background img
banner
banner

«Πορτοκαλί» με λιγότερα κρούσματα και μέτρα η Αχαΐα

ΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ COVID Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ο μειωμένος αριθμός νέων μολύνσεων αλλά και ενεργών κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα η Αχαΐα να… βαφτεί «πορτοκαλί» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, θα μειωθούν οι περιορισμοί. Επίσης, τα νέα κρούσματα στον νομό ανήλθαν σε 67, αριθμός αισθητά μειωμένος από τους τριψήφιους προηγούμενων εβδομάδων.

Η Αχαΐα βρίσκεται σε μίνι λοκ ντάουν μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας για τον κορωνοϊό, ο νομός Αχαΐας αποτυπώνεται πλέον με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο αντιστοιχεί στο επίπεδο 3. Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στις 14 Σεπτεμβρίου, η εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ. 1η δόση) ήταν 54.87% – 49.51%, ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 50.65% – 45.56%. Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 2.23%. 7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 24.3. Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική.

Ποια είναι τα «πορτοκαλί» μέτρα

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) προβλέπονται τα ακόλουθα μέτρα: Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2 • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Μπονάνος: «Τουλάχιστον να ακούσουμε μουσική στα αυτιά μας πάλι!»

΄΄Πληροφορήθηκα από καθηγητή κ Χατζηχριστοδούλου ότι κατά πάσα πιθανότητα βγαίνουμε από τα μέτρα που μας είχε επιβάλει η επιτροπή του επιδημιολογικού χάρτη΄΄, ανέφερε  ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, υπενθυμίζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μία μέρα πριν που παρουσίαζαν βελτιωμένη εικόνα ως προς τα ενεργά κρούσματα. Μακάρι να επαληθευτούμε, τουλάχιστον να ακούσουμε μουσική στα αυτιά μας πάλι! “Όμως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί είμαστε εμβολιαστικά σε χαμηλά επίπεδα. Είναι απαραίτητο να πείσουμε και τους τελευταίους δύσπιστους. Περιμένουμε επίσης καλά νέα και για το εμβολιαστικό κέντρο, η πίεση μάλλον αποδίδει, για να δούμε και εκείνες τις Κασσάνδρες που θα κρυφτούν, που ακυρώνουν κάθε προσπάθειά μας πριν εκδηλωθεί! Συγγνώμη που είχατε συνηθίσει να προσκυνούν κάποιοι οποιαδήποτε απόφαση σωστή ή ανάποδη, αρκεί να ήταν των φίλα κομματικά προσκείμενων΄΄, σχολίασε ακόμη με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Την ίδια στιγμή, παρά τη μείωση των κρουσμάτων, η Αιγιάλεια παρουσιάζει απώλειες τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του covid ενώ έχουν φύγει από τη ζωή λόγω covid και άτομα νεότερης ηλικίας και όχι απαραιτήτως ηλικιωμένοι. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 56 ασθενείς με Covid -19 στις Κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και 13 στις ΜΕΘ Κορωνοϊού. Στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 40 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 5 στην ΜΕΘ κορωνοϊού.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr