background img
banner
banner

Αποδυναμωμένη η τοπική ΕΛ.ΑΣ. σε άνδρες και οχήματα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την εικόνα της υπόλοιπης χώρας με σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας, παρουσιάζει η Αιγιάλεια, με μία όμως διαφορά… Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. απαριθμεί πολύ λιγότερο προσωπικό και μέσα από άλλες περιοχές, αναλογικά με την έκταση αλλά και τον πληθυσμό που καλείται να καλύψει… Κάπως έτσι το έργο της καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο με αποτέλεσμα να… ανακτούν έδαφος παραβατικά στοιχεία που λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας…

Όσο τα κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται και η οικονομία πλήττεται και από τον covid, τόσο αυξάνονται κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις, απάτες και άλλες παραβατικές συμπεριφορές, με τους κατοίκους ειδικά συγκεκριμένων περιοχών, να είναι ανάστατοι.

Κι όλα αυτά ενώ το Αίγιο, η τρίτη πόλη στη Δυτική Ελλάδα, δεν διαθέτει καν Αστυνομική Υποδιεύθυνση, τη στιγμή που μικρότερες πόλεις έχουν επαρκώς επανδρωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις…

Τη σοβαρότητα της κατάστασης περιγράφει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, κάνοντας γνωστό πως ο Δικηγορικός Σύλλογος πρόκειται να παρέμβει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς που εκπροσωπούν κατά τόπους περιοχές του δήμου, ζητώντας την επαναφορά έστω της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης αλλά και τη σύσταση Ομάδας ΟΠΚΕ στην περιοχή για την καταστολή του εγκλήματος.

Η ελλιπής αστυνομική δύναμη έχει αυξήσει την παραβατική συμπεριφορά

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το εάν παρατηρείται αύξηση της παραβατικότητας ή και της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μπέσκος παρατήρησε πως πληθαίνουν τα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος της κοινωνίας, τα οποία αποδίδονται στην ελλιπή φύλαξη αφού η τοπική Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί στο μέτρο του δυνατού, όμως αδυνατεί να καλύψει μία τόσο μεγάλη περιοχή.

΄΄Είναι ντροπή για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρχει μόλις ένα περιπολικό για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες φύλαξης ολόκληρης της Αιγιάλειας. Πώς να γίνουν περιπολίες σε όλο τον δήμο από ένα όχημα; Είναι αδιανόητο η τρίτη πόλη σε πληθυσμό στη Δυτική Ελλάδα να μην έχει καν Αστυνομική Υποδιεύθυνση, την ώρα που άλλες μικρότερες πόλεις όπως είναι ο Πύργος και το Μεσολόγγι να έχουν Αστυνομικές Διευθύνσεις. Υπήρχε Αστυνομική Υποδιεύθυνση η οποία σταμάτησε να υφίσταται και οι αρμοδιότητες πέρασαν στο Αστυνομικό Τμήμα όμως μία τόσο μεγάλη περιοχή με τόσο πληθυσμό δεν καλύπτεται. Κι αυτό είναι εμφανές και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία΄΄. Και συνέχισε ο κ. Μπέσκος: ΄΄Σαν Δικηγορικός Σύλλογος θα στείλουμε διάβημα και στον υπουργό και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα εμείνουμε στο αίτημα δημιουργίας επανδρωμένης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης αλλά και για τη δημιουργία Ομάδας ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως παρατηρείται μεγάλη αύξηση παραβατικότητας ακριβώς γιατί υπάρχει ελλιπής αστυνομική δύναμη. ΄΄Όσες προσπάθειες και να κάνουν στο μέτρο του δυνατού οι υπάρχοντες αστυνομικοί, δεν φτάνουν. Ακόμη και η ΔΙΑΣ δεν ενεργοποιείται από κάποια ώρα και μετά. Ειδικά τις νύχτες η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Δεν υπάρχει κατασταλτικός έλεγχος και οι επιτήδειοι γνωρίζουν ότι μπορούν ανενόχλητα να προβαίνουν σε παραβατικές ενέργειες΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. καταλήγοντας: ΄΄Αυτοί που αδιαφορούν για την ασφάλεια της περιοχής μας είναι κυρίως οι υπεύθυνοι για την αύξηση της εγκληματικότητας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr