background img
banner
banner

Με τον… αέρα των 2.814 εγγεγραμμένων στις εκλογές της Κυριακής

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! – ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ‘’ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ’’ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ

Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων και βέβαια το νούμερο… ρεκόρ εγγραφών νέων μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, εκτοξεύουν στα ύψη το ενδιαφέρον της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής 24 Οκτωβρίου, στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας. Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν την προεδρία αλλά και 25 άτομα μία εκ των 13 θέσεων στη νέα Δημοτική Τοπική Επιτροπή Ν.Δ. Αιγιαλείας που καλείται να συνεχίσει το έργο της απερχόμενης αλλά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Οργάνωσης.

Το συμβούλιο θα είναι 15μελές αφού θα συμμετέχουν και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι που δε θα εκλεγούν συν τον πρόεδρο.

Η ενδυνάμωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ένα «στοίχημα» που κέρδισε η απερχόμενη διοίκηση, κι αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Κι αν στην προηγούμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία που οι εγγεγραμμένοι ήταν 1.240, ψήφισαν 1.095 και θεωρήθηκε επιτυχία, τι να πει κανείς για τα 2.814 μέλη της φιλελεύθερης παράταξης στην Αιγιάλεια, που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές.

Η προθεσμία εγγραφής στα μητρώα του κόμματος έληξε την περασμένη Παρασκευή τα μεσάνυχτα και ο αριθμός των εγγεγραμμένων δίνει άλλο… αέρα στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. Θα έλεγε κανείς πως πάντα στις τάξεις των κατά τόπους Επιτροπών ενός κόμματος που είναι στην κυβέρνηση, υπάρχει συσπείρωση, ωστόσο αυτό δεν υποβαθμίζει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της διοίκησης του Βασίλη Σταθακάρου που συνεπάγεται με διπλασιασμό και πλέον των ενεργών μελών του κόμματος στην Αιγιάλεια.

Καταγγελίες για «φερτούς» στις εγγραφές

Το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στο Μητρώο μελών, χάλασε όταν έγιναν γνωστές καταγγελίες που αναφέρουν ότι άνθρωποι «ξένοι προς την Αιγιάλεια» είναι εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν για την Τοπική Οργάνωση.

Η αντίδραση του Βασίλη Σταθακάρου, ήταν άμεση στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του διευθυντή προέδρου και γραμματέα του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σε δειγματοληπτική έρευνα που έγινε, κάποιοι δε γνώριζαν καν για την εγγραφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται λόγος για 500 τουλάχιστον «ξένες» εγγραφές και στην επιστολή ζητείται να εξεταστούν όλα τα περιστατικά πριν διαμορφωθεί ο τελικός εκλογικός κατάλογος.
Την επιστολή που στάλθηκε το Σάββατο στη Νέα Δημοκρατία, υπογράφουν δύο εκ των τριών υποψηφίων προέδρων, ο Βασίλης Σταθακάρος και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
Το γεγονός δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 24 Οκτωβρίου, με την Τοπική Οργάνωση να γίνεται «μήλον της έριδος» για νεοδημοκράτες και μη.

Οι υποψήφιοι και οι στηρίξεις

Ως γνωστόν, την προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αιγιάλεια, τη διεκδικούν τρεις υποψήφιοι. Ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Σταθακάρος, ο Φάνης Ραμπαβίλας και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους για την Δημοτική Τοπική Επιτροπή μπορεί να είναι κοινό, ωστόσο είναι σαφές ότι οι 25 υποψήφιοι στηρίζονται αλλά και στηρίζουν αντίστοιχα κάποιον υποψήφιο πρόεδρο. Έτσι, οι υποψήφιοι Δημήτρης Δούκας, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Γιάννης Μεντζελόπουλος, Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, Ντία Παναγοπούλου και Κωνσταντίνα Φιλέρη ανήκουν στο «άρμα» του Βασίλη Σταθακάρου, οι Γιώργος Γκιώνης, Χρήστος Κοσσαράς, Χριστίνα Σακκά, Γιώργος Σταματόπουλος, Θεοδώρα Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Καραγκούνιας, Φώτης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Μπάκουλας, Ευγενία Δημητρίου, Γιάννης Κέντρος, Φάνης Σακελλαρόπουλος, Παναγιώτα Σταυροπούλου, Ασημίνα Κωστοπούλου – Αρφάνη, Γιάννης Φώτος στηρίζουν τον Φάνη Ραμπαβίλα και οι Φίλιππας Δεληγεωργόπουλος, Γρηγόρης Τσεκούρας, Τασία Γκρεκιώτη, Παρασκευή Γριλή και Θεώνη Σμυρνιώτη τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Βασ. Σταθακάρος: «Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές μας για ενδυνάμωση της Οργάνωσής μας και συνεχίζουμε με διαφανείς διαδικασίες»

Μιλώντας στo protionline.gr, ο κ. Σταθακάρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον μεγάλο αριθμό των εγγεγραμμένων και τη συσπείρωση γύρω από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Αιγιαλείας, επισημαίνοντας: ΄΄Ο υψηλός αριθμός εγγεγραμμένων οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, είναι μία τεράστια επιτυχία, μία επιβράβευση των προσπαθειών μας να ενδυναμώσουμε την Οργάνωση και κατ’ επέκταση τη «φωνή» τής Αιγιάλειας. Πλέον, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Κι αυτό μόνο ως τυχαίο δεν μπορούμε να το εκλάβουμε αφού αποδεικνύεται ότι το έργο μας αναγνωρίζεται. Και βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια΄΄.

Σχετικά με τις καταγγελίες για «ξένους ανθρώπους προς την Αιγιάλεια» που εγγράφηκαν στα Μητρώα της Οργάνωσης, ο Βασίλης Σταθακάρος ξεκαθάρισε πως «ό,τι προσβάλει το κύρος και τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και της παράταξης, πρέπει να εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε την Οργάνωση από φαινόμενα και πρακτικές που δε μπορούν να γίνουν επιτρεπτά.
Ενημερώσαμε για τις καταγγελίες με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον διευθυντή προέδρου και γραμματέα οργανωτικού, κάτι που αρνήθηκε να πράξει ο κ. Ραμπαβίλας. Για ότι αναφέρεται στην επιστολή μας, υπάρχουν συγκεκριμένα email και διευθύνσεις που αποδεικνύουν τα γραφόμενά μας.»

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, ο απερχόμενος πρόεδρος σημείωσε: ΄΄Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το βράδυ, ενώ κάναμε ενέργειες και επιτύχαμε να υπάρξουν τέσσερις κάλπες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, έτσι ώστε και να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος αλλά και να μην υπάρξει συνωστισμός λόγω των μέτρων για την αποφυγή του covid-19. Εκτιμούμε ότι έτσι δεν θα υπάρξει αναμονή και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε και έγινε μέλος της Οργάνωσής μας και τίμησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη γραμματεία της Περιφερειακής Οργάνωση και την κεντρική διοίκηση για την άριστη διεξαγωγή της διαδικασίας΄΄.

Φ. Ραμπαβίλας: «Θα κλείσουμε τις πληγές που έρχονται από το παρελθόν»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο Αιγιαλείας της Ν.Δ. ο Φάνης Ραμπαβίλας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους από τις περισσότερες περιοχές της Αιγιάλειας που πιστεύουν στην παράταξή μας, με όρεξη για δουλειά και όραμα. Στόχος όλων μας είναι η δημιουργία μιας ενωμένης παράταξης που θα συνθέτει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα του τόπου μας. Μια Τοπική Οργάνωση που θα πραγματοποιεί δράσεις σε όλη την Αιγιάλεια, σε αντίθεση με την απραξία τόσων χρόνων. Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τις πληγές που έρχονται από το παρελθόν. Εμείς σαν μια γροθιά, θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα στα κακώς κείμενα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε οι νεότεροι. Προσωπικά δεσμεύομαι ως ο επόμενος Πρόεδρος, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές σεβόμενος την παράταξη και το θεσμό του προέδρου. Θα είμαι στη διάθεση της ΝΔ χωρίς υπόγειες συμφωνίες. Ο Πρόεδρος πρέπει να ενώνει το κόσμο της παράταξης και όχι να τον διχάζει. Γυρίζουμε σελίδα στην Αιγιάλεια».

Σχετικά με την επιστολή για τις «ξένες εγγραφές» τόνισε: «Πως θα υπογράψω μία επιστολή που αναφέρεται σε λίστα εγγεγραμμένων όταν δεν γνωρίζω την λίστα δεν έχω την έχω δει. Δεν μου δόθηκαν ποτέ κωδικοί για να έχω πρόσβαση στην πορεία των εγγραφών. Όταν οριστικοποιηθεί και μας την κοινοποιήσουν τα αρμόδια όργανα τότε να το συζητήσουμε. Με προβληματίζει πολύ η άμεση ενημέρωση των συνυποψήφιων μου και ο δικός μου αποκλεισμός και είμαι σε σκέψεις να αποστείλω σχετική επιστολή στον γραμματέα οργανωτικού. Τί μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη μας, τόσο πολύ έχουν τρομοκρατηθεί με την συμμετοχή μας, με την συμμετοχή νέων ανθρώπων και προσπαθούν να δημιουργήσουν άσχημη εικόνα. Η κοινωνία της Αιγιάλειας και οι αγνοί φίλοι της παράταξης γνωρίζουν…»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr