background img
banner
banner

Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική έκρινε χθες βράδυ το δικαστήριο την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που τα μεγαλύτερα σχολεία της Αιγιάλειας συμμετέχουν δια των εκπαιδευτικών τους και μάλιστα σε καθολικό ποσοστό! Η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας μοιάζει εκρηκτική και οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με την υπουργό Νίκη Κεραμέως βρίσκονται στο «κόκκινο» με… αιχμή του δόρατος την αξιολόγηση.

Χθες εκδικάστηκε η κατ’ επείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αυταρχισμό εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που μπροστά «στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη ‘’αξιολόγηση’’ καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και σε χθεσινή κινητοποίηση.

Καθησυχαστικοί οι συνδικαλιστές ως προς τις συνέπειες

Την ίδια στιγμή, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία καθησυχάζουν τα μέλη τους ότι καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία. Κάτι ανάλογο έγινε προχθές κατά την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, με τη συμμετοχή 137 ατόμων (!) μεταξύ των οποίων και ο Μάνος Ανδρουλάκης, Ταμίας και Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΔΟΕ, ο οποίος αν και χρόνια «μάχιμος» συνδικαλιστής, όπως είπε, δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια συμπεριφορά υπουργού. Τόνισε παράλληλα, όπως μετέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, ότι το χειρότερο που μπορεί να υποστεί κάποιος που συμμετέχει στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, είναι περικοπή ενός μισθού και μη εξέλιξη ώστε να γίνει διευθυντής. Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον συμμετέχουν τόσοι εκπαιδευτικοί, οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα κινηθούν νομικά.

΄΄Όλοι οι συνάδελφοι έδειξαν αρνητική προδιάθεση με το “εντέλλεσθε”, την αριθμολαγνεία, τη γραφειοκρατία και την τιμωρητική διαθεση της υπουργού. Σ
αν εκπαιδευτικοί και σαν άνθρωποι, έχουμε διαλυθεί από τις απανωτές εντολές και τις συνεδριάσεις. Μέχρι ώρας πανελλαδικά πάνω από 80% απεργούν και απέχουν από την αξιολόγηση. Τα πρώτα μεγάλα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας είναι σε απεργία – αποχή και η εικόνα ως τώρα σε αυτά είναι 100%΄΄, ανέφερε η κ. Σκανδάμη, ξεκαθαρίζοντας τα εξής: ΄΄Απέχουμε γιατί είναι τιμωρητική η διάθεση της Κεραμέως με εξαντλητικές για εμάς απαιτήσεις. Μας ζητά να παραδώσουμε προγράμματα, πρακτικά, επιμορφώσεις κι όλα αυτά μας έχουν εξουθενώσει. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι εκπαιδεύουμε τα παιδιά του κόσμου και δεν μπορούμε να είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο και υπό την απειλή «κάντε το γιατί δεν θα έχετε δουλειά». Η αντίδραση αφορά στην καταπίεση και τον εκφοβισμό και προέρχεται από όλες τις τοποθετήσεις παραταξιακά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr