background img
banner
banner

Εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο και μεγάλο αριθμό υποψηφίων

ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη εποχή για τον κλάδο των οικοδόμων, που έχει να κάνει αφενός με τα εργασιακά δικαιώματα και αφετέρου με τις ανατροπές που προκαλούν στην οικοδομική δραστηριότητα οι ανατιμήσεις, κατέρχονται σε εκλογές τα μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου. Η κάλπη θα στηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο και η απερχόμενη διοίκηση καλεί τα μέλη σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο και σε συμμετοχή στις εκλογές.

Να σημειωθεί ότι οι οικοδόμοι ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. ακόμη και για μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής. Για το Δ.Σ. βάζουν επτά σταυρούς, για την Ομοσπονδία πέντε, για το Ε.Κ.Α. δέκα και για την Ε.Ε., τρεις.

Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής ωστόσο πέρυσι λόγω των μέτρων ενάντια στον covid-19 δεν κατέστη εφικτό να διεξαχθούν εκλογές, με τη θητεία της διοίκησης να παρατείνεται για ένα έτος. Πρόεδρος του Σωματείου είναι από το 2013 ο Παναγιώτης Νύχτης ο οποίος πήρε τη «σκυτάλη» από τον επί σειρά ετών πρόεδρο και με πολλούς αγώνες στην «πλάτη», Σωτήρη Κολοκοτρώνη μετά τη συνταξιοδότησή του. Ο Παναγιώτης Νύχτης εξελέγη πρόεδρος το 2014 όπως και το 2017 στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Στις αυριανές και μεθαυριανές εκλογές είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ., το οποίο είναι επταμελές και μετά τις εκλογές θα συγκροτηθεί σε Σώμα ώστε να εκλεγεί το προεδρείο.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία υπάρχει ένας υποψήφιος συνδυασμός, αυτός της Δημοκρατικής Ενότητας Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων «ΔΕΣΕΟ», εν αντιθέσει με προηγούμενες αναμετρήσεις που υπήρχαν δύο ή και τρεις υποψήφιοι συνδυασμοί.

Το ζητούμενο ωστόσο για την απερχόμενη διοίκηση είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση του Σωματείου, σε μία χρονική στιγμή μάλιστα, που τα προβλήματα γιγαντώνονται…

Οι υποψήφιοι

Υποψήφια για τη Διοίκηση είναι 41 μέλη του Συλλόγου και είναι τα εξής: Δημήτρης Αντωνόπουλος, Αντώνης Βλαχόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γριβέρης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Βασίλης Δημόπουλος, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Καΐσης, Σπύρος Καλαμάς, Κώστας Καλαντζόπουλος, Σταύρος Καραπαναγιώτης, Θόδωρος Κόρδας, Γιάννης Κωνσταντέλλης, Θύμιος Κωνσταντινίδης, Νίκος Κωσταρίδης, Μιχάλης Λαμπρακόπουλος, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Μανιάτης, Χαράλαμπος Μαρδάς, Σταύρος Μελισσουργός, Ανδρέας Μήτσης, Παύλος Μουρδέκας, Θανάσης Μπαρμπαρέσος, Γιάννης Μυλωνάς, Κώστας Νικολάου, Βαγγέλης Νταβαντζής, Παναγιώτης Νύχτης, Ανδρέας Ξυνός, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Παναγιώτης Ρούσιας, Μιλτιάδης Σερεντέλος, Κωνταντίνος Στέφος, Λάντη Τατάζη, Παναγιώτης Ταχτατζής, Γιώργος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Χαρίτος, Αλέξης Χασιώτης, Κώστας Χριστόπουλος, Ζαχαρίας Ψηλός.

Για την Ομοσπονδία οι υποψήφιοι είναι οι εξής: Κώστας Καλαντζόπουλος, Βαγγέλης Νταβαντζής, Παναγιώτης Νύχτης, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Αλέξης Χασιώτης. Για το Ε.Κ.Α. υποψήφιοι είναι: Δημήτρης Αντωνόπουλος, Κώστας Καλαντζόπουλος, Σταύρος Καραπαναγιώτης, Παύλος Μουρδέκας, Θανάσης Μπαρμπαρέσος, Βαγγέλης Νταβαντζής, Παναγιώτης Νύχτης, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Παναγιώτης Ταχτατζής, Αλέξης Χασιώτης. Τέλος, υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή είναι οι Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Σπύρος Παναγόπουλος και Γιάννης Φειδάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr