background img
banner
banner

Το 1ο BREVET «ένωσε» την Αιγιάλεια μέσα από μία μαγευτική διαδρομή

200 ΧΛΜ ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Mε αυξημένα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό διεξήχθη το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου το 1ο BREVET ΑΙΓΙΟΥ που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγιάλειας, σε συνεργασία με τους: Audax Randonneurs Grece (Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας) και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΠΑ).

Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η χώρα μας γιορτάζει 200 χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας και το 1ο brevet Αιγίου ενώνει τους σημαντικότερους Ιστορικούς, Θρησκευτικούς, Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικούς πόρους της περιοχής με εργαλείο το ποδήλατο.

Το 1ο BREVET ΑΙΓΙΟΥ είναι μια υπερμαραθώνια- μη Ανταγωνιστική Διαδρομή εντός Ορίων Χρόνου, συνολικής αποστάσεως 200 Km με αφετηρία και τερματισμό τα Υψηλά Αλώνια Αιγίου, με την επωνυμία “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού».

26 οι τελικές συμμετοχές

Τα έκτακτα μέτρα που άρχισαν να ισχύουν στην Αχαϊα από την προηγούμενη Παρασκευή είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση αρκετών συμμετοχών και έτσι, στην αφετηρία το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν 26 ποδηλάτες, από τους 50 και πλέον που περίμεναν οι διοργανωτές.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από Αίγιο (Ψηλά Αλώνια) ακολουθώντας τη διαδρομή, Διακοπτό-Ακράτα-Δερβένι 38 km, Πούντα-Μέγα Σπήλαιο-Καλάβρυτα 90 km, Καστριά, Πλανητέρο 113 km control 1, Κλειτορία-Πριόλιθος-Καλάβρυτα, Κάτω Ζαχλωρού (Σταθμός Τραίνου) 162km control 2, Δουμενά-Βιλιβίνα-Πλατανιώτισσα-Μπουφούσκια, Γέφυρα Τσαγρή, Αίγιο 202 km (ψηλά αλώνια).

«Εκπληκτική η διαδρομή» δήλωσαν οι ποδηλάτες – Απούσα η δημοτική αρχή

O πρώτος τερματισμός έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και περίπου στις 9.30 είχαν τερματίσει και οι τελευταίοι ποδηλάτες. Όλοι, παρά την κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβαν, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διαδρομή την οποία χαρακτήρισαν εκπληκτική. Ακούστηκαν όμως και πολλά παράπονα για την απουσία της δημοτικής αρχής από ένα τόσο σημαντικό γεγονός το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην πόλη. «Δεν βρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπός της τουλάχιστον στην αφετηρία για να δώσει το σύνθημα της εκκίνησης παρά την υπόσχεση που είχαμε πάρει», μας είπαν οι άνθρωποι της ποδηλατικής Λέσχης που συνδιοργάνωσαν, μαζί με τον δήμο Αιγιάλειας και τη ΔΗΚΕΠΑ, τον αγώνα.

Το 1ο BREVET ΑΙΓΙΟΥ ήταν η πέμπτη εκδήλωση στο πλαίσιο του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν.

 

Τι είναι το brevet

Το brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα brevet των 1200χλμ και οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν σε 90 ώρες ή λιγότερο. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France. Μερικές φορές τα brevet, ονομάζονται και randonnées, μια λέξη χωρίς ακριβή μετάφραση στα αγγλικά, αλλά συνώνυμη της περιήγησης, της περιπέτειας και της περιπλάνησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr