background img
banner
banner

Πανηγυρική επανεκλογή Σταθακάρου στην προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας

ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ 1.076 ΨΗΦΟΥΣ – 598 ΕΛΑΒΕ Ο Φ. ΡΑΜΠΑΒΙΛΑΣ ΚΑΙ 217 Ο Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Βασίλης Σταθακάρος είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία Αιγιαλείας καθώς αναδείχθηκε πανηγυρικά πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης. Κάπως έτσι έκλεισε το κεφάλαιο «εκλογές» για την Τοπική που αποτέλεσε «μήλον της Έριδος» και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, κάτι που καταμαρτυρά και ο αριθμός των προσερχόμενων στην κάλπη. Ψήφισαν 1.785 μέλη του κόμματος δια ζώσης ενώ 443 έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή ψηφοφορία.

Μάλιστα, η καταμέτρηση ηλεκτρονικά ολοκληρώθηκε σχετικά νωρίς, με τον Φάνη Ραμπαβίλα να λαμβάνει 180 ψήφους, τον Βασίλη Σταθακάρο 123 και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο 36. Στη δια ζώσης ψηφοφορία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, έλαβαν: Βασίλης Σταθακάρος 953 σταυρούς, Φάνης Ραμπαβίλας 418 σταυρούς και Γιώργος Παναγιωτόπουλος 181 σταυρούς. Συγκεντρωτικά, έλαβαν: Β. Σταθακάρος 1.076, Φ. Ραμπαβίλας 598 και Γ. Παναγιωτόπουλος 217. Να σημειωθεί ότι σε αρκετά από τα 337 ψηφοδέλτια δεν υπήρχε σταυρός για την εκλογή προέδρου, παρά μόνο για τα μέλη.

Η καταμέτρηση για το ποιοι εκλέγονται στην Δημοτική Τοπική Επιτροπή ΝΔ Αιγιαλείας συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα, ωστόσο όπως φαίνεται και με βάση το γεγονός ότι ούτε ο κ. Ραμπαβίλας αλλά ούτε και ο κ. Παναγιωτόπουλος κατάφεραν να ξεπεράσουν το 40%, δεν εκλέγονται ούτε ως μέλη στη Δημοτική Τοπική Επιτροπή Ν.Δ. Αιγιαλείας και οι υπόλοιπες 14 θέσεις, πέραν του κ. Σταθακάρου δηλαδή, θα καλυφθούν με βάση τη σειρά προτίμησης.

Κοσμοσυρροή αλλά και τήρηση των μέτρων

Η κάλπη, για την ακρίβεια οι τέσσερις κάλπες που είχαν στηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, άνοιξαν λίγο μετά τις 8.00 το πρωί με λιγοστή προσέλευση την πρώτη ώρα και με σταδιακή αύξηση προσερχόμενων. Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι όπου παρατηρήθηκε σχεδόν «κοσμοσυρροή», είχαν ψηφίσει περίπου 500 από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και παρά το πλήθος κόσμου που παρατηρήθηκε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι, τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις για τον covid-19 ενώ όσοι εισέρχονταν στο κτίριο φορούσαν προστατευτική μάσκα. Επίσης, τα πολλά παραβάν που είχαν στηθεί βοηθούσαν στο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία και να μην υπάρχει μεγάλη αναμονή, αν και από τις 12.00 έως τη 1.00 η ουρά έφτανε στο κάτω μέρος της εξωτερικής σκάλας του κτιρίου! Το κλίμα πάντως ήταν πανηγυρικό σε όλα τα «πηγαδάκια» που σχημάτιζαν υποψήφιοι και ψηφοφόροι στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και παρά την πόλωση που παρατηρήθηκε μεμονωμένα κατά την «προεκλογική» περίοδο, άπαντες φέρθηκαν κόσμια και φιλικά, ενστερνιζόμενοι προφανώς πως ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο.

Εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος ως αργά το απόγευμα, η ψηφοφορία πήρε παράταση και οι κάλπες έκλεισαν τελικά σε όλη την Αχαΐα στις 8.00 το βράδυ και όχι στις 7.00 το απόγευμα όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ η καταμέτρηση ξεκίνησε μετά από λίγη ώρα και συνεχίστηκε μέχρι πολύ αργά. Τελικά, δια ζώσης ψήφισαν 1.785 από τους 2.368 εγγεγραμμένους που είχαν δηλώσει ότι θα πήγαιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Αιγιαλείας αλλά και πρόεδρο και μέλη ΔΕΕΠ. Επίσης κάλπες είχαν στηθεί και για τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν την Αχαΐα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων και βέβαια το νούμερο… ρεκόρ εγγραφών νέων μελών εκτόξευσαν από νωρίς στα ύψη το ενδιαφέρον της εκλογικής αναμέτρησης στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας. Τρεις υποψήφιοι διεκδίκησαν την προεδρία αλλά και 25 άτομα μία εκ των 13 θέσεων στη νέα Δημοτική Τοπική Επιτροπή Ν.Δ. Αιγιαλείας.

Κέρδισε το «στοίχημα» και συνεχίζει με ενωτική διάθεση…

Η ενδυνάμωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ένα «στοίχημα» που κέρδισε η απερχόμενη διοίκηση και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης». Ο ίδιος ο επανεκλεγείς πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι να συνεχίσει το έργο του, κινούμενος ενωτικά με γνώμονα πάντα τη στήριξη της φιλελεύθερης παράταξης την οποία εκλέχθηκε να εκπροσωπεί στην Αιγιάλεια.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η χθεσινή δήλωσή του στο protionline.gr, αμέσως μόλις άρχισε να διαφαίνεται η διαφορά του από τον δεύτερο κ. Ραμπαβίλα.
΄΄Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία. Η μεγάλη προσέλευση και η συμμετοχή στη Δημοτική Τοπική μας Οργάνωση, μας επιφορτίζει με ευθύνη και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Σε αυτή τη διαδικασία, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σταθακάρου.

Ποιοι ήταν με ποιους…

Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους για την Δημοτική Τοπική Επιτροπή μπορεί να ήταν κοινό, ωστόσο οι 25 υποψήφιοι στηρίχθηκαν από κάποιον υποψήφιο πρόεδρο. Έτσι, οι υποψήφιοι Δημήτρης Δούκας, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Γιάννης Μεντζελόπουλος, Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, Ντία Παναγοπούλου και Κωνσταντίνα Φιλέρη ανήκαν στο «άρμα» του Βασίλη Σταθακάρου, οι Γιώργος Γκιώνης, Χρήστος Κοσσαράς, Χριστίνα Σακκά, Γιώργος Σταματόπουλος, Θεοδώρα Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Καραγκούνιας, Φώτης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Μπάκουλας, Ευγενία Δημητρίου, Γιάννης Κέντρος, Φάνης Σακελλαρόπουλος, Παναγιώτα Σταυροπούλου, Ασημίνα Κωστοπούλου – Αρφάνη, Γιάννης Φώτος στήριξαν τον Φάνη Ραμπαβίλα και οι Φίλιππας Δεληγεωργόπουλος, Γρηγόρης Τσεκούρας, Τασία Γκρεκιώτη, Παρασκευή Γριλή και Θεώνη Σμυρνιώτη τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr