background img
banner
banner

Αυτοψία Μητροπολιτών στα Εισόδια και την Παναγία Τρυπητή

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος συνοδευόμενοι από τον Αρχιμανδρίτη, Πρωτοσύγκελο π. Ιωακείμ Βενιανάκη, προκειμένου να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης και εξωραϊσμού των δύο ιερών κτισμάτων.

Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση οι Μητροπολίτες διαπίστωσαν ότι τα έργα προχωρούν με ρυθμό ικανοποιητικό και με την δέουσα προσοχή και σχολαστικότητα. Ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τους υπευθύνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τους μηχανικούς, που έχουν αναλάβει την επίβλεψη των έργων, τόσο για τις επί μέρους εργασίες, όσο και για την συνολική πρόοδο του καθενός έργου.

Σημειωτέον ότι τα αναφερόμενα έργα προγραμματίστηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα από τον Γέροντα Μητροπολίτη, κ. Αμβρόσιο μετά από επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια.

Ο τοπικός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος με την άγρυπνη φροντίδα και επιμέλεια του οποίου υλοποιούνται τα έργα, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους υπευθύνους αλλά και όλους τους εργαζομένους για την κοπιώδη, εξειδικευμένη και πολύ υπεύθυνη εργασία τους, την προσοχή, την υπομονή και την σχολαστική επιμονή τους στην λεπτομέρεια για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής-αγιογραφικής καλαισθησίας των δύο ιερών μνημείων.

Εξέφρασε δε την ευχή του για «καλή συνέχεια και θεία ενδυνάμωση, ώστε με την βοήθεια του Κυρίου και της Δεσποίνης Θεοτόκου να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια αποπεράτωσης του έργου αποδίδοντας σύντομα καλλίκαρπον αποτέλεσμα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr