background img
banner
banner

Δημοπράτηση για το έργο της ανάπλασης της Μητροπόλεως

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Εβδομάδα δρομολόγησης σημαντικών έργων για την Αιγιάλεια είναι αυτή που ξεκινά σήμερα. Από μέρα σε μέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη συνέχιση του έργου των πλατειών του κέντρου και των παρακείμενων οδών το οποίο έχει «παγώσει», ενώ προχωρά και η δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης του υπολοίπου της οδού Μητροπόλεως!

Ο διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης του υπολοίπου τμήματος της οδού Μητροπόλεως, έρχεται σε μία εποχή που οι πολίτες αγωνιούν για τη συνέχιση της άλλης ανάπλασης που έχει αφήσει μετέωρη την πλατεία Αγ. Λαύρας, αλλά και τη στιγμή που η σημερινή εικόνα της οδού με τα κολονάκια και την παραχώρηση τμημάτων λόγω μέτρων covid, προκαλεί διάφορα σχόλια. Από πλευράς δήμου, το μόνο βέβαιο είναι ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν έτσι ώστε σε αυτό το τμήμα της ανάπλασης να μην επαναληφθεί το αρνητικό φαινόμενο της πλατείας, διότι ένα δεύτερο εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης θα είναι… δυσβάσταχτο για τους πολίτες.

Χριστόπουλος: ”Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η δημοπράτηση”

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, αφού έκανε γνωστό πως αυτή η εβδομάδα θα φέρει εξελίξεις στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας, εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα βγει ο διαγωνισμός για το έργο της Μητροπόλεως. Όπως ανέφερε, ΄΄δρομολογούμε τις διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ανάπλασης της Μητροπόλεως το οποίο καθυστέρησε λίγο διότι αναμέναμε από το υπουργείο να προχωρήσει σε αναθεώρηση των τιμών, κάτι που δεν έγινε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Λειτουργούμε με τρόπο τέτοιο ώστε να αποκλείσουμε την περίπτωση να έχουμε τα ίδια φαινόμενα με αυτά της πλατείας Αγ. Λαύρας που σταμάτησε το έργο΄΄.

Ειδικότερα, το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1-Οδός Μητροπόλεως» αφορά στη διαμόρφωση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από το διαμορφωμένο τμήμα (μετά το τέλος του κτιρίου Παναγιωτοπούλου), μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια), συνολικού μήκους 445 μ. περίπου και συνολικής επιφανείας 6.520 τ.μ., με τις εργασίες να περιλαμβάνουν διαμορφώσεις και επιστρώσεις πεζοδρόμων – οδών – πεζοδρομίων και πλατειών, φύτευση για την διαμόρφωση δενδροστοιχιών, επέκταση – συμπλήρωση του δικτύου και η μετακίνηση ή ανακατασκευή των φρεατίων και των εσχαρών του δικτύου απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, επέκταση – συμπλήρωση – αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, λόγω των αποξηλώσεων των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμός της οδού και προμήθεια και τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες.

Ώρα… δημοπράτησης και για άλλα έργα

Επίσης, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είναι σημαντικά, όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου και η επισκευή πλατειών σε Μεσσηνέζη και Άγ. Αθανάσιο, τονίζοντας: ΄΄Είναι έργα που τα δουλεύουμε καιρό και έφτασε η ώρα της δημοπράτησής τους΄΄.

Μάλιστα, στη σημερινή δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου θα ληφθούν αποφάσεις για μία σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να εκτελεστούν. Αυτά είναι ο καθορισμός όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1 «Οδός Μητροπόλεως», η έγκριση μελέτης και καθορισμός όρων διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου», η έγκριση μελέτης, προϋπολογισμού, τρόπου εκτέλεσης και καθορισμός όρων διακήρυξης του έργου: «Κατασκευή αποδυτηρίων Δημοτικού Γηπέδου Πλαστήρα Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» και η έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και καθορισμός όρων διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή – επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr