background img
banner
banner

Στο… κόκκινο αλλά πιο «μαλακά»

ΜΕΙΩΘΗΚΕ THN ΠΕΜΠΤΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Μειωμένος ήταν την Πέμπτη 2/9 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στον νομό Αχαΐας καθώς καταγράφηκαν 96 νέες μολύνσεις, επιστρέφοντας σε διψήφιο νούμερο. Παρόλα αυτά, ο νομός εξακολουθεί να βρίσκεται στο… κόκκινο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με τα μέτρα ωστόσο που τον συνοδεύουν να μην είναι τόσο «σκληρά», ίσως εξαιτίας και των αντιδράσεων που προέκυψαν.

Και πρώτοι ήταν επαγγελματίες και από την Αιγιάλεια και ιδιοκτήτες χώρων διοργάνωσης δεξιώσεων οι οποίοι, όπως αναφέρουν, είχαν κάνει ήδη προμήθειες για προγραμματισμένους γάμους για το Σαββατοκύριακο, μιλώντας για τεράστια οικονομική ζημιά, την οποία η κυβέρνηση… δεν έλαβε καν υπόψη. Στη συνέχεια «ήρθαν» οι αντιδράσεις τοποθεσιών που παρουσιάζουν πολύ μικρή διασπορά όμως βρίσκονται εντός νομού και τις πήρε η… μπάλα.

Η διαμαρτυρία του δημάρχου Καλαβρύτων

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δήμου Καλαβρύτων, με τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο να διαμαρτύρεται έντονα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Ο Νομός Αχαΐας έχει πέντε Δήμους. Κάθε ένας ξεχωριστά έχει λάβει τα δικά του μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο Δήμος μας έχει προβεί από την αρχή της πανδημίας σε όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα ( ενημέρωση των πολιτών, χρήση μάσκας, διεξαγωγή Rapid test από την αρχή της πανδημίας έχουμε προβεί σαν Δήμος με δικά μας έξοδα σε πάνω από τέσσερις χιλιάδες test, χορήγηση αντισηπτικών), με αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Η τελευταία επιδημιολογική επιτήρηση του Δήμου μας που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2021 και από τον Δήμο και από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων ήταν άριστη. Είναι άδικο λοιπόν μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν θα περιλαμβάνουν τον Δήμο Καλαβρύτων΄΄.

Σύμφωνα με το covid19.gov.gr του υπουργείου πάντως, υπήρξε αναπροσαρμογή και αναθεώρηση των μέτρων που προβλέπονται για τις αντίστοιχες περιοχές. Σύμφωνα με την αναθεώρηση αυτή τα μέτρα που προβλέπονται για τις περιοχές σε κόκκινη ζώνη έχουν ως εξής: Επίπεδο 4 – Κόκκινο. Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr