background img
banner
banner

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες

ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΟΥ 1933

Συγκλονισμένη η Χορωδία Αιγίου 1933 θρηνεί μαζί με όλη την Ελλάδα την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Προσανατολίζεται δε στη διοργάνωση συναυλίας προς τιμήν του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

΄΄Νιώθουμε ευλογημένοι που τραγουδήσαμε τα έργα του, που τον γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε μαζί του ανεπανάληπτες στιγμές συγκίνησης. Νιώθουμε τυχεροί για την τιμή που μας έγινε να συμμετέχουμε στη συναυλία που διοργανώθηκε στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Ιουνίου 2017, μαζί με άλλες 30 ιστορικές χορωδίες της Ελλάδας, προς τιμήν του. Όσοι ζήσαμε αυτή τη βραδιά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Μια τεράστια χορωδία 1200 ατόμων να τραγουδά τις μελωδίες του. Κι ο Μίκης παρά τα προβλήματά του, δεν άντεξε, ανέβηκε στο πόντιουμ με το αναπηρικό καροτσάκι του και διηύθυνε ο ίδιος την Άρνηση και το Βρέχει στη φτωχογειτονιά΄΄, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Χορωδίας.

Επίσης, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις ομόφωνα, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής: Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στο κτίριο της Φιλαρμονικής που στεγάζεται η Χορωδία. Καθημερινά από 10.00 έως 12.00 και έως την ημέρα της κηδείας να ακούγεται από το κτίριο της Φιλαρμονικής η συναυλία από το Καλλιμάρμαρο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να διοργανωθεί συναυλία προς τιμήν του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr