background img
banner
banner

Αρχιερατικός Επίτροπος Ακράτας ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Σιαφλάς

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας έκανε γνωστό ότι με απόφαση και ευλογία του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου ανέλαβε την τιμητική ποιμαντική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ακράτας ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Σπυρίδων Σιαφλάς.

Όπως τονίζει, ΄΄ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναγνωρίζοντας και συνεκτιμώντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του π. Σπυρίδωνα Σιαφλά καθώς και την πολυετή και ευδόκιμη ιερατική και ποιμαντική  εμπειρία του, του απένειμε αυτή την εξαιρετική διάκριση διορίζοντάς τον στην προαναφερθείσα τιμητική θέση. Εύχεται δε ενθέρμως και εγκαρδίως να έχει την ευλογία και την  θεία ενδυνάμωση του Κυρίου, ώστε να ενισχύεται πνευματικά  στα νέα του καθήκοντα συνεχίζοντας την καρποφόρο διακονία του προς οικοδομή και ωφέλεια ψυχών, αλλά και προς δόξα της του Θεού Εκκλησίας΄΄.

Ο π. Σπυρ. Σιαφλάς είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο τέκνων. Γεννήθηκε το 1958 στο Βούτσιμο Αιγιαλείας. Το 1977 ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λύκειο Ακράτας, το 1979 αποφοίτησε από τη διετή Ανωτέρα Ριζαρείου Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, το από Φροντιστήριο κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και το 1983 από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Το 1989 έλαβε πτυχίο από τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ. Έχει συμμετοχή σε ημερίδες και Θεολογικά συνέδρια απόφοιτων μεταπτυχιακών. Το 1983χειροτονήθηκε εις Διάκονον, το 1984-εις Πρεσβύτερον, το 2012 χειροθετήθηκε εις Οικονόμον και το 2019 εις Πρωτοπρεσβύτερον.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr