background img
banner
banner

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: «Θέλουν να ‘’σύρουν’’ στα δικαστήρια τους συναδέλφους ενώ έλαβαν το 15%»…

Στην καταγγελία της Ενωτικής Συνεργασίας Υγειονομικών που έκανε λόγο για νοθείες στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου, απαντά με ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, υπεραμυνόμενη της νομιμότητας της διαδικασίας και καταγγέλλοντας ότι η παράταξη προσπάθησε να «μπλοκάρει» τις εκλογές ώστε το δικαστήριο να τοποθετήσει μέλη της στη διοίκηση.

Κατηγορεί μάλιστα τα μέλη της Ενωτικής Συνεργασίας Υγειονομικών ότι παραποιούν την αλήθεια και πως «το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι συνθήματα, πανό και φωνές, δίχως έγγραφα, δίχως υπογραφές, δίχως πρακτικά και ότι άλλο νόμιμο υπάρχει σε τούτο τον ‘’πλανήτη’’».

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων παραθέτει τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν συμβεί με πρακτικά, αποφάσεις Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις και με την συμμετοχή αυτών που καταγγέλλουν, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αναφερόμενοι στις Γ.Σ. που δεν είχαν απαρτία και σε αυτή που τελικά έγινε στις 18/11/2020 με κατάθεση ψηφοδελτίων και χωρίς – όπως αναφέρει – να προσβληθεί η διαδικασία από την Αγωνιστική Επιτροπή (σημερινή Ενωτική Συνεργασία) που όμως δεν ακολούθησαν εκλογές λόγω των μέτρων για τον covid.

Αναφέρει ακόμη πως ΄΄την 09/08/2021 τρεις εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο Ασπρούκος Αποστόλης, η Αθανασοπούλου Τρισεύγενη και ο Τσιλιγιάννης Δημήτριος, ξαφνικά και χωρίς να ενημερώσουν επίσημα κανέναν συνάδελφο από το προηγούμενο Δ.Σ., προσέφυγαν στα δικαστήρια καταγγέλλοντας ότι δεν προχώρησε το προηγούμενο σωματείο σε εκλογική διαδικασία και ζητούν από το δικαστήριο να ορίσει προσωρινή διοίκηση ολόκληρου του Δ.Σ. του Σωματείου από μέλη που προτείνουν οι προσφεύγοντες και μόνο΄΄ και τονίζει: ΄΄Αυτή η ενέργεια αφενός ήταν αντιδεοντολογική, άκαιρη καθότι υπάρχει παράταση θητείας έως 31/10/2021 με νόμο του κράτους, αντί συναδελφική και αφετέρου εν μέσω θέρους και διακοπών (καθότι είχε δοθεί από το υπουργείο υγείας η δυνατότητα λήψης κανονικών αδειών και όλοι ήταν σε άδεια, μετά από την αναστολή που είχε προηγηθεί πολλών μηνών πριν). Παρ΄ όλα αυτά, η εφορευτική επιτροπή ζήτησε εκ νέου (αρχές 9ου/ 2021) από τον δικηγορικό σύλλογο Δικαστικό Αντιπρόσωπο και η απάντηση αυτή την φορά ήταν θετική, ότι δηλ. θα διαθέσει δικηγόρο προκειμένου να γίνουν οι εκλογές την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/09/2021. Και όταν αυτές προκηρύχτηκαν η Ενωτική Συνεργασία Υγειονομικών ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται (κατά το δοκούν) καλούσαν σε αποχή τους εργαζομένους από τις εκλογές που ορίστηκαν νόμιμα την Παρασκευή 24/09/2021΄΄.

Τα περί Δημοκρατίας…

Και συνεχίζει: ΄΄Μετά από πολλές παλινωδίες, αντικρουόμενες απόψεις και αλλαγές τίτλων (καθώς την μία φορά κατέθεσαν ψηφοδέλτιο και μετά αυτοαποκαλούνταν κίνημα) προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία, εκφοβίζοντας συναδέλφους να μην κατέβουν να ψηφίσουν και την εφορευτική επιτροπή να μην συμμετέχει στις εργασίες της. Οι εκλογές τελικά πραγματοποιήθηκαν νόμιμα με Δικαστικό Αντιπρόσωπο και παρατηρητές από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο την ΠΟΕΔΗΝ και με την συμμετοχή του 43% του εκλογικού σώματος. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (δηλ. το δικό μας ψηφοδέλτιο) έλαβε το 85% επί του συνόλου σε αντιδιαστολή με το ψηφοδέλτιο αυτών που θέλουν να ‘’σύρουν’’ στα δικαστήρια τους συναδέλφους (δηλ. οι καταγγέλλοντες) έλαβαν το 15% επί του συνόλου (έδρες στο νέο Δ.Σ. 6 προς 1). Τους απαντούμε λοιπόν ότι η δημοκρατία ‘’ΜΙΛΗΣΕ’’ και ΔΕΝ έχει αδιέξοδα και οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή τους, έδωσαν τις απαντήσεις. Δηλαδή, οι καταγγέλλοντες η Ενωτική Συνεργασία Υγειονομικών ΕΣΥ ή η Αγωνιστική Επιτροπή Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται, αν καταλαβαίνουμε καλά μεταξύ της Δημοκρατίας που είναι οι εκλογές και της αποχής, παρότρυνε το εκλογικό σώμα να μην γίνουν οι εκλογές και ζητούσε να οριστούν στο 7μελές Δ.Σ. του Σωματείου από το δικαστήριο επτά (7) άτομα φιλικά προσκείμενα σε αυτή δίχως εκλογές. Αν αυτό είναι Δημοκρατία φανταζόμαστε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Αν οι νόμιμες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 24 Σεπτεμβρίου 2021 είναι βία και νοθεία τότε τα επτά (7) δικά τους άτομα (προτεινόμενοι) στο δικαστήριο, που επιθυμούσαν να είναι στο νέο 7μελές Δ.Σ. χωρίς εκλογές των ‘’όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται’’ τι είναι ; πώς λέγεται αυτό;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr