background img
banner
banner

Ν.Δ. Γενέθλια με το …βλέμμα στις εσωκομματικές κάλπες

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

4 Οκτωβρίου 2021: 47 χρόνια συμπληρώθηκαν (ήδη) από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του Κων/νου Καραμανλή στις 24 Ιουλίου 1974. Αν διαβάσει κάποιος την Ιδρυτική της Διακήρυξη θα εντυπωσιασθεί για την δημοκρατικότητα των θέσεων της και ίσως νομίσει –αν δεν γνωρίζει- ότι γράφτηκε πριν λίγα μόνον χρόνια.

Η πατρίδα, ο άνθρωπος, η κοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο, με έξυπνο και γλαφυρό τρόπο μάλιστα είναι γραμμένη, λέγεται δε ότι (τα βασικά της κομμάτια της τουλάχιστον, αν όχι όλη) την συνέταξε ο ίδιος ο Καραμανλής. Και είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η Ιδρυτική Διακήρυξη, παραμένει επίκαιρη και σήμερα, μισόν αιώνα, σχεδόν, μετά!

Η νέα Δημοκρατία, δια των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Ευαγγέλου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, τήρησε και τίμησε εν πολλοίς τις καταστατικές αρχές και θέσεις. Και αναδεικνύεται διαχρονικά το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κόμμα της χώρας μας, με συνεπή πορεία και οδηγό το εθνικό συμφέρον πρωτίστως.

Η κοινωνική διαστρωμάτωσή της (που ποικίλλει, εν μέρει, από εκλογή σε εκλογή), είναι ευρεία και διαπερνά οριζοντίως όλες τις τάξεις και κατηγορίες. Και όσο αν κάποιοι το αμφισβητούν (ανιστόρτητοι όμως), η παράταξη αυτή έχει βαθιές ρίζες στον απλό ελληνικό λαό –βλέπε και «Λαϊκό Κόμμα» ιστορικά κ.λ.π. Διαφορετικά, δεν θα είχε …επιβιώσει, το δε ποσοστό των τελευταίων βουλευτικών (40%) το αποδεικνύει.

Η μετονομασία της σε «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (από «Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση» προδικτατορικά) ήταν λίαν επιτυχής. Και ορθά –παρά τις προ χρόνων σκέψεις για αλλαγή- παραμένει το «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Το όνομά της και τις ιδρυτικές θέσεις, με κυρίαρχη ιδεολογία αυτήν του «Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού», υπηρετεί και ο νυν Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέριμνα όλων μας θα πρέπει να είναι ο απλός πολίτης, πρώτα και πάνω απ’ όλα.

Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο και των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου….


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr