background img
banner
banner

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει, το ΚΙΝΑΛ σε ρυθμούς εκλογών

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝ’ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γιορτάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, στη σκιά των ζυμώσεων στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας, με την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά να έχει να αντιμετωπίσει ήδη τρεις διεκδικητές, εν όψει των εσωκομματικών του Νοεμβρίου.

Ήταν 3 Σεπτέμβρη του 1974 που υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος με μπροστάρη τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έμελλε να σφραγίσει τη μοίρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας με σύνθημα την «αλλαγή».

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ διοίκησαν τον τόπο για 20 χρόνια ώσπου το κίνημα έπεσε στην αφάνεια κι έτσι γεννήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, μήπως ανέβουν τα ποσοστά, ωστόσο το μερίδιο του 6% που καταγράφουν επί μακρό χρονικό διάστημα όλες οι δημοσκοπήσεις, έφεραν αμφισβήτηση. Έτσι η Φώφη Γεννηματά καλείται για δεύτερη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2017 να αντιμετωπίσει πάλι τους δελφίνους που διατείνονται ότι μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά του κινήματος.

Εκτός από την Φώφη Γεννηματά, υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές που έχουν καθοριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου, κορωνοϊού επιτρέποντος, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σήμερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης, ενώ υπάρχει και ο Παύλος Γερουλάνος που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές είχαν προσέλθει στις κάλπες 212.000 ψηφοφόροι ανά την Ελλάδα, κάτι που είχε θεωρηθεί τότε επιτυχία από τα στελέχη του κινήματος.
Σήμερα και υπό συνθήκες πανδημίας ο στόχος σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι ψηφοφόροι να φτάσουν τους 200.000.

 

Οι συσχετισμοί στην Αιγιάλεια

Σε τοπικό επίπεδο τέσσερα χρόνια πριν στις 12/11/2017 διεξήχθη ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, που ψήφισαν 1056 μέλη του Κινήματος Αλλαγής από την Αιγιάλεια, με την Φώφη Γεννηματά να κόβει πρώτη το νήμα με 545 ψηφοδέλτια, έναντι 270 του δεύτερου Νίκου Ανδρουλάκη.

Θυμίζουμε πως τότε διεκδικούσαν την προεδρία, ακόμα τέσσερις υποψήφιοι, οι Γιώργος Καρίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.
Στον β’ γύρο προσήλθαν στις κάλπες 832 ψηφοφόροι με τη Φώφη Γεννηματά να κερδίζει την Αιγιάλεια με 595 ψήφους έναντι 295 του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσο αναφορά τις πολιτικές ζυμώσεις με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποκτήσει ισχυρά ερίσματα στην περιοχή, ωστόσο παραμένουν ισχυροί τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πάντως, λόγο σε τοπικό επίπεδο έχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που φαίνεται ότι στηρίζει τη Γεννηματά, που διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο όσο και με τον πρόεδρο της ΠΕΣ Θανάση Σωτηρόπουλο, παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στην περιοχή.
Θυμίζουμε ότι η κ. Γεννηματά βρέθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Αιγιαλείας με αφορμή τις πυρκαγιές σε Ζήρια και Κάμαρες.

Ωστόσο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, διατηρεί καλή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, που φαίνεται πως θα εμπλακεί σοβαρά στο εσωκομματικό παιχνίδι στην περιοχή, έχοντας όμως ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr