background img
banner
banner

Β. Σταθακάρος: «Η Τ.Ο. δεν ήταν ούτε θα είναι ποτέ «δούρειος ίππος» κανενός»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ενδιαφέρον για τις Εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται διαρκώς και αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου όπου οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισσες που θα εγγραφούν στα Μητρώα του κόμματος μέχρι τις 15 του τρέχοντος μηνός, θα μπορούν να ψηφίσουν είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά αποφασίζοντας για το μέλλον των Τοπικών Οργανώσεων και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Σήμερα το protionline.gr φιλοξενεί τον πρόεδρο της Δημοτικός Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας Βασίλη Σταθακάρο που διεκδικεί εν νέου την προεδρία του 9μελούς της συμβουλίου, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του τόσο για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση όσο και για το σχέδιο του, ώστε η Οργάνωση να παραμείνει σε «νεοδημοκρατικά χέρια»

Τα τελευταία 5 χρόνια είχατε στην ευθύνη σας τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ποιοι είναι οι τρεις κυριότεροι σταθμοί αυτής της πορείας;
Καταρχάς, θέλω να πω ότι εδώ, στον δεύτερο όροφο επί της οδού Μητροπόλεως 49 «χτυπά» η… καρδιά τής τοπικής Νέας Δημοκρατίας, των στελεχών της αλλά, κυρίως, των φίλων και «απλών στρατιωτών» της που εξακολουθούν να την στηρίζουν, τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές της.
Όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε (και συνεχίζουμε να το κάνουμε) με συνέπεια και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, μετατρέποντας τη Δημοτική Οργάνωση σε πόλο έλξης δράσεων, χρήσιμων για όλους τους συμπολίτες μας. Ουδείς εξ ημών διέπεται από προσωπικές φιλοδοξίες, άλλωστε οι περισσότεροι μας γνωρίζουν εδώ και χρόνια και σαφώς έχουν εικόνα σε ό,τι μας αφορά, ότι πάντα και πάνω από όλα βάζουμε το κόμμα και πως είμαστε πάνω από όλα εργάτες της μεγάλης μας παράταξης. Θεωρώ λοιπόν μεγάλο επίτευγμα ότι καταφέραμε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο το κόμμα μας στην κοινωνία, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε συμπολίτη που το επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά και την πολιτική.
Παράλληλα, υπενθυμίζω τα εγκαίνια των γραφείων μας που τελέστηκαν με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, τις κατά καιρούς εκδηλώσεις μας (κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας, ομιλίες κλπ), όπου «παρέλασε» το μισό υπουργικό συμβούλιο, ενώ «κορωνίδα» όλων ήταν η επίσκεψη του προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αίγιο.
Τέλος, οφείλω να σημειώσω και το αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελέσαμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους ανά την Ελλάδα. Καταφέραμε να συνεργαστούμε και να υλοποιήσουμε, με το ανθρώπινο και επιστημονικό προσωπικό μας, δράσεις που χρειάζονται οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, κάνοντας στην πράξη αποτελεσματικό κοινωνικό έργο.

Με τη Νέα Δημοκρατία σταθερά στην Κυβέρνηση ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Οργάνωσης σήμερα;
Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας είναι εννέα εκλεγμένοι συμπολίτες μας από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή. Μια συμπαγής ομάδα, στόχος της οποίας είναι να συνθέτει, να συσπειρώνει και να εκπροσωπεί τους συναγωνιστές της παράταξης και όχι μόνο. Να ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα των πολιτών μεταφέροντας τα προβλήματα στα ανώτερα όργανα της παράταξης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για λύσεις στο άμεσο μέλλον. Η Τ.Ο. δεν έχει μοναδικό μέλημα τις αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές ή την προσωπική προβολή τού εκάστοτε προέδρου. Δεν ήταν ούτε θα είναι ποτέ «δούρειος ίππος» κανενός. Αποδέχεται την ηγεσία, τα όργανα, τις επιτροπές και σέβεται το καταστατικό της παράταξης ως ευαγγέλιο. Οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία, αποτελώντας «το μάτι και το αυτί της».

Η περίοδος της πανδημίας πώς επηρέασε τη δραστηριότητά σας και τι έχουν να περιμένουν από εσάς οι Νεοδημοκράτες της Αιγιάλειας;
Ομολογουμένως, η πανδημία επηρέασε αρκετά τις δραστηριότητές μας, καθώς αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε αρκετές εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει. Βεβαίως, ακολουθήσαμε πιστά τις εντολές των επιστημόνων αλλά και της κυβέρνησης, όμως δεν πάψαμε ποτέ να ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας, πολλές φορές και κάποιων που δεν ανήκουν στην παράταξή μας. Τα τηλέφωνά μας ήταν διαρκώς ανοιχτά για οποιονδήποτε επιθυμούσε να μας εμπιστευθεί κάποιο προσωπικό αίτημα ή πρόβλημα. Το ίδιο θα κάνουμε και την επομένη τής 24ης Οκτωβρίου.
Σε αυτό το σημείο θέλω να σας εκμυστηρευθώ ότι αισθάνομαι πολύ περήφανος για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Αιγιαλείας. Κι αν κάτι μας αναγνωρίζουν πλέον, από τους απλούς φίλους της παράταξης μέχρι τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη μας, είναι πως δώσαμε… πνοή στην Τοπική μας Οργάνωση. Μια Οργάνωση που κυριολεκτικά αισθάνομαι ότι μαζί με όλα τα «παιδιά»… αναστήσαμε. Και δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό αλλά ούτε και διάθεση αυτοπροβολής, δεν το λέω αλαζονικά.
Σε μια περίοδο που η πολιτική και τα κόμματα λοιδορούνται και απαξιώνονται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, θεωρώ ότι η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας έκανε σημαντικά βήματα με κατεύθυνση την ενίσχυση της κομματικής συνοχής καθώς και την άμεση επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης από άκρη σε άκρη στον δήμο μας.
Η επικοινωνία μας στην αρχή ήταν δύσκολη αλλά η εξωστρέφεια που εκπέμψαμε μέσω των δράσεών μας έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Δικό μας μέλημα και κυρίαρχος στόχος είναι να ανοίξουμε περισσότερο τις πόρτες της Οργάνωσης και να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές που θα μας βγάλουν από την κρίση και θα μας βάλουν ξανά σε μονοπάτια ανάπτυξης. Αυτό είναι και το στοίχημα.

Δε διστάσατε να συγκρουστείτε με το Δήμαρχο Αιγιαλείας για τα έργα και τις μέρες του. Πιστεύετε πως ο πρόεδρος της Οργάνωσης πρέπει να μπορεί να ασκεί κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή;
Οι τοπικές κομματικές οργανώσεις, του κάθε χώρου δεν είναι να ασκούν κριτική στην εκάστοτε δημοτική ή περιφερειακή αρχή. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος για το Κράτος όπως και η αντιπολίτευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το κύριο έργο της ΔΗΜ.Τ.Ο. είναι να προωθεί και να προβάλει τις ιδεολογικές αρχές και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος στην περιοχή ευθύνης της. Προτάσεις για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και βέβαια θα υπάρχουν. Διαφορετικά δεν θα έχουν νόημα τα όσα υποστηρίζουμε.
Εμείς, ως ΔΗΜ.Τ.Ο., και εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος, ουδέποτε κατηγορήσαμε τον δήμαρχο Αιγιάλειας για τον τρόπο που διοικεί. Όμως, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει «μοιράσει» απλόχερα τη… βοήθειά της στο δήμο Αιγιάλειας, κάτι που το παραδέχονται ακόμα και οι περισσότεροι της σημερινής δημοτικής αρχής, πλην του δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να «τυρβάζει περί άλλα». Ένα «ευχαριστώ» θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να πει ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος όχι μόνο έχει πεισματικά αρνηθεί να το κάνει, αλλά ούτε καν το έχει… ψελλίσει! Προφανώς, έχει τους λόγους του…

Διεκδικείτε εκ νέου την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. έχοντας κερδίσει δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τι θα κριθεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ποια η προσδοκία σας για τη συμμετοχή του κόσμου;
Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος έχει κατανοήσει το τι έχουμε προσφέρει τα τελευταία χρόνια στον δήμο και την περιοχή μας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο αυστηρότερος κριτής.
Ωστόσο, αυτό που θέλω εγώ να σημειώσω είναι ότι παραμένω πιστός «οπαδός» του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν λαϊκίζει ούτε μιλά ευχάριστα, αλλά χρήσιμα και μετρήσιμα, για το τι μπορούμε να κάνουμε και όχι τι θα θέλαμε να κάνουμε. Αυτό έπραξα όλο αυτό το διάστημα, αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Να λειτουργώ συσπειρωτικά, να αμβλύνω αντιθέσεις μεταξύ των κομματικών στελεχών και να καλλιεργώ κουλτούρα συνεργασίας, που θα βάζει πάνω από όλα το γενικό καλό και μετά το προσωπικό.
Ο κόσμος κρατά αποστάσεις από τα κόμματα και τις κομματικές οργανώσεις. Όμως, αυτό αλλάζει. Εμείς το νιώθουμε. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο ήταν να φέρουμε κόσμο και πάλι στις κομματικές οργανώσεις. Νιώσαμε την αγωνία αν θα έχουν ανταπόκριση οι δράσεις μας. Όμως, μέρα με τη μέρα, ένιωθα ότι κάτι άλλαζε. Αυτό που εισπράττω είναι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα.
Αλλάζει η εικόνα των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορεί να γίνει όμως και από μόνο του. Θέλει ανθρώπους που να προσπαθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση με σχεδιασμό, με καθημερινή ενασχόληση, με παρουσία, με δράση. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Δεν θέλει να είναι «απλός θεατής» ή «χειροκροτητής». Θέλει να συμμετέχει, να έχει λόγο. Κι εμείς, αυτό προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι έφθασε η στιγμή ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους πολίτες στους κόλπους της ΝΔ όχι τόσο ως μια κομματική επιλογή, αλλά ως τη μόνη εθνική επιλογή για το μέλλον και την προκοπή της πατρίδας μας.
Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα γίνει πράξη και στην εκλογική διαδικασία τής 24ης Οκτωβρίου, καθώς πολλοί έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν και να εκλέξουν το νέο ΔΣ στην Τοπική μας Οργάνωση. Εμείς είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του κόμματός μας, με ένα και μοναδικό στόχο: Να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τους συμπολίτες με διάθεση συμμετοχής και προσφοράς στις κομματικές μας δράσεις, κάνοντας πράξη το πνεύμα εξωστρέφειας και ανοίγματος στην κοινωνία που επιθυμεί ο Πρόεδρός μας.

Πιστεύετε ότι η διαδικασία των εκλογών θα δώσει τη δυνατότητα και σε «ξένα σώματα» να προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο της Τοπικής για να εξυπηρετήσουν άλλους πολιτικούς σκοπούς;
Πραγματικά, χαίρομαι για αυτή την ερώτηση. Θέλω να γνωρίζετε (και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε) ότι η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό και οργανωμένο κόμμα που στηρίζεται στα στελέχη και τα μέλη της, τα οποία επί δεκαετίες δίνουν καθημερινό αγώνα από διαφορετικά μετερίζια.
Θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψουν τις… «ερμαφρόδιτες» συμφωνίες, οι οποίες έχουν αφετηρία αλλότρια συμφέροντα.
Ζούμε στην Αιγιάλεια και γνωριζόμαστε καλά. Καθημερινά τόσο εγώ όσο και οι εκλεκτοί συνεργάτες μου, περιοδεύοντας το δήμο μας, συναντούμε πολίτες, τους συμπολίτες μας, με τους οποίους διαμορφώνουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που από την επομένη των εκλογών θα μας δώσει ώθηση για νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Η εποχή των μηχανισμών, των παρασκηνιακών διαδικασιών και διεργασιών, η ιδιοτελής πολλές φορές εμπλοκή κάποιων που ασχολούνται όχι για το γενικό καλό αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον, πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί και φυσικά ο κόσμος ξέρει να κρίνει και να αξιολογεί, προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπούν στη βάση του κόμματος που είναι οι Τοπικές μας Οργανώσεις.
Οι καιροσκόποι και όσοι κινούνται σε… υπόγειους και σκοτεινούς διαδρόμους να είναι βέβαιοι ότι δεν θα κάμψουν το φρόνημα των αγνών Νεοδημοκρατών, δεν θα αλώσουν την καρδιά τους. Να είναι βέβαιοι πως την 24η Οκτωβρίου θα σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα ανομολόγητα σχέδιά τους!

Έχετε στο ψηφοδέλτιό σας έξι μέλη που διεκδικούν και εκείνα ψήφο. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που τους ζητήσατε για την επιτυχία της συμπόρευσης αυτής;
Πράγματι, έξι φίλοι και φίλες επέλεξαν να συμπορευθούμε σε αυτόν τον όμορφο αγώνα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μαρινόπουλο, Γιάννη Μεντζελόπουλο και Δημήτρη Δούκα, αλλά και για τις Ελισάβετ Πίκουλα, Ντία Παναγοπούλου και Κωνσταντίνα Φιλέρη. Μπορώ να πω ότι καταφέραμε να «παντρέψουμε» την εμπειρία με την ανανέωση και την όρεξη για προσφορά στην παράταξη και τον τόπο.
Εγώ το μόνο που τους ρώτησα είναι εάν είναι έτοιμοι να αφήσουν το «εγώ» και να επικεντρωθούν στο «εμείς».
Εκείνοι για το μόνο που δεσμεύθηκαν είναι ότι θα έχουν ανοιχτή την πόρτα τους σε όλους ανεξαιρέτως, αποτελώντας ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και λειτουργώντας ως μοχλός διαβούλευσης με τους συμπολίτες μας.
Υποσχέθηκαν δε ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ουσιαστική υπόσταση στην Τοπική μας Οργάνωση, θέτοντας ήδη ένα σαφές οργανόγραμμα δράσεων, όπου δεν θα υπηρετούν τυχόν κάποιες προσωπικές στρατηγικές, αλλά θα υπάρχουν πολυσυμμετοχικές διαδικασίες, ώστε ο καθένας να συμβάλει σύμφωνα με το χρόνο, τις γνώσεις και τη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους Νεοδημοκράτες της Αιγιάλειας;
Καλώ όλους τους φίλους και τις φίλες, τους συνοδοιπόρους και συναγωνιστές μας σε προσωπική ενεργοποίηση ώστε την 24η Οκτωβρίου με την καθολική συμμετοχή μας να αναδείξουμε τις αρετές μίας δημοκρατικής οργάνωσης. Όλοι μαζί να θέσουμε την ημερομηνία αυτή ως τη νέα αφετηρία για το κόμμα μας στην Αιγιάλεια και την Αχαΐα. Η Αιγιάλεια, η Αχαΐα και η Ελλάδα αλλάζουν, βαδίζουν μπροστά και κοιτάζουν μόνο ψηλά! Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς!
Όσον αφορά δε στο πρόσωπό μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και την στήριξη που μου εκφράζουν καθημερινά οι φίλοι της παράταξής μας. Να είναι σίγουροι ότι για ακόμα μία φορά δεν θα τους διαψεύσω. Απευθύνομαι σε όλους και όλες που είναι ενεργά μέλη της ΝΔ και τους καλώ να συμμετάσχουν στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.
Η Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς! Ας την διαμορφώσουμε λοιπόν εμείς!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr