background img
banner
banner

Το «Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας»

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, είχε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στο περιθώριο των εργασιών του Olympia Forum II, στην Αρχαία Ολυμπία. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα που αφορούν την περιοχή, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, όπως η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Δυτικής Ελλάδας ως κόμβου επικοινωνιών και μεταφορών, το σημαντικό «οικοσύστημα» καινοτομίας και τεχνογνωσίας της περιοχής και την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου, όπου η Αρχαία Ολυμπία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

Ο κ. Φαρμάκης, επίσης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Pyatt σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Ελληνοαμερικανικό Οικονομικό Επιμελητήριο και το ίδρυμα AreteFund για την ανασύσταση των ελαιώνων της Αρχαίας Ολυμπίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή του για το γεγονός πως σημαντικοί παράγοντες στις ΗΠΑ έχουν κινητοποιηθεί στα πλαίσια μίας μεγάλης πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για την αναγέννηση των ελαιώνων της πυρόπληκτης περιοχής.

Επίσης, στα πλαίσια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε στον Πρέσβη των ΗΠΑ το Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια διαθέτει πλέον στα χέρια της μία ολοκληρωμένη μελέτη που καταδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής με στόχο την προσέλκυση και προώθηση στρατηγικών επενδύσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr