background img
banner
banner

Αποφασίζουν για την μορφή της κινητοποίησης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΕΙ – ΕΑΣ – ΣΤΑΦΙΔΑ – Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Τη… μέθοδο του αιφνιδιασμού προτιμά, όπως φαίνεται, η δημοτική αρχή για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει αντιδρώντας στην υποβάθμιση της Αιγιάλειας, που προκύπτει από την επαπειλούμενη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα αλλά και από την… κατρακύλα της τιμής της σταφίδας. Το αίτημα των ΕΑΣ προφανώς θα αφαιρεθεί από το διεκδικητικό πλαίσιο, δεδομένου ότι προσωρινά δόθηκαν λύσεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η περιοχή συνεχίζει να αγωνιά για τη βιωσιμότητα του τοπικού εργοστασίου.

Σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως για τα τρία θέματα την περασμένη Τετάρτη, συγκροτείται επιτροπή που θα συντονίσει τον αγώνα, αποτελούμενη από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εννέα εκπροσώπους φορέων. Ερωτηθείς από τo protionline.gr σχετικά με το πότε θα ενεργοποιηθεί η επιτροπή, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα, με τη συμμετοχή όλων των φορέων.

Απεργία ή στάση εργασίας

Η επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει τη μορφή της κινητοποίησης που έχει ήδη αποφασιστεί από την πρώτη σύσκεψη φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο και αφορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Η συντονιστική θα συνέλθει εξετάζοντας εάν η κινητοποίηση θα είναι 24ωρη παναιγιάλεια απεργία, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα την ημέρα εκείνη, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς, ή εάν θα περιοριστεί σε μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προκαθοριστεί ο τόπος της κινητοποίησης και η ώρα, καθώς είναι βέβαιο πως θα υπάρξει πρόταση για κλείσιμο της εθνικής οδού, όπως άλλωστε είχε προταθεί και αρχικά ένεκα της διέλευσης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που ματαιώθηκε.

Όπως είχε τονιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς θα λάμβαναν επίσημα πρόσκληση για τη συνάντηση, η οποία ωστόσο δεν είχε σταλεί ως χθες βράδυ. Ο λόγος που η επιτροπή δεν συστάθηκε από το Σαββατοκύριακο, αλλά και το ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η μορφή της κινητοποίησης, είναι προφανής.

Η δημοτική αρχή θέλει να αιφνιδιάσει ώστε η αντίδραση της πόλης να… κάνει περισσότερο θόρυβο στα κυβερνητικά αυτιά… με σκοπό βέβαια την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση το βράδυ της Τρίτης, είναι εάν θα υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Ήδη, το εγχείρημα κλεισίματος της αγοράς για 24 ώρες μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν απώλειες.

Γι’ αυτό και η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, όπως εκφράστηκε και από τον πρόεδρό του Λάμπη Παπαδόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν κλείσιμο με στάση εργασίας μία ώρα πριν το κλείσιμο το μεσημέρι και μία ώρα πριν το άνοιγμα το απόγευμα.

Τα πάντα ωστόσο θα ξεκαθαριστούν στην αυριανή συνάντηση και το μόνο σίγουρο ως τώρα είναι ότι η Αιγιάλεια συστρατεύεται και κινείται δυναμικά για την κινητοποίηση της Παρασκευής, προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψει περαιτέρω υποβάθμιση…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr