background img
banner
banner

Στάθης Δρακίδης: Από Θεσσαλονίκη, Αίγιο για τους πρώην συμπαίκτες του

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΓΣ

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Παναιγιάλειο «δέθηκαν» σε μεγάλο βαθμό με την ομάδα αλλά και μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα. Και αναφερόμαστε και σε παίκτες μη γηγενείς που ήρθαν στο Αίγιο από όλα τα μέρη της Ελλάδας και σήμερα, πολλά χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τη «Μαύρη Θύελλα» μιλούν με νοσταλγία για τις στιγμές που έζησαν στο Αίγιο, διατηρώντας στενές επαφές με Αιγιώτες πρώην συμπαίκτες τους αλλά και με την πόλη γενικότερα. Και φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν λίγοι πρώην «μελανόλευκοι» που επισκέφτηκαν την Αιγιάλεια, συνάντησαν παλιούς συμπαίκτες και θυμήθηκαν τα παλιά.

Συναντήσαμε τον Κορωνέλλο, τον Ζαβογιάννη, τον Καραμπάτση, τον Δρακίδη και πριν λίγο καιρό τον Μισαηλίδη, μάθαμε ότι ήρθαν ο Ρούμπας και ο Ασημακόπουλος και πιθανόν και κάποιοι ακόμη που δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μας. Θα σταθούμε περισσότερο όμως στην ξεχωριστή περίπτωση του Στάθη Δρακίδη γιατί ήρθε από τη μακρινή Θεσσαλονίκη αποκλειστικά και μόνο για να συναντήσει παλιούς φίλους και συμπαίκτες.

Τον συναντήσαμε στα Ψηλαλώνια να απολαμβάνει τον καφέ του, όπως παλιά, μαζί με τον Κώστα Καραγιαννάκη, τον Γιάννη Γεωργιάδη και Αιγιώτες φίλους του. Ο πρώην «μελανόλευκος» επιθετικός ήρθε αρχικά για ένα χρόνο στον Παναιγιάλειο, όταν η ομάδα έπαιζε στη Β΄ Εθνική (1982-83) και μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Σέρτζιο Εσπινόζα. Αμφότεροι πέτυχαν από 13 τέρματα.

Η μεταγραφή που δεν έγινε στη Καλαμαριά της Α΄ Εθνικής

Μετά τον υποβιβασμό του ΠΓΣ από τη Β΄ Εθνική, τον Στάθη Δρακίδη ζήτησε ο Απόλλων Καλαμαριάς (δίνοντας 4,5 εκ. δραχμές) που εκείνη τη χρονιά, με πρόεδρο τον αείμνηστο Χάρυ Κλυνν είχε ανέβει στην Α΄ Εθνική. Μία μεταγραφή που όμως δεν έγινε ποτέ και ο παλαίμαχος επιθετικός εξηγεί τους λόγους. «Εγώ ήξερα ότι είχα έρθει στην ομάδα για έναν χρόνο, αλλά όταν ζήτησα την ελευθέρας μου από τον Μπέλλα για να πάω στην Καλαμαριά, δεν μου την έδωσε επειδή το συμβόλαιό μου, ήταν τελικά για δύο χρονιές. Ο Μπέλλας βέβαια είχε επιστρέψει στον Παναιγιάλειο το καλοκαίρι του ΄83 και ουσιαστικά δεν ευθυνόταν αυτός, αλλά η προηγούμενη διοίκηση του Σπυρόπουλου που ήταν στην ομάδα τη χρονιά που πήγα εγώ. Θα μπορούσε βέβαια και ο Μπέλλας να με παραχωρήσει αλλά επειδή με ήθελε και ο ίδιος και θα φώναζε ο κόσμος, όπως μου είπε, προσπάθησε να με πείσει να παραμείνω. Ήρθε μάλιστα και με βρήκε στη Θεσσαλονίκη γιατί τότε είχα αποφασίσει να μη γυρίσω στο Αίγιο. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω στην Α΄ Εθνική και με είχε πειράξει πολύ. Τελικά, με τα πολλά, με έπεισε και έτσι έπαιξα με τον Παναιγιάλειο και στη Γ΄ Εθνική».

Συμπαίκτες του Στάθη Δρακίδη στην ομάδα του Παναιγιαλείου τη διετία 82-84 ήταν οι Περδικάρης, Γ. Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τ. Γιωτόπουλος (τερματοφύλακες), Μαυρόπουλος, Αραβαντινός, Καραγιαννάκης, Λιάτος, Κορωνέλλος, Ρούμπας, Εσπινόζα, Καραμανλής, Μπεκατώρος, Νικολόπουλος, Θεολόγης, Καραΐνδρος, Παπαλάμπρου, Ασημακόπουλος, Συρμής, Γεωργιάδης, Σταμουλακάτος, Κουσουρής, Παπαδημητρίου, Μιχελής, Σταματόπουλος, Σ. Γιωτόπουλος, Ζαρογιάννης, Κουφοπαντελής, Λουκάτος, Γ. Καλαντζής, Κόγκας και Κοσκινόπουλος.

Σταμάτησε σε ηλικία 29 ετών

Ο Στάθης Δρακίδης γεννήθηκε στον Λαχανά Θεσσαλονίκης στις 14/2/1961 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Ηρακλή. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και το 1982 ήρθε ελεύθερος στο Αίγιο σε ηλικία 21 χρονών. Μετά τον Παναιγιάλειο έπαιξε σε Αναγέννηση Νεάπολης (Γ΄ Εθνική) και Αναγέννηση Καρδίτσας (Β΄ Εθνική) για να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 29 χρόνων λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

«Ασχολήθηκα από τότε επαγγελματικά με καταστήματα εστίασης και σήμερα διατηρώ ένα sport café στη Θεσσαλονίκη. Όποτε μπορώ όμως επισκέπτομαι το Αίγιο γιατί είμαι πολύ δεμένος με τα παιδιά που παίξαμε τότε στην ομάδα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που έρχομαι τα τελευταία 8-10 χρόνια. Το επόμενο καλοκαίρι υπόσχομαι πως θα είμαι πάλι εδώ και αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να μείνω περισσότερες ημέρες» μας λέει και συμπληρώνει: « Στέλνω τους χαιρετισμούς μου και την αγάπη μου και σε όσους δεν πρόλαβα να δω. Οι φιλίες τελικά που κάνουμε στο ποδόσφαιρο είναι αυτές που μένουν και στον Παναιγιάλειο έκανα πολλούς καλούς φίλους και πάντα θα τον θυμάμαι με αγάπη και νοσταλγία. Όλα τα υπόλοιπα ξεχνιούνται με το πέρασμα του χρόνου»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr