background img
banner
banner

Ξεκίνησε το εμβόλιο «πόρτα – πόρτα» σε απομακρυσμένα χωριά

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν… από το σπίτι τους δίνει στους κατοίκους της υπαίθρου το υπουργείο Υγείας, με την 6η ΥΠΕ να κάνει αμέσως πράξη τον πιο δραστικό ίσως τρόπο για το χτίσιμο του τείχους της πολυπόθητης ανοσίας. Την ίδια στιγμή, μειωμένα ήταν χθες τα νέα κρούσματα covid-19 στην Αχαΐα, αφού από τα 70 που μετρήθηκαν την Τρίτη 12/10, την Τετάρτη 13/10 καταγράφηκαν 53.

Το πρόγραμμα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για τον νομό Αχαΐας περιλαμβάνει εμβολιασμούς στον δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 στο ΚΕΠ Σταυροδρομίου και στο δημαρχείο Χαλανδρίτσας αντίστοιχα, με κινητές μονάδες του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθου και το Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτας. Ωστόσο, ανάλογες δράσεις θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα και στα ορεινά της Ανατολικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, ΄΄από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου δίδεται η ευκαιρία σε συμπολίτες που δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν προς τα Κέντρα Υγείας και που αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους μεταθέτοντας τον στο απώτερο μέλλον, να εμβολιαστούν από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, που εξορμά στην ύπαιθρο για αυτές τις ανάγκες΄΄.

Καρβέλης: Στόχος είναι η θωράκιση των μοναχικών, των ανήμπορων και των υπερηλίκων

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ΄΄είναι άλλη μία κίνηση της ηγεσίας του Υ.Υ. για να αυξηθεί το τοίχος ανοσίας κατά της νέας αναπνευστικής λοίμωξης, όπως ήταν και αυτή της οργάνωσης των κατ΄ οίκον εμβολιασμών. Με δεδομένο ότι στην ελληνική ύπαιθρο ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι άνω των πενήντα ετών και η προσβασιμότητα στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δύσκολη, ως αδύνατη, για αυτούς, δίνεται μία λύση με την παρουσία των υγειονομικών υπαλλήλων στα χωριά. Δηλαδή πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά κέντρα! Το όφελος προέρχεται από τα κινητά συνεργεία που συμβάλλουν σε αυτή την κινητοποίηση. Πρόκειται για το προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ το οποίο έχει σχέσεις αμεσότητας και εγγύτητας με τους πολίτες της υπαίθρου. Αυτή η σχέση, αυτόματα συμβάλλει στην προσέγγιση των μοναχικών, των ανήμπορων, των υπερηλίκων και των απλών πολιτών της διπλανής πόρτας του χωριού. Στόχος είναι η θωράκιση αυτών των συμπολιτών μας, η αποφυγή της νοσηλείας τους λόγω του covid και η συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους στις αγροτικές τους ασχολίες, χωρίς αλλαγές και διαταράξεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr