background img
banner
banner

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για self test από την Επιτροπή Διαφάνειας

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα σχολεία και σε όλο το φάσμα του δήμου, από την Επιτροπή Διαφάνειας από την περασμένη κιόλας βδομάδα, προκειμένου να διαπιστωθούν παρατυπίες στο προσωπικό των μονάδων, στα self test των μαθητών και βέβαια, αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια των παιδιών στους χώρους σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό. Σε πρώτη φάση, έχουν ήδη επιβληθεί μερικά πρόστιμα για τα οποία πρόκειται να γίνουν ενστάσεις και να αναιρεθούν.

Αυτό κατά πως φαίνεται, θα συμβεί γιατί η πρώτη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά μια περίοδος… χάριτος, με τους υπαλλήλους του υπουργείου να “μοιράζουν” όντως την… “λυπητερή” μεν σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι αποδέχτηκαν τα συγκεκριμένα πρόστιμα, έπειτα από τις ενστάσεις που δικαιούνται να κάνουν, θα δικαιωθούν και δεν θα πληρωθούν. Η συνέχεια όμως, δεν είναι το ίδιο ευοίωνη, καθώς οι “καμπάνες” που πρόκειται να προκύψουν από εδώ και στο εξής, δεν θα έχουν την “σκέπη της ανοχής” από πλευράς φορέα, ούτε θα υπάρξει “περίοδος χάριτος” στις επόμενες παρατυπίες.

Ελευθεριώτης: «Οι γονείς βοηθούν πάρα πολύ στην όλη διαδικασία και όλα είναι υπό έλεγχο»

«Στις σχολικές μονάδες τα πράγματα κυλούν ομαλά και υπάρχει μεγάλη υπευθυνότητα και από τα ίδια τα παιδιά και από τους κηδεμόνες τους οι οποίοι μας βοηθούν πολύ στο να υπάρχει η νομιμότητα των self test και της όλης διαδικασίας, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μια περίπτωση στην ανατολική πλευρά του δήμου που υπήρξε και προέκυψε ενός θετικού τεστ σε κάποιο παιδάκι, αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πολύ γρήγορες κινήσεις. Το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και η περίπτωση της όποιας διασποράς αντιμετωπίστηκε αμέσως» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Ελευθεριώτη στo protionline.gr ερωτώμενος για το ποια είναι η εικόνα στις σχολικές μονάδες. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, σε άλλη ερώτηση του protionline.gr και όσον αφορά την διεξαγωγή των αυτοτέστ και την όλη εβδομαδιαία διαδικασία, τόνισε: «Όλοι συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο να γίνονται όλα σωστά. Η ατομική και οικογενειακή ευθύνη για τα τεστ των παιδιών, μας βοηθά πολύ στην όλη προσπάθεια».

Ενημέρωση για την παρέλαση της 28ης

Να σημειωθεί δε, ότι για το θέμα της διεξαγωγής της παρέλασης των μαθητών στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές όλων των σχολικών μονάδων έχουν ενημερώσει πλήρως γονείς και παιδιά, για το θέμα των αποστάσεων που πρέπει να κρατηθούν, τα υγειονομικά μέτρα γενικότερα, καθώς και το τι πρέπει να προσέχουν. Λέγεται μάλιστα, πως αν μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και το ιικό φορτίο δείχνει αυξητική τάση, η απόφαση για την διεξαγωγή της παρέλασης ίσως να αρθεί. Αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής και κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει, είναι ότι όλοι οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων θα βρεθούν στην Μητρόπολη (Ιερός Ναός Φανερωμένης) ενώ τα υπόλοιπα τμήματα θα περιμένουν στην οδό Παυσανίου της παραλίας που θα ξεκινήσει η παρέλαση. Τέλος, να επισημανθεί ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες, όπως και πέρσι, η πεποίθηση που υπάρχει σε σχέση με την εποχική γρίπη και την έξαρσή της που ξεκινά από μέρα σε μέρα, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς η χρήση της μάσκας όπως αποδείχθηκε είναι ο λόγος της “εξαφάνισής” της από την κοινότητα, καθώς λειτουργεί απόλυτα θετικά στον περιορισμό της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr