background img
banner
banner

Σκεπτικισμός για τα νέα μέτρα στην εστίαση…

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με έντονη ανησυχία και σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Αιγιάλειας τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες σχετικά με την λειτουργία των κλειστών χώρων.

Οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους με πληρότητα 85%, περιορισμοί που οι άνθρωποι του χώρου εκτιμούν πως θα πλήξουν τους τζίρους τους. Εν μέσω αυτή της κρίσιμης καμπής, οι επαγγελματίες του κλάδου στην Αιγιάλεια καλούνται να συσπειρωθούν επαναδραστηριοποιώντας τον Σύλλογό τους.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι εσωτερικοί χώροι, των μπαρ, των εστιατορίων, των καφέ και των κέντρων διασκέδασης θα δέχονται αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, με 85% πληρότητα στο κάθε μαγαζί. Πριν λίγες μέρες επίσης ανακοινώθηκε ακόμη πως τα παιδιά 12-17 ετών τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν rapid test για να καθίσουν στον κλειστό χώρο των καταστημάτων, ενώ τα παιδιά 5-11 θα μπορούν να εισέρχονται με αρνητική δήλωση σελφ τεστ.

Προμηνύεται δύσκολος χειμώνας…

Οι άνθρωποι της εστίασης, φαίνονται προβληματισμένοι και περιμένουν έναν δύσκολο χειμώνα, μετά από δύο lockdown και περιοριστικά μέτρα που προκάλεσαν σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο τους. Παρά το γεγονός ότι έχει απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας, κάποια καταστήματα διατηρούν συνήθειες από τα μέτρα του Μαΐου και επιλέγουν να κλείνουν νωρίτερα. Η εκτίμηση των ιδιοκτητών είναι, ότι τους εξωτερικούς χώρους θα τους επιλέγουν περισσότεροι θαμώνες και τους χειμερινούς μήνες καθώς εκτός από τους ανεμβολιάστους υπάρχουν και οι καπνιστές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η αύξηση παραγγελιών από καταστήματα της Αιγιάλειας σε σόμπες για εξωτερικούς χώρους…

΄΄Όσο κρατά ο καιρός κι όσο δεν βρέχει, οι σόμπες μπορούν να βοηθήσουν. Το πρόβλημα θα φανεί τον χειμώνα που στους εσωτερικούς χώρους θα ισχύσουν περιορισμοί. Είναι βέβαιο πάντως ότι θα επηρεάσουν την κίνηση στα καταστήματα. Μπορεί να υπάρχει συνέπεια και προσαρμοστικότητα, όμως ο Έλληνας, κακά τα ψέματα, δεν θέλει πολλές αλλαγές. Θέλει να λειτουργεί όπως πάντα΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο μεταβατικός πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Δ. Αιγιαλείας Γιώργος Κατσιμπίρης.

Ένα άλλο σημείο που φέρνει τους καταστηματάρχες του χώρου σε δύσκολη θέση, είναι ο έλεγχος των πελατών τους σχετικά με το εάν φέρουν τα πιστοποιητικά είτε εμβολιασμού, είτε νόσησης, είτε αρνητικής δήλωσης rapid test. Παρόλα αυτά δηλώνουν αποφασισμένοι να το κάνουν, ευελπιστώντας ότι έτσι θα προφυλάξουν τους πελάτες, το προσωπικό και τα καταστήματά τους από την πανδημία και επαφίενται στην καλή θέληση όλων για συνεργασία ώστε να μην προκύπτουν παρεξηγήσεις.

Αναγκαία η συσπείρωση γύρω από τον ΣΚΕΑΔΑ

Εν μέσω όλης αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης για όλη την κοινωνία αλλά και για τον κλάδο τους, οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής Αιγιάλειας, καλούνται να… ξαναζωντανέψουν τον σύλλογό τους που με πολλές προοπτικές είχαν δημιουργήσει πριν από μία δεκαετία. Για σήμερα Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση με τη συμμετοχή των μελών του ΣΚΕΑΔΑ προκειμένου να χαραχθεί η πολιτική του Συλλόγου και να διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στο κάλεσμα της μεταβατικής διοίκησης αναφέρονται τα εξής: ΄΄Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παράρτημα Αιγίου, τη Δευτέρα 20/9/2021 με ώρα έναρξης στις 18.00. Οι συγκυρίες και τα μεγάλα προβλήματα του χώρου μας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης καθώς και υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ μας. Η ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας είναι επιτακτική ανάγκη. Μαζί ενωμένοι είναι η λύση!».

Αρκετοί πλήρωσαν πρόστιμα…

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις όλο αυτό το διάστημα που στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής επιβλήθηκαν πρόστιμα και κυρώσεις για μη εφαρμογή των μέτρων, ενώ και οι επισκέψεις της αστυνομίας ήταν τακτικές, ειδικά σε χώρους διασκέδασης που συνωστίζονταν πολλά άτομα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr