background img
banner
banner

«Επίθεση» αγνώστων στην καθαριότητα…

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ – ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που αντιμετωπίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο τομέας της Καθαριότητας στον δήμο Αιγιαλείας. Επιτήδειοι και άγνωστοι (ως ώρας τουλάχιστον) έχουν… βάλει στο μάτι δύο σημεία τα οποία φροντίζουν να ρυπαίνουν με τα σκουπίδια των άλλων! Συγκεκριμένα, βγάζουν τις σακούλες από τα καλαθάκια που είναι τοποθετημένα στο Μπούφαλο αλλά και στην αναπλασμένη παραλία Αιγίου και τις αδειάζουν στο έδαφος…

Ο αέρας παίρνει τα σκουπίδια που διασκορπίζονται παντού, δημιουργώντας μία πολύ άσχημη εικόνα και βέβαια ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Το γεγονός επισήμανε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, εκφράζοντας την αγανάκτηση του ιδίου αλλά και των εργαζόμενων στην Καθαριότητα του δήμου. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, παρατηρείται τις τελευταίες δύο ημέρες τουλάχιστον, συντονισμένα. ΄΄Στο πάρκο του Μπούφαλου αλλά και στην παραλία Αιγίου κατά μήκος της ανάπλασης, βρίσκουμε όλα τα καλαθάκια άδεια και τις σακούλες να βρίσκονται πεταμένες στο έδαφος, με τα σκουπίδια να «ταξιδεύουν» παντού από τον αέρα και να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Παράλληλα δημιουργούν μία άσχημη αλλά και άδικη εικόνα για τα σημεία αυτά και για τον δήμο μας, αμαυρώνοντας την προσπάθεια και των πολιτών να φροντίζουν να πετούν τα απορρίμματά τους στα καλαθάκια και τη δική μας να είναι καθαρή η πόλη΄΄, επισήμανε ο κ. Καραΐσκος.

Συντονισμένη και στοχευμένη ενέργεια…

Σε ό,τι αφορά το Μπούφαλο είπε πως από τον άνεμο τα σκουπίδια καταλήγουν στα «Πευκάκια» και από εκεί στην παλαιά εθνική οδό ενώ στην παραλιακή ζώνη, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι εξαπλώνονται στους αναπλασμένους χώρους αλλά και μέσα στη θάλασσα… ΄΄Πρόκειται για μία λυπηρή κατάσταση, μία κακοήθεια που έχει να κάνει καθαρά από την άσχημη συμπεριφορά ορισμένων. Είμαι πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για νεαρούς που επιχειρούν να διασκεδάσουν με αυτό τον τρόπο και να κάνουν την πλάκα τους. Πρόκειται για συντονισμένη και στοχευμένη ενέργεια που γίνεται από άτομα που ηλικιακά βρίσκονται πολύ πιο πάνω από την εφηβεία. Κι αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να έγινε τυχαία, αυτό δεν δικαιολογείται από το ταυτόχρονο στα δύο αυτά σημεία αλλά και από την έκταση του φαινομένου. Και βέβαια δεν μιλάμε για ένα άτομο που όλη τη νύχτα φροντίζει να αδειάζει τα καλάθια στις δύο αυτές περιοχές, αλλά για περισσότερα΄΄, τόνισε ακόμη ο κ. Καραΐσκος.

Να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία οι σακούλες δεν είναι καν γεμάτες. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος, άλλη φορά στο παρελθόν είχαν πετάξει τα μεταλλικά καλαθάκια στη θάλασσα, τα οποία ανασύρθηκαν από τους ανθρώπους της Καθαριότητας και επανατοποθετήθηκαν. ΄΄Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν σκοπό να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με αυτή τη συμπεριφορά πλήττουν όλο το κοινωνικό σύνολο, ακόμη και τους ίδιους΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr