background img
banner
banner

Ακόμη στόχος εξωσχολικών το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συνεχίζουν τις καταστροφές οι εξωσχολικοί που έχουν βάλει στο… μάτι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως τώρα έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές, με πιο πρόσφατες αυτή στη συρόμενη πόρτα του σχολείου αλλά και στην οροφή των τουαλετών!

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Παπαδόπουλος, είχε κρούσει τον κώδωνα σχετικά με παραβατικές συμπεριφορές μεγαλύτερων παιδιών που λειτουργούν εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, περιγράφοντας τότε, τόσο την εικόνα που αντίκρισε ανοίγοντας το σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όσο και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από αυτό αλλά και εντός του προαυλίου που εισβάλουν κάποιοι, απογευματινές και βραδινές ώρες. Είχε τότε αναφερθεί στα σπασμένα λουκέτα και τις κλειδαριές, στα κάγκελα που «εξαφανίζονταν» ώστε να δημιουργείται περιθώριο για να εισβάλουν στο προαύλιο, στα σπασμένα θυροτηλέφωνα και γραμματοκιβώτια, τα σπασμένα τζάμια, τα πεταμένα σκουπίδια, τα γυαλιά από θρυμματισμένα μπουκάλια μπύρας στο προαύλιο και τόσα ακόμη που ακούγονταν «ξένα» στους μικρούς μαθητές του σχολείου και πρωτόγνωρα στους γονείς. Σε όλους τουλάχιστον διαμένουν μακριά από το σχολείο, γιατί όσοι μένουν κοντά έχουν ιδία άποψη και τις «επιθέσεις» που δέχεται το σχολικό συγκρότημα και μάλιστα χωρίς λόγο κι αιτία.

Και το αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της παραβατικής δράσης δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, δεδομένου ότι το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών είναι μεγάλο ενώ δαπανώνται χρήματα που προορίζονταν για άλλες ανάγκες που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν.

Έσπασαν τα κεραμίδια στις τουαλέτες και μπαίνει νερό…

Όπως κάνει γνωστό στο protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄μπορεί οι ζημιές να μην είναι τόσο μεγάλες σε όγκο, όμως δυστυχώς οι εξωσχολικοί συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Πριν από περίπου μία εβδομάδα έσπασαν τη συρόμενη πόρτα και βάλαμε νέο λουκέτο. Επίσης, έσπασαν τα κεραμίδια πάνω από τις τουαλέτες με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μπαίνει νερό και σημειωτέον ότι πρόκειται για τις καινούριες τουαλέτες που κατασκευάστηκαν πριν λίγο καιρό΄΄.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, ΄΄έχουμε στείλει επανειλημμένως έγγραφα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας εκθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση μέσω της απομάκρυνσης των παραβατικών στοιχείων γύρω από το σχολείο μας, στο οποίο έρχονται και ξεσπούν. Μας έχουν απαντήσει πως το θέμα ερευνάται και ότι έχουν γίνει και προσαγωγές. Εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr