background img
banner
banner

Τιμητικές ποιμαντικές θέσεις με απόφαση του Μητροπολίτη

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Ο π.ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΒΟΣΤΙΤΣΗΣ Ο π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έκανε γνωστό ότι με απόφαση του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως (μετά την παραίτηση του Πρωτοπρεσβυτέρου, π. Ιωάννη Πετρόπουλου) ο πρ. Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης, Πρωτοπρεσβύτερος, π. Χρήστος Τσάκαλος. Στην δε θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος.

Ο τοπικός Ποιμενάρχης, εκτιμώντας την πολυετή ιερατική και ποιμαντική εμπειρία και την κοινωνική προσφορά και καταξίωση τόσο του π. Χρήστου Τσάκαλου, όσο και του π. Βασιλείου Πετρόπουλου τους ανέδειξε και τους διόρισε στις προαναφερθείσες τιμητικές ποιμαντικές θέσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ΄΄εύχεται ενθέρμως και εγκαρδίως να έχουν την ευλογία και την  θεία ενδυνάμωση του Κυρίου, ώστε να  επιτελούν με φώτιση και αγιασμό ψυχής τα νέα τους καθήκοντα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφράζει, παράλληλα, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, π. Ιωάννη Πετρόπουλο, δια την επί σειρά ετών πολύτιμη προσφορά του από την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου κατά τρόπο άψογο και υποδειγματικό καθώς επίσης και δια την υπευθυνότητα και αφοσίωσή του  στην Τοπική Εκκλησία, δια των οποίων επαξίως κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη κλήρου και πιστών΄΄.

Ο π. Χρήστος Τσάκαλος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας πέντε τέκνων, απόφοιτος επτατάξιας Ιερατικής Σχολής Τήνου, 1974, απόφοιτος τριετούς ανωτέρας Σχολής Ιερατικών Σπουδών, 1977, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, διορίστηκε στην Μέση Εκπαίδευση το 1995, χειροτονήθηκε σε διάκονο το 1977, σε πρεσβύτερο το 1980, χειροθετήθηκε σε Οικονόμο και Πνευματικό το 2000, σε Πρωτοπρεσβύτερο το 2000 και Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου (μετέπειτα Βοστίτσης) το 2000.

Ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας τεσσάρων τέκνων, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, με Ισοτιμία και αντιστοιχία του Ε.Κ.Π.Α., απόφοιτος Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (DereeCollege), μιλά αγγλικά, σερβοκροατικά, χειροτονήθηκε σε διάκονο το 1996, σε πρεσβύτερο το 2000, ενώ χειροθετήθηκε σε Οικονόμο και Πνευματικό το 2007 και σε Πρωτοπρεσβύτερο επίσης το 2007.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr