background img
banner
banner

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στον δήμο Αιγιαλείας

ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ – ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

«Φύλλο και φτερό» έκαναν τον δήμο Αιγιαλείας μέλη κλιμακίου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που πραγματοποίησαν προχθές Τετάρτη επιτόπιο έλεγχο με αντικείμενο την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από την Cοvid-19 σε υπαλλήλους του δήμου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους.

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τη Δημοτική Αστυνομία και λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών κανόνων που είναισε ισχύ από 13.09.2021 έως 31.03.2022. Το πρόγραμμα εστιάζει, μεταξύ άλλων, και στην ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας στους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων και όχι μόνο σε δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες.

Περισσότεροι από τους μισούς έχουν εμβολιαστεί

Να σημειωθεί ότι ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλους τους δήμους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα του δήμου Γιώργου Ρούσσου στo protionline.gr, ΄΄πρόκειται για έναν τυπικό και τακτικό, αλλά και αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και στον δήμο μας. Ελέγχθηκε κατά πόσο τηρείται η διενέργεια Rapid Tests και εμβολιασμών από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, από τους 340 υπαλλήλους που έπρεπε να υπάρχουν ως παρουσία, στον ενδεικτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, είχαμε παρουσία 187 υπαλλήλων, σύμφωνα με τις διατάξεις περί covid. Η συμμόρφωση στους υπάλληλους του δήμου έπιασε το 98% και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από τα 340 άτομα που εργάζονται με φυσική παρουσία στον δήμο και όχι στα Νομικά Πρόσωπα, οι 177 έχουν εμβολιαστεί, που σημαίνει κάτι παραπάνω από το 50% είναι κατοχυρωμένο και οι υπόλοιποι από αυτούς, προσέρχονται στην εργασία τους με Self ή Rapid τεστ΄΄.

Τακτικότητα και τήρηση των υγειονομικών προβλέψεων

Επίσης, ο κ. Ρούσσος επισήμανε το γεγονός ότι σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται ο έλεγχος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και για το αν οι υπάλληλοι προσέρχονται στις εργασίες τους έχοντας συμμορφωθεί σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις. Και πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του δήμου: ΄΄Ο έλεγχος της Τετάρτης ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και διήρκεσε μέχρι περίπου τις 4 το μεσημέρι.

Δεν υπήρξαν περιπτώσεις οι οποίες δεν ακολούθησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σίγουρα, στον δήμο παρατηρείται από σχεδόν όλους τους υπαλλήλους μια τακτικότητα σε αυτό το ζήτημα. Ο δήμος είναι καθ’ όλα νομότυπος, καθώς είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, όλα είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα΄΄.

Όπως έχει καταστεί σαφές, οι έλεγχοι συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς όλης της επικράτειας με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr