background img
banner
banner

Εκλογές με “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Γ. Καραπαναγιώτη

ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24/10 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του καινούριου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού στο Διακοπτό. Για πρώτη φορά, τα μέλη προσήλθαν με μεγάλη προθυμία, τέτοια που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία συμμετοχής, ενώ η κάλπη “φωτογράφησε” ως νέο πρόεδρο τον απερχόμενο Γ. Καραπαναγιώτη. Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα όμως, έρχεται από την… νεολαία, καθώς οι μισοί σχεδόν του καινούριου Δ.Σ. είναι κάτω των 40 ετών και με τρομερή όρεξη για δουλειά!

Οι εκλογές της Κυριακής έχουν μεγάλη σημασία από πολλές απόψεις, όχι μόνο για τα μέλη, αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα για το ίδιο το χωριό και τον δήμο. Σίγουρα, για πολλούς οι χθεσινές εκλογές μπορούν να θεωρηθούν μια ημερομηνία “αφορμή” για μία σειρά εξελίξεων και δράσεων, στο εξής. Τα συνολικά 90 μέλη που προσήλθαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκλογική διαδικασία, είναι σαν ένας όγκος ατόμων ο μεγαλύτερος της τελευταίας πενταετίας που συμμετέχει και ενεργοποιείται. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο, έχουν διπλό κίνητρο να δραστηριοποιούνται και να πρωτοτυπήσουν:

Την όρεξη που φέρουν ως νέα μέλη, αλλά και το ότι “βράζει” το αίμα τους καθώς ανάμεσα στο Δ.Σ. είναι ηλικίες όπως 30, 37 και 40 ετών!

Όλα ¨λένε¨… Καραπαναγιώτης, εκτός απροόπτου

Η εκλογική διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και σε απίστευτα… κεφάτο κλίμα, ενώ το νέο Δ.Σ. σκοπεύει να μην χάσει καθόλου ¨χρόνο¨ και να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας να μπαίνουν τα θέματα που προέχουν, σε σειρά προτεραιότητας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υποψήφιων, δεν θα υπάρξει “αλλαγή προέδρου” κατά πως φαίνεται, αφού η εμπιστοσύνη και η συμπάθεια των περισσότερων μελών έδειξε μια ξεκάθαρη “γραμμή πλεύσης” για την προεδρία, η οποία ακούει στο όνομα ¨Γιάννης Καραπαναγιώτης¨.

Να σημειωθεί δε, ότι για την εξελεγκτική επιτροπή του συλλόγου, η κάλπη “μίλησε” και είπε, ότι εκλέγονται οι Βασίλειος Γεωργηλάς με 62 ψήφους, Κακκαβάς Χρήστος με 53 ψήφους και Παναγιώτης Καραπαναγιώτης με 52 συνολικά ψήφους. Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου 2023.

«Τις επόμενες μέρες θα σταλεί ψήφισμα του συλλόγου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Μιλώντας στο protionline.gr ο απερχόμενος αλλά και εκτός σοβαρού απροόπτου, νέος πρόεδρος του “Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού”, τονίζει: «Κατέθεσα μια πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα στην συζήτηση που είχαμε σαν σύλλογος και τελικά υπερψηφίστηκε και εγκρίθηκε ένα ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι θα σταλεί στην διοίκηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος το οποίο θα αναφέρει τις πεποιθήσεις και τις θέσεις του συλλόγου μας, καθώς και τις προτάσεις λειτουργίας του σταθμού του Διακοπτού, για το αγαπημένο μας τρενάκι και τον περιβάλλοντα χώρο του.
Η γενική συνέλευση είναι άμεσα και το ψήφισμα αυτό θα σταλεί όσο πιο άμεσα γίνεται στους υπεύθυνους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όσο για τις σημερινές εκλογές, αυτό που θα ήθελα να πω μόνο είναι ότι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της διαδικασίας είναι ότι εκλέγονται και νέοι άνθρωποι! Τι πιο σημαντικά από αυτό;» επισημαίνει ο κ. Καραπαναγιώτης.

Τέλος, να επισημανθεί ότι προτού ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, έγινε η αποτίμηση και ο συγκεντρωτικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης και της διετίας και έπειτα συζητήθηκαν κάποια θέματα που εκκρεμούσαν.

Αμέσως μετά και επί τόπου, σχηματίστηκε εφορευτική επιτροπή, η οποία ανέλαβε ¨δράση¨ και επέβλεπε την όλη δράση και συντόνισε το… ¨τυπικόν της διαδικασίας¨. Να σημειωθεί δε, πως αρκετός κόσμος περνούσε από το σημείο διεξαγωγής και ρωτούσε ποια είναι τα νεότερα, λεπτομέρειες για τους υποψηφίους αλλά και τι ¨δείχνει¨ η κάλπη. Στις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου οι οποίες είχαν διεξαχθεί το ‘18, είχαν ψηφίσει συνολικά 80 μέλη

Τι έδειξε η κάλπη

Η διαδικασία ξεκίνησε στις δώδεκα το μεσημέρι και διήρκεσε τρεις ώρες. Από τα 90 συνολικά μέλη που προσήλθαν, τα 89 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και μονάχα 1 άκυρο. Τα πρόσωπα που έβαλε η κάλπη τα οποία θα εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια τον αξιόλογο σύλλογο είναι τα εξής:

Γιάννης Καραπαναγιώτης 85 ψήφοι
Νίκος Αλεξιάδης 71 ψήφοι
Ανδρέας Ανδρικόπουλος 49 ψήφοι
Γεώργιος Πράππας 42 ψήφοι
Παναγιώτα Αρμπή 29 ψήφοι
Αθανάσιος Αλεξόπουλος 29 ψήφοι,
ενώ εκλέγονται και δύο αναπληρωματικά μέλη, οι Σκούρτης Σπύρος και Κολοκύθας Δημήτρης με 25 και 24 ψήφους αντίστοιχα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr