background img
banner
banner

Πλήρη αποδιοργάνωση του Κ.Υ. Αιγίου καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Για εγκατάλειψη και υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας η οποία είναι εμφανής στο αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας Αιγίου, κάνουν λόγο οι Αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, σε σχετική ανακοίνωσή τους. Το γεγονός ότι το λιγοστό προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετεί τον κόσμο, επισημαίνει η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Υ. Αιγίου, τονίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται…

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου, γίνεται λόγος για αποδιοργάνωση της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αιγίου, γεγονός που προκαλεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες. Κάνουν δε γνωστό πως πολίτες καταγγέλλουν ότι προσπαθούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου να κλείσουν ένα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, προκειμένου να τους συνταγογραφηθεί το αντιγριπικό εμβόλιο και ότι δεν εξυπηρετούνται. ΄΄Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις, καταφέρνουν, μετά ένα μήνα, να μιλήσουν με το αρμόδιο γραφείο, όπου και ενημερώνονται ότι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού όλα τα ραντεβού για τον συγκεκριμένο μήνα έχουν κλείσει και ότι πρέπει να προσπαθήσουν πάλι στις αρχές Νοέμβρη. Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, όχι για κάποιο χειρουργείο, ούτε για κάποια εξέταση, αλλά για μια απλή συνταγογράφηση΄΄, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τονίζουν: ΄΄Ακόμα λοιπόν και αυτά τα προβλήματα, τα προβλήματα δηλαδή της καθημερινότητας των πολιτών, ουδόλως απασχολούν την ιεραρχία του επιτελικού κράτους και την 6η ΥΠΕ. Γνωρίζουν ότι κανείς δεν θα τα μάθει. Γνωρίζουν επίσης ότι ακόμα και αν δημοσιευθούν σε ένα μονόστηλο, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για αυτά. Γνωρίζουν όμως επιπλέον ότι, ακόμα κι αν αυτά ξεχειλίσουν, θα βρουν κάποια έκτακτη λύση ανάγκης και θα φροντίσουν να κάνουν μια ακόμα εμβαλωματική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής.

Αυτό που δεν γνωρίζουν, ή κάνουν πως δεν βλέπουν, είναι την διογκούμενη οργή της κοινωνίας για την επιτεινόμενη εγκατάλειψη και υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας΄΄.

Η έλλειψη πιο έντονη εξαιτίας της αναστολής εργασίας δύο ατόμων

Για τα όσα καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές, ρωτήθηκε από τo protionline.gr η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Πέγκυ Κανταρτζή, η οποία ανέφερε πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην έλλειψη προσωπικού, πρόβλημα που έχει οξυνθεί τελευταία εξαιτίας της αναστολής στην οποία βρίσκονται άτομα του δυναμικού του Κέντρου Υγείας.
Όπως τόνισε, ΄΄είναι γεγονός ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις ή να παίρνει κάποιος τηλέφωνο προκειμένου να κλείσει ένα ραντεβού και να μην είναι εύκολο. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί το τελευταίο διάστημα, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας γιατρός δυστυχώς και είναι τόσα τα ραντεβού και οι λίστες αναμονής, που δεν προλαβαίνει παραπάνω αρμοδιότητες. Πόσα να κάνει ένας άνθρωπος; Μπορεί να ευσταθεί η καταγγελία ότι παίρνει κάποιος πολίτης τηλέφωνο και δεν εξυπηρετείται αμέσως, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όπως ακούγονται από κάποια “χείλη”΄΄.

Κλείνονται 17 ραντεβού την ημέρα και εξυπηρετούνται όλα

Έκανε ακόμη γνωστό πως κατά μέσο όρο κλείνονται δεκαεπτά ραντεβού καθημερινά και όλα, διεξάγονται με μεγάλη ακρίβεια και συνέπεια. ΄΄Στην μονάδα μας, όλοι εξυπηρετούνται και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, υπερβάλλουμε εαυτόν για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του κόσμου. Προφανώς κάποιοι λίγοι “αγανακτισμένοι” έκαναν… παράπονα και γι’ αυτό υπήρξε η ανακοίνωση των βουλευτών. Το ότι δεν υπάρχουν γιατροί είναι μια αλήθεια όμως. Και τώρα μάλιστα το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα αυτό έγινε μεγαλύτερο, καθώς δύο ακόμα “κομβικοί” άνθρωποι του προσωπικού μας, βρίσκονται σε αναστολή. Οι υπόλοιποι βρίσκονται άπαντες στη θέση τους και μάλιστα βγάζουν “διπλή” δουλειά, δίχως υπερβολές. Προφανώς αυτό που επικαλείται η ανακοίνωση είναι για τα αντιγριππικά εμβόλια. Εμείς κάθε Τρίτη συνταγογραφούμε τα αντιγριπικά πρωτίστως, εκτός των άλλων ημερών που ούτως ή άλλως γίνεται΄΄, σημείωσε ακόμη η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr