background img
banner
banner

Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: «Συνυφασμένο με τη διαχείριση της πανδημίας και την επίτευξη μεγαλύτερου ποσοστού εμβολιασμού»

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

«Θωρακίζουμε το ΕΣΥ ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουμε επαρκώς ένα πιθανό νέο κύμα της πανδημίας. Το παρόν σχέδιο νόμου είναι άμεσα συνυφασμένο με τη διαχείριση της πανδημίας, την επίτευξη μεγαλύτερου ποσοστού εμβολιασμού και κατά συνέπεια την προστασίας της δημόσιας υγείας», επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19», ο Αχαιός βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας.

Τόνισε επίσης ότι «οι παρατάσεις όλων των συμβάσεων είναι συμβατές με τις διατάξεις του Συντάγματος και είναι απολύτως αναγκαίες για τη διαχείριση της πανδημίας το προσεχές διάστημα. Παράλληλα παρατείνεται η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που χρήζουν νοσηλείας, ανεξαρτήτως της ασθένειας τους».
Επίσης ανέφερε ότι «είναι ένα ν/σ που συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και του κοινωνικού συνόλου συλλήβδην. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σχέδιο, το εφαρμόζει μέρα με τη μέρα και συνεχίζει δυναμικά την ενίσχυση της προσπάθειας και της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr