background img
banner
banner

Με αρνητικό πρόσημο ο covid εν’ όψει παρέλασης

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ

Δρομολογείται η τρίτη δόση για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων των Αιγιαλέων δημοτών αλλά και του υγειονομικού – ιατρικού προσωπικού, κατά του κορωνοϊού. Η ¨αναμνηστική¨ δόση έχει ήδη ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά κάθε ηλικιακή ή πληθυσμιακή ομάδα και όχι μόνο συγκεκριμένες.

Την ίδια στιγμή, αυξημένα είναι τα περιστατικά ιώσεων των μικρών παιδιών, με τις απλές ιώσεις που… σέρνονται αυτή την περίοδο, να είναι πολλές και πολυμορφικές και οι οποίες σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη, ήδη “πλάθουν” έναν ερχόμενο νοσηρό και επικίνδυνο χειμώνα.

Τα σκευάσματα των τριών εταιρειών της Pfizer, της Modernas και το μονοδοσικό της Johnson and Johnson τα οποία γίνονται σε μαζική κλίμακα στον κόσμο της Αιγιάλειας, δείχνουν ότι παρέχουν ικανοποιητική προστασία, της τάξεως του 95% ως “θωράκιση” του οργανισμού και αυτό από μόνο του είναι ένα καλό ¨νέο¨. Ταυτόχρονα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναμένεται να δώσει τις επίσημες εισηγήσεις για την συμμετοχή επιπλέον και των ενδιαφερομένων κάτω των 50 ετών για την αναμνηστική δόση, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Έτσι, ο μηχανισμός που επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος “Ελευθερία” σε συνδυασμό με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγιάλειας, τις δύο εμβολιαστικές τοπικές μονάδες και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιάλειας, δείχνει ότι πετυχαίνει μια σχετική αύξηση του εμβολιαστικού ενδιαφέροντος ή ζήτησης σε όλο και περισσότερους.

Με ¨χαλαρό¨ ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Την ώρα που καταγράφονται περισσότερα από 3000 κρούσματα του ιού επί καθημερινής βάσεως σε πανελλήνια κλίμακα, σε τοπικό επίπεδο ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι “χαλαροί” πλέον ρυθμοί της συμμετοχής, με 50-55 εμβολιασμούς κατά μέσο όρο στο ΓΝΑΑ και 10-15 περίπου στο Κ Υ. Ακράτας. ¨Θόρυβο¨ ωστόσο έχει προκαλέσει η άνοδος των κρουσμάτων στις μαθητικές κοινότητες σε όλη την Αιγιάλεια. Και ενώ το ποσοστό του ανεμβολίαστου πληθυσμού στην Αιγιάλεια επιμένει να μην ξεπερνά το 55%, το νέο στέλεχος της μετάλλαξης που είναι 20% πιο μεταδοτικό από το προηγούμενο, δείχνει ξεκάθαρα τα δόντια του, δίδοντας συνέχεια αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε επίπεδο νομού.

Με μάσκες και αποστάσεις θα παρακολουθήσει την παρέλαση ο κόσμος

Την ίδια στιγμή, η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική και θα ισχύσει για όλους όσους παρακολουθήσουν την μαθηματική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, σε αντίθεση με τους μαθητές και γενικά τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι και θα τηρούν τις υποχρεωτικές αποστάσεις, σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή. Όμως, παρ’ όλη την επιβαρυμένη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή με τα κρούσματα συνεχώς να αυξάνονται και τα ιικά φορτία να συσσωρεύονται πιο πολύ από ποτέ, οι μαθητικές κοινότητες και τα σχολεία της Αιγιάλειας δείχνουν να τα πηγαίνουν… μία χαρά! Τα συνεχή (υποχρεωτικά) σέλφ τεστ των μαθητών, έχουν κατά 99% αρνητικό πρόσημο και όπως αποδεικνύεται, σε ηλικίες 5 έως 18 ετών υπάρχει σαφώς λιγότερη πιθανή μετάδοση του ιού, από ό,τι οι ηλικίες 18 έως 30, η οποία αυτή η ηλικιακή ¨γκάμα¨ έχει τρομερή έξαρση και “χτυπάει” στην Αιγιάλεια τον… έναν μετά τον άλλο, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι.

Συνεργασία 6ης ΥΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας και της ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ελευθερία”. Έτσι, αυτή την ώρα διοργανώνεται μία συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων της ΥΠΕ και φοιτητών από διάφορες ειδικότητες, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μάλιστα, στον χώρο αναπτύσσεται και κινητή μονάδα εμβολιασμού, πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να δώσουν το κίνητρο σε σπουδαστές που θα επιθυμούσαν να εμβολιαστούν αλλά δεν το έχουν κάνει. Η πρωτοβουλία ανήκε στην 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, ανοίγοντας έτσι, έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο θεσμών. Έπειτα από το επιστημονικό διήμερο εκδηλώσεων και την επίσκεψη του ΥΠΕάρχη κ. Καρβέλη στα Γιάννενα, οι δραστηριότητες της ΥΠΕ συνεχίζονται με μία εκδήλωση, με θέμα “Μιλώντας για τον Καρκίνο του Μαστού”, αφιερωμένη στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα, όπου διοργανώνεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr