background img
banner
banner

«Έφυγε» μία φίλη της Αιγιάλειας

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε τη θλίψη στην Αιγιάλεια καθώς ήταν πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλους τους κομματικούς χώρους που έδωσε μία γενναία και αξιοπρεπή μάχη με τον καρκίνο για σειρά ετών.

Στην περιοχή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετρούσε πάρα πολλούς φίλους, ενώ το ενδιαφέρον της για τα θέματα του τόπου και των ανθρώπων του, ήταν έκδηλο σε κάθε περίπτωση. Η είδηση του θανάτου της και το τριήμερο πένθος στο οποίο έχει κηρυχθεί η χώρα, στάθηκε η αφορμή για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κι ήταν ίσως το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει για τη μνήμη της.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Είχε προηγηθεί αίτημα της Β. Ψυχράμη

Η αίτηση για αναβολή της προγραμματισμένης για χθες το απόγευμα τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, υπεβλήθη το μεσημέρι από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, η οποία απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ντίνο, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά. Με την είδηση του θανάτου της ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Αναστέλλονται για τρεις ημέρες όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς και οι εργασίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η δημοτική μας παράταξη ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, προτείνει την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σε ένδειξη σεβασμού στην Φώφη Γεννηματά, την γυναίκα και πολιτικό, για την οποία-σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία- τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που πάλευε για την ζωή της, εκφράζονται με απέραντο θαυμασμό για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά της μέχρι την τελευταία της πνοή. Με την βεβαιότητα ότι όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την θλιβερή αυτή εξέλιξη, αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Μιάμιση ώρα μετά ανακοινώθηκε από το γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου η αναβολή της συνεδρίασης και ο ορισμός της μετά τη παρέλευση του τριήμερου πένθους, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ.

 

Ήταν παρούσα στην άσχημη συγκυρία της φωτιάς του φετινού καλοκαιριού

Μόλις τέσσερις μέρες μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε τη Δυτική Αιγιάλεια, στις 4 Αυγούστου και παρά το ότι η υγεία της είναι προφανές πως την ταλαιπωρούσε, η αείμνηστη πολιτικός επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή αλλά και το Δημαρχείο Αιγιαλείας όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε στους συμμετέχοντες, το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ενημερωμένη όσο λίγοι και για την έκταση του προβλήματος στην περιοχή αλλά και για το τι επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις, δίνοντας τα «φώτα» της για το τι πρέπει να προσέξουν δήμος, πληγείσες κοινότητες και πυρόπληκτοι ώστε να λάβουν άμεσα τις αποζημιώσεις που τους εξαγγέλθηκαν. Κατά την παραμονή της στο Δημαρχείο ήταν πλήρως καταρτισμένη, υπομονετική, ευγενέστατη όπως πάντα και με τις συμβουλές της αποτέλεσε πολύτιμο σύμβουλο του δήμου στο τι πρέπει να προσέξει. Επίσης, είχε δεχθεί με χαρά να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ, ενώ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε μετά από λίγο καιρό…

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η φορά που η χαρισματική πολιτικός είχε επισκεφθεί την Αιγιάλεια. Πάρα πολλές φορές μεσολάβησε και άσκησε πιέσεις για τα προβλήματα των αγροτών της Αιγιάλειας ενώ άλλες τόσες είχε αναγνωρίσει τη συμβολή της Παναιγάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών στην οικονομία ως κορυφαία συνεταιριστική εξαγωγική εταιρεία. Οι επισκέψεις της δε στην Ένωση συνοδεύονταν με συζητήσεις ουσίας.

Ο πολιτικός κόσμος της περιοχής αλλά και τοπικοί φορείς απέστειλαν «βροχή» συλλυπητήριων μηνυμάτων για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν την προσφορά της στην πολιτική, αλλά και όλα όσα θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα, εάν η τύχη της είχε φερθεί λίγο καλύτερα…

Γιώργος Παπανδρέου: «Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο»

Ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε: «Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της. Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη

Τη θλίψη του για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: «Υπηρέτησε το δημόσιο βίο με την ευγένεια και την αξιοπρέπεια που τη χαρακτήριζε ως άνθρωπο, αλλά και με τη δύναμη που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας, απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό. Γενναία, περήφανη, αγωνίστρια αξιών μέχρι τέλους. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους… Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου

Μετά τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Αισθανόμαστε θλίψη και οδύνη για τον πρόωρο χαμό μιας αξιόλογης πολιτικού μα και γενναίας μαχήτριας της ζωής, της Φώφης Γεννηματά, η οποία τίμησε την Αιγιάλεια με τη φιλία της και το ειλικρινές της ενδιαφέρον. Είχαμε πάντοτε αγαστή συνεργασία με την ίδια, που επιβεβαιώθηκε και το περασμένο καλοκαίρι με την επίσκεψή της στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη”.

Δήλωση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου

Με αφορμή τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Καλαβρύτων ενώνει το πένθος του με το πένθος όλης της χώρας. Χάσαμε μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, μια αγωνίστρια της ζωής, μια πραγματική και ασυμβίβαστη μαχήτρια και ιδεολόγο, ένα γλυκό άνθρωπο που υπηρέτησε με πάθος αξίες, ιδέες και αρχές. Χάσαμε μια φίλη των Καλαβρύτων την οποία, πριν από περίπου δυο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2019, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο και να συζητήσουμε μαζί της για θέματα της Αυτοδιοίκησης. Και να μοιραστούμε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς. Άλλωστε η Φώφη, έχοντας υπηρετήσει και η ίδια την Αυτοδιοίκηση, γνώριζε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη θεσμική λειτουργία και εξέλιξη των Δήμων και των Περιφερειών και ήταν πάντα κοντά μας. Η είδηση του θανάτου της μάς συγκλόνισε. Θα θυμόμαστε πάντα την ευγένεια ψυχής, το ήθος της, την απαράμιλλη γενναιότητα και αξιοπρέπεια με την οποία αναμετρήθηκε -έως τέλους- με τον καρκίνο, τα μηνύματα που έστελνε μέσα απ’ την δική της τιτάνια μάχη, χωρίς ποτέ να κρυφτεί ή να φοβηθεί. Το πλατύ της χαμόγελο δεν σβήνει. Η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της, όπως και η παρακαταθήκη των γονιών της Γιώργου και Κάκιας, μένουν ζωντανές και ανεκτίμητες. Στους οικείους της εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Απόστολος Κατσιφάρας: «Αντίο Φώφη Γεννηματά»

«Η απώλεια της προέδρου μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια», ανέφερε στο μήνυμά του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Μ. Σκανδάμης για Γεννηματά: «Πάντα μαζί μας»

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας: “Δε νομίζω ότι βρίσκει κανείς τρόπο να περιγράψει τα συναισθήματά μας. Μια μαχήτρια της ζωής, ένας ηθικός, ευγενής και οραματικός άνθρωπος, η Πρόεδρος που ανέλαβε την παράταξη στα δυσκολότερα χρόνια και την θωράκισε με πολιτική πίστη και αξιοπρέπεια. Και για την οικογένειά της βέβαια, μια μοναδική μητέρα και σύζυγος. Ο Θεός να δίνει δύναμη στους δικούς της και εμείς, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κρατάμε τη μνήμη της άσβεστη για τα όσα προσέφερε στην Ελλάδα. H Φώφη είναι πάντα μαζί μας”.

Θαν. Σωτηρόπουλος: «Σημαντική πολιτικός, φίλη της Π.Ε.Σ. και των αγροτών της Αιγιάλειας»

Τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, μιας γυναίκας που αποτέλεσε παράδειγμα προς όλους μας κατά τη διάρκεια του βίου της, για την αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητά της. Ήταν μία σημαντική πολιτικός την οποία χάνει όλη η Ελλάδα. Εμείς δε, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να θρηνούμε, διότι χάσαμε μία πραγματική φίλη της Παναιγιάλειας Ένωσης και των αγροτών της Αιγιάλειας, που ήταν δίπλα μας σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Επισκέφθηκε την Ένωση αρκετές φορές, αναγνώρισε το έργο μας και συμπαραστάθηκε σε κάθε προσπάθειά μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη της».

Η Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

“Με ανείπωτη θλίψη η Τοπική Οργάνωση ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούμε την Πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, που χθες παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, νικήθηκε από αυτόν τον εχθρό, που τόσα χρόνια αντιμετώπισε χωρίς φόβο και με τεράστια δύναμη.
Μια σπουδαία λαμπερή και χαμογελαστή γυναίκα, μια υπέροχη μητέρα και μια μεγάλη αγωνίστρια που πάλεψε για μια δίκαιη κοινωνία και συνδέθηκε με τις αγωνίες και τις ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων, γιατί πίστευε ακράδαντα πως οι έλληνες αξίζουν και δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.
Όλοι εμείς που τη γνωρίσαμε και δουλέψαμε μαζί της δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την πολιτική της παρακαταθήκη και να συνεχίσουμε πάνω στο δρόμο που χάραξε.
Όσα λόγια και να πούμε είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτή την απώλεια.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας, θα είσαι φάρος φωτεινός για το μέλλον και θα ζεις πάντα στις καρδιές μας.
Ευχόμαστε από καρδιάς κουράγιο και δύναμη στο σύζυγο της και στα παιδιά της.”

Για την Τοπική Οργάνωση ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας
Μαρία Παπαγεωργίου, Συντονίστρια


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr