background img
banner
banner

Έρευνα δείχνει ποια είναι η πιο ερωτική γλώσσα

H ιντερνετική πλατφόρμα Preply συγκέντρωσε συμμετέχοντες με διαφορετική μητρική γλώσσα και μέτρησε τους παλμούς της καρδιάς τους ενώ άκουγαν διάφορες μικρές φράσεις σε συγκεκριμένες γλώσσες.

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι τα ιταλικά είναι η πιο θελκτική γλώσσα, με τα ολλανδικά να τερματίζουν.. στην τελευταία θέση προτίμησης των συμμετεχόντων.

Πιο αναλυτικά, όταν οι συμμετέχοντες (άντρες και γυναίκες) άκουγαν τις ιταλικές φράσεις είχαν 23% αύξηση των καρδιακών τους παλμών, ενώ στην δεύτερη θέση με 20% αύξηση των παλμών βρέθηκαν τα πορτογαλικά.

Τα ελληνικά βρέθηκαν στην τρίτη θέση της λίστας μαζί με τα γαλλικά και τα ρωσικά.

Οι γυναίκες φαίνεται πως προτιμούν τα γαλλικά περισσότερο από τους άντρες, με 23% αύξηση των καρδιακών τους παλμών, ενώ οι άντρες συμμετέχοντες δεν έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό για την γαλλική γλώσσα, με μόλις 17% αύξηση των καρδιακών τους παλμών.

Τελικά όμως, τι είναι αυτό που κάνει μια γλώσσα τόσο αισθησιακή;

Η γλωσσολόγος Aleksandra Stevanovic εξηγεί: «Οι γλώσσες που είναι εύκολες να τις τραγουδήσει κανείς, ακολουθούν το μοτίβο ένα φωνήεν- ένα σύμφωνο, οπότε και η κάθε συλλαβή τελειώνει με ένα φωνήεν. Οι λέξεις αυτές  ακούγονται πιο «μουσικές» στα αυτιά μας και άρα πιο ελκυστικές».

Ολόκληρη η λίστα του Preply:

Ιταλικά (23%)

Πορτογαλικά (20%)

Ελληνικά (18%)

Γαλλικά (18%)

Ρωσικά (18%)

Κινεζικά (17%)

Πολωνικά (17%)

Κορεάτικα (17%)

Γερμανικά (15%)

Ιαπωνικά (15%)

Ινδικά (15%)

Ολλανδικά (12%)

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr