background img
banner
banner

Η παρέμβαση του Δημάρχου Καλαβρύτων στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Σε δέσμη ζητημάτων, θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα, που απασχολούν σήμερα τους Δήμους όλης της χώρας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά την παρέμβαση του, το πρωί της Παρασκευής, στις εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που φιλοξενούνται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος εστίασε στις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε αρμοδιότητες που μετακυλίονται στους Δήμους απ’ την Κυβέρνηση χωρίς παράλληλα να συνοδεύονται από τους αναγκαίους πόρους και σε χρηματοδοτήσεις που όχι μόνο δεν επαρκούν ώστε ένας Δήμος να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στον σύγχρονο πολύπλευρό ρόλο του, αλλά διαρκώς «ψαλιδίζονται».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρθηκε και στο κύμα ανατιμήσεων που θα επηρεάσει και τη λειτουργία των Δήμων σε ζωτικές λειτουργίες τους και σε δαπάνες όπως τα καύσιμα, τα οικοδομικά υλικά, τα τιμολόγια ρεύματος κ.α.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης απ’ τους οποίους, όπως είπε, οι περιφερειακοί Δήμοι εξαιρούνται ενώ επεσήμανε και την ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των μικρότερων Δήμων της χώρα με βάση, όπως είπε, όχι διατάξεις κενές περιεχομένου, αλλά με γνώμονα τα πραγματικά λειτουργικά κόστη τους και τις ανάγκες του σήμερα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr