background img
banner
banner

ΑΚΡΑΤΑ BC: Έτοιμη για το τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τέμενης

ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής έγινε στα ρόστερ της Ακράτας και του Αστέρα Τέμενης λίγα 24ωρα πριν το μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι για την 1η αγωνιστική στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Ο Κώστας Δημόπουλος αν και συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του Αστέρα, μεταπήδησε στην ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας και την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας «Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος». Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Κεραυνό και Ήφαιστο/Αχιλλέα και με την εμπειρία του θα δώσει πολύτιμες λύσεις στην περιφέρεια της ομάδας.

Η Ακράτα εκτός από τον Δημόπουλο απέκτησε φέτος και τον Γρηγόρη Τσινούκα ενώ «έχασε» τον Δημήτρη Κατωπόδη ο οποίος επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αυτή τη φορά με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ο Τσινούκας πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα παρκέ για λογαριασμό της Ακράτας. Ο 40χρονος (1.93) φόργουορντ θα ενισχύσει την ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας, με την οποία είχε αγωνιστεί και στη Γ΄ Εθνική, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Επέστρεψε στο μπάσκετ μετά από 4,5 χρόνια (όταν έπαιζε στον Ήφαιστο/Αχιλλέα) και τη φανέλα της Ακράτας τη φόρεσε την 5ετία 2006-2011 όταν αγωνίστηκε τόσο στην Α1 ΕΣΚΑΗ όσο και στη Γ’ εθνική κατηγορία. Δεν σταμάτησε ποτέ να γυμνάζεται όλα αυτά τα χρόνια και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει στη φετινή προσπάθεια.

Το “Τέλος εποχής” στις Εθνικές κατηγορίες και το νέο ξεκίνημα

Το καλοκαίρι του 2020 και ενώ αγωνιστικά παρέμεινε στη Γ΄ Εθνική, σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. της Ακράτας BC πήρε την απόφαση να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για οικονομικούς λόγους. Μία επιτυχημένη πενταετία έληξε άδοξα με την ομάδα να επιστρέφει στην ΕΣΚΑ-Η όπου μάλιστα δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 αλλά σε αυτό της Α2, βάσει των κανονισμών που ισχύουν. Ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, ο Σάκης Βεσκούκης κατά πρώτο λόγο, αλλά και οι Θοδωρής Ονάσογλου, Κώστας Τσότσος, Δημήτρης Λυμπέρης, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Θανόπουλος, Θεοδόσης Γκόβας, οι αδελφοί Μανταλβάνου, ο Μπάμπης Μουρατίδης, Γιάννης Σίνης, Αλέξανδρος Σαρίκας, Στέλιος Καλεμτζάκης, Δημήτρης Κατωπόδης, Νίκος Τσιακμάς (που σήμερα παίζει στην Α1 με τον Απόλλωνα Πατρών), είναι κάποιοι από τους παίκτες που ήρθαν στην Ακράτα από πολλά μέρη της Ελλάδας και φόρεσαν αυτή την πενταετία τη φανέλα της Ακράτας στη Γ΄ Εθνική ανεβάζοντας το πρεστίζ του συλλόγου. Παράλληλα, στον πάγκο κάθισαν προπονητές εγνωσμένης αξίας όπως ο Παναγιώτης Ζωντός, ο Γιώργος Σκαραφίγκας, ο Νίκος Βουρνάς και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Πλέον, η Ακράτα με δικά της παιδιά ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια προκειμένου να πρωταγωνιστήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια και να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Ο στόχος για φέτος, όπως επισημαίνει ο προπονητής Νίκος Ζίζηλας, είναι «να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Και να παίζουν περισσότεροι έφηβοι στην ομάδα.

Η Ακράτα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, το έδειξε άλλωστε στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος».

Με το δεξί μπήκε η ομάδα μπάσκετ των εφήβων στην 1η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας επικρατώντας επί του Ίφιτου Πύργου με 82 – 43.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (13/10)

Κρόνος Πατρών – Πήγασος
Μπεγουλακίου (20.00)
Ηρακλής Πύργου – Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ (18.30)
Πανωλενειακός – Αγυιά (20.30)
Ακράτα – Αστέρας Τέμενης (20.00)
Σκαγιοπούλειο – ΑΟ Δύμης (18.00)
Φαέθων Αντιρρίου – ΑΕ Ροϊτίκων (20.00)
Πυρσός – Διαγόρας Βραχνεϊκων (20.00)
ΡΕΠΟ ΕΑ Παραλίας.

Το ρόστερ του Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ

Βασίλης Μαλλής 28 1.82
Παναγής Βασιλάτος 34 1.82
Κώστας Δημόπουλος 29 1.92
Κώστας Σαχίτι 17 1.80
Ηλίας Μανωλόπουλος 30 1.87
Κώστας Πολύδερας 37 1.92
Σπύρος Πετρόπουλος 16 1.88
Λαόφιλος Ζαγκανάς 17 1.80
Άλκης Ζέρβας 17 1.80
Παναγιώτης Λουκόπουλος 17 1.85
Βασίλης Ντρίβας 35 1.85
Γιάννης Ζίζηλας 17 1.92
Γρηγόρης Τσινούκας 40 1.93
Γιώργος Ταρνάρης 46 1.95
Ανδρέας Οικονομόπουλος 37 1.96
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Νίκος Ζίζηλας


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr