background img
banner
banner

Συμβολικός αποκλεισμός της Π.Ε.Ο. από τον Αγροτικό Σύλλογο

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

Κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα, τον αγώνα για τη σταφίδα, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που με… μικρές «εκρήξεις» δίνουν στην κοινωνία το στίγμα τους και στέλνουν μήνυμα προς την πολιτεία πως δεν «παραδίδουν τα όπλα» και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για τη βιωσιμότητα της παραγωγής της σταφίδας. Χθες, προχώρησαν σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Μεγανίτη, αναρτώντας πανό και ζητώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.
Ήταν η δεύτερη κινητοποίηση του Συλλόγου μέσα σε δύο μέρες. Την Τρίτη προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από την Π.Ε.Σ., σε διανομή ανακοινώσεων με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους και σε αυτοκινητοπομπή. Χθες… σειρά είχε το κλείσιμο της Π.Ε.Ο. και κατ’ επέκταση και η αδυναμία πρόσβασης στη Ν.Ε.Ο. στο ύψος του ποταμού Μεγανίτη, για περίπου 20 λεπτά.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες έφτασαν στο σημείο με τα αυτοκίνητά τους στις 6.30 το απόγευμα, τα παρέταξαν κατά μήκος του δρόμου και πάνω στη γέφυρα του Μεγανίτη τοποθέτησαν στο πλάτος του δρόμου τα πανό τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης μίλησε στους συγκεντρωμένους, ενώ άπαντες ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την προσεχή Δευτέρα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν δήμος και τοπικοί φορείς για το σταφιδικό, τα ΕΑΣ και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Η αστυνομία παρέκαμψε την κυκλοφορία μέσω του κόμβου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμήν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Μποδιώτης, ΄΄ήταν μία κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για περίπου είκοσι λεπτά, ούτως ώστε να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του προβλήματος που αφορά τη σταφίδα. Για εμάς ο αγώνας είναι μονόδρομος και δεν υπάρξει άλλη λύση. Άλλωστε, γνωρίζουμε καλά πως ό,τι έχουμε επιτύχει είναι μετά από σκληρό αγώνα και σε αυτή την κρίσιμη φάση, η δύναμη του αγώνα δείχνει τον δρόμο΄΄.

Παρόντες στο συλλαλητήριο της Δευτέρας με δικό τους «μπλόκο» και διεκδικητικό πλαίσιο»

Και πρόσθεσε ο κ. Μποδιώτης: ΄΄Θα είμαστε παρόντες στο συλλαλητήριο της Δευτέρας, με δικό μας «μπλόκο» αλλά και με δικό μας πλαίσιο αιτημάτων΄΄. Υπενθυμίζεται ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου έχει καταστήσει υπεύθυνους για την κατάσταση, «την κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και των αντιαγροτικών πολιτικών, που έχουν την κύρια ευθύνη γιατί πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, γιατί καλλιεργούσαν αυταπάτες περί επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα που γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης».

Επίσης, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, αναφέρει ότι θεωρεί υπεύθυνους και «τους τοπικούς άρχοντες, περιφερειάρχες, την δημοτική αρχή και τους κυβερνητικούς και πρώην κυβερνητικούς Βουλευτάδες, που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Γιατί παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη των σταφιδοπαραγωγών, με στόχο να δημιουργούνται συγχύσεις και να αποτραπούν οι οργανωμένες κινητοποιήσεις που στοχεύουν τον πραγματικό υπεύθυνο. Όλους όσους μοιράζουν παχιά λόγια και παίζουν τους τάχα εξαπατημένους και τους δήθεν φίλους του λαού της Αιγιάλειας»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr