background img
banner
banner

Νεκρός 83χρονος στην Ροδιά

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ… «Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΡΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Μία «κακή» αλλά ηθελημένη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στιγμή, ήταν αρκετή για να χάσει τη ζωή του ένας 83χρονος άνδρας, στη Ροδιά Αιγιαλείας. Πριν ακόμη ξημερώσει καλά – καλά, ένας δυνατός και διαπεραστικός ήχος πυροβολισμού, ήρθε να “ταράξει” σε λίγα μόνο λεπτά, όχι μόνο την μικρή γειτονιά του χωριού, αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Αιγιάλειας. Ο υπερήλικας φερόμενος ως αυτόχειρας δίχως να εξηγήσει σε κάποιο σημείωμα τους λόγους της απονενοημένης πράξης του, έδωσε τέλος στη ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα που είχε στο σπίτι του νόμιμα, καθώς ο ίδιος ήταν κυνηγός εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το όπλο όπου κατείχε ο Α.Π. αποδείχτηκε… μοιραίο και για τον ίδιο αλλά και για την 77χρονη γυναίκα του, που άφησε πλέον πίσω του μόνη. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο σπίτι του ζεύγους, στο κέντρο του χωριού και πρώτη απ’ όλους το αντιλήφθηκε η γυναίκα του θύματος, όπου εκείνη την ώρα πότιζε τα λουλούδια της αυλής της. Έντρομη ανέβηκε τα σκαλιά, όπου μπαίνοντας στο σπίτι βρέθηκε μπροστά σε στο αποτρόπαιο θέαμα του αιμόφυρτου συζύγου της, με το ίδιο του το όπλο. Αμέσως, ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όπου βρέθηκαν στο σημείο σε πολύ σύντομο χρόνο, αποκλείοντας την περιοχή προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν τα αίτια της πράξης.

Πολυδωροπούλου: “Άγνωστοι οι λόγοι της ενέργειας του 83χρονου”

“Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με αυτό το περιστατικό. Πρόκειται για έναν κύριο που ήταν πολύ αγαπητός σε όλο το χωριό και δεν είχε δείξει ή αναφέρει ποτέ σε κάποιον ότι υπήρχε κάτι που τον βασάνιζε. Ήταν από τους ανθρώπους που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κάτι το κακό. Γενικά, είναι ένα ζευγάρι που χαίρει άκρας εκτίμησης από όλους και δεν μπορώ να καταλάβω τι τον ανάγκασε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. Ήταν ένα σοκ για όλους μας, πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια…” ήταν τα λόγια της προέδρου της κοινότητας Ροδιάς Άννας Πολυδωροπούλου, η οποία μιλώντας στο protionline.gr έδειχνε ότι πράγματι ήταν κάτι το εντελώς αναπάντεχο αυτό το περιστατικό και κυρίως, από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και συντοπίτη της.

Ερευνώνται τα αίτια – Κλίνουν προς την αυτοκτονία

Το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση, έρευνα τα αίτια και διενεργεί τις διαδικασίες ώστε να πέσει “φως” στην ιστορία, ενώ πολλοί περίοικοι κατέθεσαν ήδη στην Ασφάλεια, ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν τις αρχές στο βασικό αίτιο της αυτοχειρίας. Μάλιστα, πληροφορίες που φτάνουν συνεχώς και ρίχνουν “φως” στα γεγονότα, αναφέρουν ότι ο 83χρονος με καταγωγή από την Ζαχλωρού, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πολύ συχνά τον “πλημμύριζε” άγχος και στρες και ότι ήταν συνέχεια σκεπτικός. Κάποιοι δε, κάνουν λόγο ότι πολλές φορές άκουγε φωνές που δεν υπήρχαν ή “έπλαθε” φανταστικές ιστορίες με το μυαλό του που δύσκολα τις εξιστορούσε σε κάποιον. Να σημειωθεί ότι, παρά τα χρόνια του δεν αντιμετώπιζε αξεπέραστα προβλήματα με την υγεία του, ούτε ανήκε σε ευπαθείς ομάδες και ούτε συνδέεται το περιστατικό με τον κορωνοϊό ή την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.

Ο φερόμενος ως αυτόχειρας είχε γεννηθεί στην περιοχή της Ζαχλωρούς, περιοχή όπου επισκέπτονταν με την σύζυγό του πολύ συχνά, αφού έχει το πατρικό του σπίτι εκεί και συνήθως διέμεναν για δύο μήνες περίπου κάθε καλοκαίρι. Ο βοσκός στο επάγγελμα Α.Π. δεν είχε παιδιά και με την γυναίκα του ζούσαν τις τελευταίες δεκαετίες μόνιμα στο χωριό της Ροδιάς, στο διώροφο σπίτι όπου συνέβη το περιστατικό και που έμελλε να αφήσει την “τελευταία” του πνοή…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr