background img
banner
banner

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ξανά στα παρκέ, ένα χρόνο μετά

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τους πέντε από τους έξι αγώνες του προγράμματος, αρχίζει απόψε το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑ-Η και η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου με το εκτός έδρας ματς του Κεραυνού Αιγίου με τα Αραχωβίτικα στο ΕΑΚ Δ. Τόφαλος. Ένα χρόνο μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας οι παίκτες των 12 ομάδων θα πατήσουν και πάλι παρκέ, συνεχίζοντας ουσιαστικά την… περυσινή αγωνιστική περίοδο αλλά από την αρχή, καθώς – φυσικά – δεν υπολογίζονται οι τέσσερις αγώνες που είχαν διεξαχθεί πριν τη διακοπή. Με την ΕΑΠ νέο «πρόσωπο» στην κατηγορία και χωρίς τον Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας που αποσύρθηκε οικειοθελώς από το πρωτάθλημα, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι 12 και ανάμεσά τους ο Κεραυνός ως μοναδικός εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στο πρωτάθλημα.

Με νέα ομάδα ο Κεραυνός

Οκτώ νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το ρόστερ του φετινού Κεραυνού που ουσιαστικά θα παρατάξει εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με το ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς. Αν προσθέσουμε και τους δύο μικρούς (Φιλιππόπουλος, Βαγενάς) που προωθήθηκαν από τις ακαδημίες, ο αριθμός ανεβαίνει στους 10. Αναλυτικά οι παίκτες που αποκτήθηκαν:

Ο Βασίλης Σαμαράς (37, 1.96, φόργουορντ – σέντερ) αποτέλεσε «στόχο» της Αιγιώτικης ομάδας και την περυσινή χρονιά αλλά η μεταγραφή «χάλασε» την τελευταία στιγμή και υπέγραψε στον Ολυμπιονίκη.. Έχει αγωνιστεί ακόμη, σε Παναχαϊκή, Ε.Α. Πατρών, Σφήκα, Νίκη Προαστείου, ΑΓΕ Ζακύνθου, Απολλωνιάδα.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (35, 1.90, γκαρντ) επέστρεψε στον Κεραυνό με τον οποίο είχε αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ενώ πέρυσι έπαιξε δύο παιχνίδια με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα μέχρι τη διακοπή. Έχει αγωνιστεί ακόμη σε Αχαγιά 82, Προμηθέα Χαλανδρίου, Παναχαϊκό, ΠΑΟΚ Πατρών και Κένταυρο.

Ο 39χρονος Φώτης Αγγελόπουλος (2.00μ., σέντερ) αγωνίστηκε για 14 σεζόν με τον Έσπερο ΑΟΠΑ φτάνοντας μαζί του μέχρι τη Β΄ Εθνική ενώ έχει παίξει ακόμη σε Αλεξιώτισσα, Αρίωνα Ξάνθης, Γλαύκο, Αίολο Αγυιάς, Νίκη Προαστίου και Ολυμπιάδα Πατρών από την οποία ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ.

Ο 23χρονος γκαρντ Τάσος Τραγάρας (1.80) ξεκίνησε από την Αθήνα και τον Ο.Φ. Ηρακλείου και επιστρέφοντας στην Πάτρα αγωνίστηκε και σε Νίκη Προαστίου, Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ και Ολυμπιάδα.

Ο Βασίλης Βαφειάδης (21χρονος, ύψους 1.87 γκαρντ) έχει σημαντικές παραστάσεις από τη Γ΄ Εθνική με την ΕΑΠ και έχει αγωνιστεί ακόμη με επιτυχία σε Έσπερο ΑΟΠΑ και ΠΑΣ Ναυπάκτου, ενώ στα πρώτα του μπασκετικά βήματα αποτέλεσε μέλος και της Εθνικής Παμπαίδων.

Ο 24χρονος γκαρντ (1.80) Εφραίμ Γιαννακόπουλος προέρχεται από τη Νίκη Προαστίου ενώ έχει ακόμη αγωνιστεί σε Φαέθωνα Αντιρρίου και ΕΑ Παραλίας.

  Ο 29χρονος γκαρντ – φόργουορντ (1.97) Χρήστος Τσιρώνης επέστρεψε στην ομάδα μετά από 8 χρόνια καθώς είχε αγωνιστεί και την περίοδο 2013-14. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών της Απολλωνιάδας και έχει αγωνιστεί ακόμη σε ΑΓΕ Ζακύνθου, Σφήκα, ΝΕΟΛ και Ολυμπιάδα.

Τελευταίο απόκτημα είναι ο φοιτητής Σάββας Τσακμακίδης (18, 1. 94) του οποίου το δελτίο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα, κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην ομάδα παρέμειναν από πέρυσι οι νεαροί Χάρης Τριανταφύλλου (18, 1.88), Νίκος Ηλιόπουλος (23, 1.85), Μάριος Αγγελόπουλος (20, 1.85) Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος (23, 1.88), Αλέξανδρος Λαδικός (20, 1.98), Βασίλης Τριανταφύλλου (19, 1.90) και προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα ο 15χρονος Παναγιώτης Φιλιππόπουλος (1.80) και Βασίλης Βαγενάς (17, 1.90), ενώ θα εκδοθεί δελτίο και στον Σπύρο Ιατρόπουλο, που από πέρυσι έχει αναλάβει χρέη βοηθού προπονητή μαζί με τον Ερίκο Σένα. Ο δίμετρος σέντερ έπαιζε μέχρι πρόπερσι στον Ήφαιστο/Αχιλλέα και μετέχει κανονικά στις προπονήσεις και τα φιλικά της ομάδας δείχνοντας ότι θα δώσει λύσεις μέσα στη ρακέτα. Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι στο δυναμικό του Κεραυνού ανήκουν και οι Διαμαντής Σταθακόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν και μετέχουν στην προετοιμασία του Αστέρα Τέμενης. Τα δελτία τους παραμένουν στον Κεραυνό και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Έσπερος ΑΟΠΑ – Γαλήνη (21.00)

ΕΑΠ – Προμηθέας 2014 (20.30)

Νίκη Προαστίου – ΣΕΦΑ Ανδραβίδας (20.00)

Παναχαϊκός – ΝΕΠ (21.30)

Ολυμπιάδα – Απολλωνιάδα (20.30)

ΑΣ Αραχωβιτίκων – Κεραυνός (Τετάρτη 20.00)

Στην Α1 τα σωματεία θα δηλώνουν στην δωδεκάδα 4 αθλητές κάτω των 24 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι. Από τους 4 αυτούς αθλητές θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας αθλητής καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr