υπολοίπου 20%, από ιδίους πόρους του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr