background img
banner
banner

Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Με αφορμή τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Με την υπ’ αριθ.139/2021 απόφασή του, εξέδωσε το κατωτέρω ψήφισμα:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά, μια ακούραστη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής.
Έδωσε μάχες για μια ποιο δίκαιη κοινωνία, πάλεψε για μια καλύτερη Ελλάδα, στάθηκε στο πλευρό όλων, απλών πολιτών και των προοδευτικών ανθρώπων, πάντα με γνώμονα τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην Αυτοδιοίκηση, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της, αφού υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρέπεια την κοινωνία και τη δημοκρατία πάντα συνεπής στις ιδέες και τις αρχές της, στον ηθικό και αξιακό της κώδικα από όποια θέση κατείχε.
Σαν άνθρωπος έδωσε σε όλους μας μαθήματα ζωής, καθώς αν και χτυπημένη από τον καρκίνο, κατάφερε να σταθεί όρθια, να συνέχισε να μάχεται να αποδείξει ότι η θέληση και το πείσμα είναι τα όπλα μας απέναντι στην ασθένεια, αλλά και απέναντι σε όλα όσα αντιμετωπίζουμε στη ζωή.
Άνθρωπος με ευαισθησίες και βαθιές ανησυχίες, υπήρξε μητέρα, σύζυγος, πολιτικός και πολίτης και αποτέλεσε παράδειγμα για τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν αξιώματα, ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στους ρόλους που καλούνται να υπηρετήσουν, καθώς και παράδειγμα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ίδια πολύ δύσκολη δοκιμασία με αυτή την ασθένεια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αιγιαλείας εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά και αποφασίζει:
1.-Να τηρηθεί στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας.
2.-Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.
3.-Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr