background img
banner
banner

Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ “Στέρεα «γέφυρα» και σταθερός κρίκος για την ενδυνάμωση των δεσμώντων κρατών μας αποτελεί η Διασπορά μας”

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΚΥΠΡΟΥ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, υπέγραψε το νέο μνημόνιο συναντίληψης που αφορά τον τομέα της Διασποράς.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αλ-Σίσι ενώ το Μνημόνιο εκτός από τον κ. Κατσανιώτη, υπέγραψαν ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και η υπουργός Διασποράς και Μετανάστευσης της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ .

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών μας προσπαθειών και δημιουργεί ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεών μας.

Παράλληλα, σηματοδοτεί την επαναβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στο πλέγμα περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας, τα οποία βασίζονται σε κοινές αντιλήψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων.

Στέρεα «γέφυρα» και σταθερός κρίκος για την ενδυνάμωση των δεσμών των κρατών μας αποτελεί η Διασπορά μας. Άλλωστε, το μνημόνιο κατανόησης που υπογράψαμε σήμερα εστιάζει και σε τομείς όπως είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, η τέχνη και η νεολαία που αφορούν άμεσα την Διασπορά ενώ παράλληλα αποτελούν προνομιακά πεδία για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως πιστεύουμε σταθερά πως οι λαοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αποτελούν πάντα γέφυρες συνεργασίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr