background img
banner
banner

ΟΡΕΙΝΗ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑ: Μανιτάρια και φύση “μάγεψαν” τους συμμετέχοντες

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ήταν ένα διήμερο εκδηλώσεων πραγματικά… ξεχωριστό και γαστρονομικά “δυνατό” όπως ακριβώς το είχαν σκεφτεί οι διοργανωτές. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου που πέρασε στην Ανατολική Αιγιάλεια, ήταν το απόλυτο… start για τη σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δάσος της Ζαρούχλας και στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ήταν μία επισφράγιση της επιτυχίας που έχει το τελευταίο διάστημα η συνεργασία του προέδρου της κοινότητας Θανάση Ξυγκά με τους υπεύθυνους του ¨Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας¨ που εδρεύει στην περιοχή.

Υπολογίζεται ότι σε σύνολο η συμμετοχή ξεπέρασε τα 720 άτομα και τις δύο ημέρες, καθώς υπήρξαν και κάποιοι λίγοι που παρέμειναν στις γύρω περιοχές του χωριού και δεν ακολούθησαν την υπόλοιπη “ομάδα” στις διάφορες δραστηριότητες, είτε στην περισυλλογή των μανιταριών του Σαββάτου, είτε στον χθεσινό περιπατητικό γύρο του δάσους. Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και κατά την επιστροφή των συμμετεχόντων στην βάση τους από την υπαίθρια δράση να μαζευτούν τα μανιτάρια, μίλησαν στον κόσμο οι Θανάσης Ξυγκάς και Νεκτάριος Φιλιππόπουλος απευθύνοντας εγκάρδιο χαιρετισμό. Έπειτα, έγινε το “ξεχώρισμα” των μανιταριών από την ειδική ομάδα του αρχισέφ, κάνοντας ταυτοποίηση των ποικιλιών και αμέσως μετά, ξεκίνησε η αναλυτική εξήγηση για τις διάφορες ποικίλες και τις λεπτομέρειες των ειδών που συγκεντρώθηκαν. Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της δεύτερης και χθεσινής ημέρας των εκδηλώσεων, παραβρέθηκαν η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης ¨Αιγιάλεια Αύριο¨ κ. Γούτος, η διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Ευφροσύνη Λαλιώτη, ο διοικητής του Α.Τ. Ακράτας Μάριος Σεραφειμίδης και αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων και όμορων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Η πρώτη ημέρα κύλησε με πολλά μανιτάρια και αρκετό κρασί

Η δράση ξεκίνησε περίπου στις 9.30 το πρωί, όταν το πλήθος των συμμετεχόντων μαζεύτηκε στην πλατεία του χωριού της Αγίας Βαρβάρας και έπειτα, με τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα μετέβησαν στο δάσος της Ζαρούχλας, προκειμένου να συλλέξουν τις ποικιλίες των θρεπτικών μανιταριών της υπαίθρου. Με “μαέστρο” τον σεφ Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και ¨πρώτα βιολιά¨ τον πρόεδρο του χωριού και τους ανθρώπους του Συλλόγου, όλοι μαζί έθεσαν τον εαυτό τους στην διάθεση του κοινού. Έτσι, οι συμμετέχοντες… ξεχύθηκαν σε κάθε σημείο του δάσους προκειμένου να περισυλλέξουν τις διάφορες ποικίλες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα 300 άτομα της πρώτης αυτής ημέρας, έδειξαν ξεκάθαρα και… πανηγυρικά, την διάθεση του κόσμου για δράση, για εκμάθηση και σαφώς για περιπέτεια! Η μεγάλη υπαίθρια παρέα είδε να μαγειρεύει τα μανιτάρια ο κ. Φιλιππόπουλος κάνοντας πολλές εναλλακτικές και γευστικές ομελέτες και ριζότα και όλα αυτά… μετά μουσικής, από την ορχήστρα που συγκροτούν ορισμένα μέλη του Συλλόγου “ΠερίΤΕΧΝΩΝ” που εδρεύει στην ανατολική πλευρά του δήμου. Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, γνωστών και μη εξαιρετέων ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνικής ζωής, το ¨παρών¨ έδωσαν ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ¨Αιγιάλεια Αύριο¨ Χρήστος Γούτος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, και η αντιπρόεδρος του ιστορικού συνδέσμου ¨Χελμός 1947¨ Τέτη Ράλλη.

Η δεύτερη ημέρα είχε στο μενού της περίπατο, μανιτάρια και δημοτικά τραγούδια

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στο όμορφο χωριό της Αγίας Βαρβάρας, ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ο κατά σειρά τέταρτος περιπατητικός γύρος της “Αγίας Βαρβάρας Νωνάκριδος” είχε συνολική διάρκεια 70 λεπτά, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του χωριού. Η διαδρομή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εύκολη και δεν ξεπερνούσε τα 5,5 χιλιόμετρα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα με αρκετή σχολαστικότητα, για την ασφαλή διεξαγωγή του περιπάτου, ο κόσμος χωρίστηκε σε ολιγομελή γκρουπάκια, τα οποία διατηρούσαν την απαραίτητη… “απόσταση” μεταξύ τους για την αποφυγή συγχρωτισμού. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 400 άτομα χθες, δεύτερη ημέρα της εορτής, με τους υπεύθυνους να είναι πλήρως ευχαριστημένοι και από την “δίψα” του κόσμου για την περιπατητική δράση, αλλά σαφώς και για τα εξαιρετικά εδέσματα του σεφ και των συνεργατών του. Πριν η ώρα… γράψει μία το μεσημέρι, οι γλυκές και αλμυρές κρέπες που οι σεφ της ομάδας του Νεκτάριου Φιλιππόπουλου ποιούσαν, είχαν μοναδικό σκοπό να… ικανοποιήσουν γαστρονομικά όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως. Και φυσικά, η αποστολή εξετελέσθη.

Εκεί και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ. Μαρία Τσουκαλά που στήριξε την πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση.

Να αναφερθεί ότι, η γιορτή είχε ως μουσική “στρώση” μία live εκδήλωση με δημοτικά τραγούδια από την ορχήστρα του Γιώργου Τσενέκου, με κεντρική ερμηνεύτρια την Τούλα Κατσιβάλη. Τέλος, να σημειωθεί, πως το επιτυχημένο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσε ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας” και η ίδια η κοινότητα, με την πλήρη υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είχε στην τιμή της συμμετοχής (που ήταν 15 ευρώ) να συγκαταλέγεται το άφθονο κρασί και το φαγητό μέχρι… σκασμού, ενώ υπήρχαν πολλά αναμνηστικά σουβενίρ και μικροαντικείμενα σε διάφορους αυτοσχέδιους πάγκους που είχαν στηθεί κατά μήκος του πλατείας του χωριού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr