background img
banner
banner

Συμβούλια διά ζώσης θέλει η αντιπολίτευση

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ 4 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνεργασία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα έχει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, για τέσσερα θέματα που απασχολούν τον δήμο και την τοπική κοινωνία. Τη σχετική πρόθεσή του έκανε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας (6/9) μέσω τηλεδιάσκεψης, απαντώντας στις ενστάσεις των αρχηγών των υπολοίπων παρατάξεων ότι έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς να τους έχει ενημερώσει για τα σοβαρά θέματα του δήμου.

Εμβολιασμός για τον covid, σκουπίδια, AΕΙ και φωτιές θα μπουν στην «ατζέντα» του διαλόγου, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου και ορμώμενος από τη διάθεση εαυτού του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου να βοηθήσει τη δημοτική να γίνει πιο… αποτελεσματική, σύμφωνα με τα λεγόμενά του…

Χρ. Γούτος: ‘’Μην καταστρατηγείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου’’

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος ζήτησε ενημέρωση κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο δείχνει σαν κάτι να κρύβει. Ζήτησε συγκεκριμένα, ενημέρωση για το θέμα της φωτιάς της Δυτικής Αιγιάλειας και να γίνει γνωστό το εάν έχουν δοθεί παροχές στους πυρόπληκτους αλλά και για το θέμα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, τονίζοντας πως ΄΄ακόμη περιμένουμε το ραντεβού με την υπουργό΄΄. Ακόμη ανέφερε στην ένστασή του για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, ζητώντας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης συνεδρίαση, επισημαίνοντας πως ΄΄λιμνάζουν τα θέματα στην Αιγιάλεια κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα΄΄. Εξέφρασε ακόμη την ανάγκη αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι μέσω της Οικονομικής Επιτροπής «χάλασε» το Τεχνικό Πρόγραμμα. ΄΄Μην καταστρατηγείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχει που έχει περιορισμένες αρμοδιότητες. Μην το διαλύεται. Απέδειξα κι εγώ και η παράταξή μου ότι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε «πλάτη». Βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε΄΄, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της παύσης των εργασιών στην πλατεία Αγ. Λαύρας μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου, τονίζοντας πως κάτι πρέπει να γίνει. ΄΄Θέλω ένα χρονοδιάγραμμα να δούμε πού πάμε και πού… σκοντάφτουμε. Ό,τι θέλετε να βοηθήσουμε κι εμείς΄΄, είπε. Τέλος μίλησε για τις αλλαγές στις αντιδημαρχίες τις οποίες χαρακτήρισε «ανάλαφρες» τονίζοντας πως χάρηκε ότι είδε πως ο δήμαρχος θέσπισε αντιδημαρχία Τουρισμού με μία «μεταγραφή» όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας όμως ότι η αντιδημαρχία δεν έχει κωδικούς και τονίζοντας πως πρέπει να μπουν χρήματα, ώστε να σχεδιάζει και να στήσει μία καμπάνια.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Ο δήμος έχει απογυμνωθεί, φαίνεται όμως πως είναι εσκεμμένη η τακτική σας΄΄

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, αναφερόμενη στο σχόλιο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την έλλειψη προσωπικού στον δήμο, είπε: ΄΄Δύο χρονιές η πολιτεία έδωσε τη δυνατότητα προγραμματισμού προσλήψεων κι εσείς δεν το κάνατε. Πώς λέτε πως έχουμε μόνο έναν υπάλληλο ως γραμματέα του Δ.Σ., όταν δεν φροντίσατε να πάμε σε προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού; Ο δήμος έχει απογυμνωθεί, φαίνεται όμως πως είναι εσκεμμένη η τακτική σας. Προτιμάτε υπαλλήλους με μπλοκάκια και ιδιώτες για τη μεταφορά των απορριμμάτων, ήδη δημιουργήθηκαν κωδικοί γι’ αυτό. Είναι επιλογή σας να μην έχετε μόνιμο προσωπικό. Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός δημάρχου και ο δήμος, ως δημόσια υπηρεσία, πρέπει να έχει μόνιμους υπαλλήλους. Κάνετε ό,τι μπορείτε να φύγουν όλοι οι υπάλληλοι και έρχεστε και μας κοροϊδεύετε. Ασκείτε διοίκηση μιας άλλης εποχής΄΄.

Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή είπε πως όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα ακυρώθηκε. ΄΄Με ένα τηλεφώνημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο μάθαμε ότι η ένσταση του δημάρχου απορρίφθηκε και θα επιστραφεί 1.590.000 ευρώ΄΄, είπε μεταξύ άλλων. Κατήγγειλε ακόμη ότι όταν στην Ο.Ε. η ίδια αναφέρθηκε στην απόφαση του Ελεγκτικού δέχθηκε αγενές σχόλιο από τον δήμαρχο ότι «από τις πλαζ κάποιοι μαθαίνουν τις αποφάσεις». Και σχολίασε: ΄΄Εμείς όπου κι αν είμαστε ενδιαφερόμαστε και ενημερωνόμαστε ώστε να δρομολογούνται τα θέματα. Εσείς που έχετε έμμισθη θέση οφείλετε να ενημερώστε πριν από εμάς΄΄. Είπε ακόμη πως όταν ζήτησε διά ζώσης μετάδοση της συνεδρίασης της Ο.Ε. ο δήμαρχος της απάντησε ΄΄κ. Ψυχράμη, δεν έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος με το ζόρι σε ακούει;΄΄. Και κατέληξε η κ. Ψυχράμη: ΄΄Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει. Για το γινάτι του ο δήμαρχος ακύρωσε όλο το Τ.Π. και τα χωριά περιμένουν. Φόρτωνε την πλατεία ότι φταίει η αντιπολίτευση που δεν έχει προϋπολογισμό αλλά παραμένει ημιτελής. Είναι χαμηλού επιπέδου η διοίκηση της δ.α. κατώτερη των περιστάσεων και οφείλετε να επανεξετάσετε τη στάση σας. Το Τ.Π. του 2021 πρέπει να εκτελεστεί. Σεβαστείτε την απλή αναλογική, δεν είναι «τσιφλίκι» σας ο δήμος΄΄.

Τ. Παπακωνσταντινόπουλος: ‘‘Τα χρήματα των πολιτών καταλήγουν στις τσέπες των ιδιωτών’’

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος τοποθετούμενος για το προσωπικό ανέφερε πως οι νέες αντιλήψεις θέλουν προσωπικό μη μόνιμο. ΄΄Βλέπουμε δημάρχους και δημοτικές αρχές, πιστούς υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, πολύτιμους συνεργάτες του κράτους. Μη μας παραξενεύει που θέλουν υπαλλήλους μιας χρήσης. Δίνουμε γη και ύδωρ στον ιδιωτικό τομέα. Η δημαρχία Καλογερόπουλου είναι η χρυσή εποχή των μεταφορέων απορριμμάτων και μόνιμη λύση δεν φαίνεται πουθενά. Τα χρήματα αυτά δεν έρχονται από τον ουρανό. Είναι από τις τσέπες των εργαζόμενων και καταλήγουν στους ιδιώτες΄΄, είπε ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους ζητώντας ο δήμος να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Οι απαντήσεις του δημάρχου για… τεφτέρια και «μπακάλικα»

«Δυστυχώς ήμασταν παρόντες από την πρώτη στιγμή στη φωτιά αλλά όχι όλοι», τόνισε με νόημα ο δήμαρχος, λέγοντας: ΄΄Την έχουμε αντιμετωπίσει ως φωτιά με πιο επικίνδυνη εκδοχή την περίπτωση της Ζήριας αλλά όλο το καλοκαίρι είχαμε κι άλλες φωτιές τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Άρα είναι γνωστό τι έχει γίνει΄΄, είπε ο δήμαρχος ζητώντας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει στοιχεία. ΄΄Δεν αποφεύγουμε την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτιμώ να απαντάμε σε ερωτήματα΄΄, είπε ο κ. Καλογερόπουλος απαντώντας στην παρατήρηση του κ. Γούτου. Για το ΑΕΙ είπε: ΄΄Είναι δεδομένη η θέση του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως εκφραστής της κοινωνίας του Αιγίου δεν έχω να κάνω κάτι με τον πρύτανη αλλά μόνο με το υπουργείο, και αυτού που θα υπογράψει είτε δηλαδή με την υπουργό είτε με τον υφυπουργό. Το καλό είναι ότι δεν έγινε η μεταφορά άρα έχουμε έναν μικρό χρόνο μπροστά μας΄΄, σημείωσε. Για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος είπε πως αφορά μία νομική δυνατότητα που έχει η Ο.Ε. να τροποποιεί τέτοιες περιπτώσεις όπως για τη μεταφορά των απορριμμάτων, και πως οι ενστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σεβαστές στο μέτρο που επιτρέπεται. ΄΄Θα έχουμε τη δυνατότητα στο νέο Τ.Π. και στον νέο προϋπολογισμό να συνεισφέρουν όλοι όπως το επιθυμούν. Η ένσταση που κατατέθηκε για τα σκουπίδια έμαθα ότι δεν έχει γίνει δεκτή΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος.

Για το θέμα των υπαλλήλων, ο δήμαρχος γνωστοποίησε πως έχει σταλεί η κατάσταση των προσλήψεων στο υπουργείο. Επίσης για τους ιδιώτες είπε πως και κατά το παρελθόν μετέφεραν σκουπίδια, δεν είναι κάτι πρωτοφανές για την περιοχή, ακόμη κι επί δήμου Αιγίου γινόταν. ΄΄Διευκρινίζω ότι το Δ.Σ. κατά το παρελθόν εχει ψηφίσει κάποια έργα μέσω του Τ.Π. σε πρώτη ευκαιρία σεβόμενος τις αποφάσεις του Δ.Σ. θα επαναδρομολογηθούν. Δεν υπάρχει γινάτι. Ξεπερνώ το αγενές της συμπεριφοράς της κ. Ψυχράμη απέναντί μου, πρέπει να προσέχει κανείς να είναι ο ίδιος να είναι ευγενής ώστε να τυγχάνει της ευγένειας που ζητά. Αντιπαρέρχομαι γιατί η κ. Ψυχράμη γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργεί το τεφτέρι, το μπακάλικο και ίσως δεν είναι πολύ μακριά μας αυτοί που χρησιμοποιούν το τεφτέρι επ’ ωφελεία των ιδίων΄΄, σχολίασε ακόμη ο κ. Καλογερόπουλος.

Ενός λεπτού σιγή και ψήφισμα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρίας Τσουκαλά, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, συγγραφέα και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εξουσιοδότησε εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για τη σύνταξη ψηφίσματος προς τιμήν του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr