background img
banner
banner

Χείμαρρος εντάξει στην οδό «Μίκης Θεοδωράκης»

ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

«Θωρακισμένη» φαίνεται πως θα είναι φέτος τον χειμώνα η κοινότητα Ροδοδάφνης, με τους χείμαρρους να έχουν καθαριστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προς ικανοποίηση του Κοινοτικού Συμβουλίου που είχε θέσει σχετικό αίτημα. Επόμενο βήμα από πλευράς Περιφέρειας για την περιοχή, θα είναι η κατασκευή του πεζοδρομίου επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με σκοπό την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

Πριν λίγες ημέρες καθαρίστηκε ο χείμαρρος που διέρχεται μέσα από την Άβυθο μετά από πολλά χρόνια. Όπως αναφέρει στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος ΄΄πρόκειται για τον χείμαρρο που περνά μέσα από την Άβυθο στην οδό Αμφιτρίτης η οποία παρεμπιπτόντως, μετονομάζεται σε «οδό Μίκη Θεοδωράκη» μετά από απόφαση του κοινοτικού μας συμβουλίου. Ο καθαρισμός του χείμαρρου αυτού ήταν απαίτηση όλων μας και έγινε πραγματικότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ήμασταν προβληματισμένοι μη γνωρίζοντας τι μπορεί να προκαλέσουν έντονα καιρικά φαινόμενα όμως, μετά και τον καθαρισμό του άλλου χείμαρρου με την ονομασία «Θολούρα» στο ύψος της Άκολης που έγινε το καλοκαίρι, νιώθουμε πιο ασφαλείς΄΄.

Επόμενο «βήμα» το πεζοδρόμιο

Παράλληλα, ο κ. Παλαιολογόπουλος σημείωσε: ΄΄Είχαμε εκθέσει το θέμα των χείμαρρων στον Περιφερειάρχη όταν μας είχε επισκεφθεί στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας και ευτυχώς ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Ένα ακόμη θέμα που είχαμε θέσει ήταν η κατασκευή πεζοδρομίου από το ύψος της θέσης «Υπόστεγο» ως τη θέση «Μπακαρέτσου» στην δεξιά πλευρά της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με τους μηχανικούς της Περιφέρειας ώστε να εκτελεστεί το έργο μαζί με έναν αγωγό για τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων, το οποίο ευελπιστούμε να κατασκευαστεί άμεσα ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι πεζοί΄΄.

Παρέμβαση Κοινότητας Σελιανιτίκων για τον καθαρισμό των ρεμάτων “Θολούρα” και “Βρωμολάγκαδο”

Εν τω μεταξύ, μετά από αίτηση – παρέμβαση του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων Γεωργίου Ρόζου εντάχθηκαν τελικά στον προγραμματισμό εργασιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο καθαρισμός των δυο ρεμάτων με τις τοπικές ονομασίες “Θολούρα” και “Βρωμολάγκαδο”, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Ομοίως, με αίτημα του προέδρου προς την αρμόδια Επιτροπής Αστυνόμευσης Ποταμών και Ρεμάτων αιτείται κατασκευαστικό έργο, στο σημείο που διέρχεται το ρέμα “Βρωμολάγκαδο” με τον αγροτικό δρόμο που καταλήγει στην τοποθεσία “Κάτω Ρουπακιά”, καθώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τις έντονες βροχοπτώσεις, ο εν λόγω δρόμος αποκόπτεται λόγω πλημμύρας από την κυκλοφορία και για το λόγο αυτό οι αγρότες δεν μπορούν να μεταβούν στα κτήματά τους για τις καλλιεργητικές τους εργασίες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος επισημαίνει πως “από πλευράς του κοινοτικού συμβουλίου εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας, μεριμνώντας στο μέτρο του εφικτού για την επίλυση των διαφόρων θεμάτων της περιοχής, που είναι και η προτεραιότητά μας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr