background img
banner
banner

Κανταρτζή: “Πλεονέκτημα το ότι υπάρχει στην πόλη ένα σταθερό σημείο για Rapid Test”

Μιλώντας στo protionline.gr η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αιγίου Πέγκυ Κανταρτζή, για την αίθουσα “Μητέρα και παιδί” την οποία παραχώρησε το κέντρο, στην 6η ΥΠΕ για την διεξαγωγή των Rapid Tests επί καθημερινής βάσεως, τονίζει: “Εμείς με μεγάλη προθυμία και χαρά παραχωρήσαμε την συγκεκριμένη αίθουσα στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Πάτρα, για να τελούν αυτό το μεγάλο “στοίχημα”. Έτσι, ο κόσμος της Αιγιάλειας κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην οριστική λύτρωση από τον κορωνοϊό. Η παραχώρηση αυτή έχει το πλεονέκτημα, ότι υπάρχει πια στην πόλη ένα σταθερό σημείο όπου μπορεί ο καθένας να ελεγχθεί για τον ιό δίχως μετακινήσεις, δίχως περαιτέρω ταλαιπωρίες, δίχως να ψάχνει πού και πότε γίνεται σε διάφορες περιοχές έλεγχος για τον ιό. Μάλιστα, ανά 10 rapid test που θα διεξαχθούν, γίνεται και ένα PSR μοριακό τεστ – εντελώς δωρεάν – το οποίο αποσκοπεί στα ασφαλή συμπεράσματα που “βγάζει” η 6η ΥΠΕ σε σχέση με το ιικό φορτίο και λειτουργεί περισσότερο ως ένδειξη ιστορικού της διασποράς. Η παρουσία του κλιμακίου στον χώρο, ωφελεί πολύ τον κόσμο της Αιγιάλειας και σαφώς θα λειτουργήσει ευεργετικά σε όλο τον δήμο ανεξαιρέτως” ανάφερε στo protionline.gr η κ. Κανταρτζή, οποία είναι υπέρμαχος της εμβολιαστικής διαδικασίας και της επιτυχίας της επιχείρησης “Ελευθερία”.

Υπό στενή παρακολούθηση

Εν τω μεταξύ, ξεκινούν και στην περιοχή της Αιγιάλειας οι εκτεταμένοι έλεγχοι για τους ανεμβολίαστους σε καταστήματα αναψυχής και εστίασης, οι οποίοι θα γίνονται από μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της Ε.Α.Δ. σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και την Δημοτική Αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις.

Το ειδικό πρόγραμμα ελέγχων που ξεκίνησε ήδη και πρόκειται να “σαρώσει” σχεδόν όλα τα σημεία του δήμου τις επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσει βάσει στοχευόμενου σχεδίου, αφού έχει ως βασικό αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και την “τιμωρία” όσων… αντιστέκονται.

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και της ταυτοπροσωπίας. Βαριές “καμπάνες” πρόκειται να “ηχήσουν” για όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης και δεν διαθέτουν self test πιστοποίησης. Ο ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης, είναι να “εξολοθρεύει” τους αρνητές και να τους περιθωριοποιεί από τα κοινά και τις όποιες συλλογικές δράσεις, ενώ ταυτόχρονα να ενισχύει τα προνόμια σε όσους το τολμούν ή το τόλμησαν…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr