background img
banner
banner

Η… πρόληψη εμποδίζει τη διασπορά

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σε χαμηλά, εν συγκρίσει με το προηγούμενο διάστημα, επίπεδα διατηρείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid καθημερινά στην Αιγιάλεια. Την Κυριακή 3/10, σε επίπεδο Αχαΐας μετρήθηκαν 19 νέες μολύνσεις, το Σάββατο 31 και την Παρασκευή 80.

Ο ιός, που έδειχνε τα… δόντια του το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αρχίζει να υποχωρεί, όμως ο χειμώνας αναμένεται μακρύς και αμφίρροπος…
Οι ειδικοί συνεχίζουν να επιμένουν ότι θα χρειαστεί να γίνει από αρκετές ομάδες ανθρώπων και τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αυτό μπορεί να συμβεί ταυτόχρονα με το αντιγριπικό εμβόλιο, ακόμη και την ίδια μέρα. Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να παρακολουθείται πολύ στενά και στα σχολεία, ενώ αίσθηση έκανε το ότι μετά από τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, υπάρχουν λιγότερα κρούσματα από όσα είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο μήνα όταν τα σχολεία ήταν κλειστά. Τα δε, αυτοτέστ που κάνουν οι μαθητές όταν προσέρχονται στις σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας, είναι κατά 99% αρνητικά τις τελευταίες ημέρες.

Πιο… εύκολα στο εμβόλιο για τη γρίπη

Η ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο έχει αυξηθεί κατακόρυφα και όπως ήδη διαγράφεται, ο κόσμος θα στραφεί προς τον εμβολιασμό του για την εποχική γρίπη πιο εύκολα από άλλες παλαιότερες χρονιές.

Η Αιγιάλεια μάλιστα, έδειξε από την περσινή σεζόν την πρόθεσή της για τον εν λόγω εμβολιασμό, όταν στα τέλη του Νοέμβρη του ’20 είχε ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 95% του πληθυσμού (που σύμφωνα με την ομάδα που ανήκε, έπρεπε να προβεί στον εμβολιασμό).

Η πλατφόρμα που μπορεί κάποιος να δηλώσει την συμμετοχή του στην διαδικασία, έχει ήδη ανοίξει και εδώ και μερικές μέρες, πολλοί Αιγιαλείς έχουν μπει και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για συμμετοχή τους στη διαδικασία για το αντιγριπικό εμβόλιο. Αυτό δε, αφορά κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτίστως, τα άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες “υψηλού κινδύνου”. Οι σχετικές ηλεκτρονικές συνταγές, εκδίδονται άμεσα και όπως δείχνουν τα στοιχεία, κάθε βδομάδα που περνάει στο εξής θα αυξάνεται διαρκώς και η ζήτηση και η πρόθεση για ενημέρωση, με αποκορύφωμα τα τέλη του επόμενου μήνα.

Ξεκίνησαν τα rapid tests στο Κ.Υ. Αιγίου

Σημαντική ως προς την παύση διασποράς του ιού είναι η έγκαιρη διάγνωσή του, γεγονός στο οποίο έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό τα rapid tests σε ανοιχτούς χώρους.
Συγκεκριμένα, τα Rapid Tests ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2, συνεχίζονται σε πολλά σημεία ολόκληρου του δήμου σχεδόν μέρα παρά μέρα.

Την περασμένη Παρασκευή, πρωτομηνιά, από τις 9.00 το πρωί μέχρι στις 3.00 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ δειγματοληπτικοί έλεγχοι tests, προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, να υπάρχει τοπικός έλεγχος των κρουσμάτων, στην διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου Υγείας Αιγίου “Μάνα και Παιδί”. Σε συνολικά 34 τεστ που έγιναν, διαπιστώθηκαν 3 θετικά στον κορωνοϊό και αφορούσαν και τα τρία, άντρες μέσης ηλικίας. Στο εξής και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κ.Υ., η οποία μάλιστα διαθέτει κάθε ευκολία στην πρόσβασή της ακόμα και από άτομα με ειδικά κινητικά προβλήματα, θα γίνονται επί καθημερινής βάσης Rapid Tests, έτσι ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση του covid-19 σε επίπεδο δήμου.

Κλείνουν την… πόρτα στον covid τα σχολεία

Η διαδικασία σε τοπικό επίπεδο συνεχίζεται δίχως μεταβολές ή αλλαγές από την ήδη υπάρχουσα εικόνα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες. Οι μαθητές συνεχίζουν να προμηθεύονται τέσσερα self test από τα φαρμακεία του δήμου, τα οποία είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν το “τσεκ” των μαθητών ανά δεκαπενθήμερο.
Η επόμενη “παρτίδα” των αυτοτέστ θα δοθεί στα μέσα του μήνα, με την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου να ενημερώνεται καθημερινά μεν, αλλά να μην υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία, από τα ήδη γνωστά και ισχύοντα.

Η πλατφόρμα “ανοιγοκλείνει” δίδοντας νέα δεδομένα για τους εμβολιασμούς συνεχώς, ενώ για τις κοινωνικές ομάδες που μπορούν να εμβολιαστούν ή για γενικές πληροφορίες, όλα ενημερώνονται σε “άτακτα” διαστήματα και χωρίς επίσημη προειδοποίηση (ενώ θα έπρεπε…) είτε σε Ιατρικούς Συλλόγους, είτε στις κατά τόπους Ενώσεις, είτε στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr