background img
banner
banner

Στον δήμο το κληροδότημα «Νικολάου Γεωργίου»

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ

Αποδοχή κληρονομιάς κατά ψιλή κυριότητα με συμβολαιογραφική πράξη για το κληροδότημα «Νικολάου Γεωργίου» πρόκειται να κάνει ο δήμος Αιγιαλείας. Σκοπός του διαθέτη, η οικονομική ενίσχυση απόρων αλλά και μαθητών και φοιτητών της τοπικής Κοινότητας Καλαμιά.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Γεωργίου του Παναγιώτη με δημόσια διαθήκη του άφησε στην πρώην Κοινότητα Καλαμιά, υπό τον όρο του αναπαλλοτρίωτου, ένα ισόγειο κατάστημα σε πολυκατοικία, ευρισκόμενο στην Αθήνα. Ως σκοπό όρισε με τα μισθώματα του καταστήματος να ενισχύονται οικονομικά ασθενείς και άποροι της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιά, καθώς επίσης να δίνεται οικονομική ενίσχυση σε μαθητές γυμνασίου και φοιτητές ανωτάτων σχολών και διδασκαλείων καταγόμενους από την εν λόγω Τ.Κ.

Η αποδοχή δεν έγινε από την κοινότητα Καλαμιά, με τον δήμο να δύναται εκ του νόμου να προχωρήσει σε αποδοχή αυτής κατά ψιλή κυριότητα με συμβολαιογραφική πράξη, διότι αποτελεί de facto επικαρπωτή του ακινήτου και η επικαρπία της συζύγου του διαθέτη έχει αποσβεστεί υπέρ του δήμου. Ήδη, η Οικονομική Επιτροπή έχει εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο να υπογράφει κάθε νόμιμο έγγραφο που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, έτσι ώστε να περιέλθει το ακίνητο στη περιουσία του δήμου, σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr