background img
banner
banner

«Νύχτα χωρίς ατυχήματα» το Σάββατο στο Αίγιο

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

Σε μία δράση ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση, πρόκειται να προχωρήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και στην κοινωνία εν γένει. Το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει για πρώτη φορά στο Αίγιο, τη «Νύχτα χωρίς ατυχήματα».

Αναλαμβάνει έτσι να ευαισθητοποιήσει τους Αιγιαλείς, με στόχο την αφύπνισή τους μπροστά στους κινδύνους της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Όπως εξήγησε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄μας έφερε σε επαφή ο κ. Αυγουστής που δραστηριοποιείται στο Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς». Έτσι βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας της δράσης που σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας ώστε να τους γίνει συνείδηση πως δεν πρέπει να οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Συζητήσαμε το θέμα με τον πλέον αρμόδιο φορέα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και προετοιμάζουμε τη δράση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου΄΄.

Ενημέρωση, μετρήσεις και δώρα

Ειδικότερα, ανέφερε ότι έξω από τους χώρους αναψυχής θα βρίσκονται άτομα που θα ενημερώνουν τους νέους που θα μπαίνουν στα καταστήματα, ενώ στην έξοδο θα πραγματοποιούν μετρήσεις με αλκοολόμετρα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια που περιλαμβάνει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. ΄΄Οι μετρήσεις θα γίνονται από το Ινστιτούτο με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων και όχι κάνοντας χρήση προσωπικών δεδομένων ή μεταφέροντας στοιχεία στην Τροχαία΄΄, διευκρινίζει η κ. Τσουκαλά. Μάλιστα, κάνει γνωστό πως σε όσους δεν έχουν πιει και δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια, θα δίνονται δώρα από το Ινστιτούτο. Να σημειωθεί πως η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει ήδη έρθει σε επαφή για την προώθηση της δράσης με τον Σύλλογο Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας.

Στόχος να καθιερώσουν τον «Οδηγό της παρέας»

Επισημαίνεται ακόμη πως στόχος του προγράμματος είναι ενημέρωση των νέων για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και η παρακίνηση για καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» να μη πίνει και να οδηγεί με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται 1 – 2 φορές τον χρόνο πανελλαδικά και 1 -2 φορές τοπικά.
Σκοπός της δράσης που φιλοξενείται σε διάφορες πόλεις είναι να υπάρχουν μηδενικά αποτελέσματα στο φιλικό αλκοτέστ, που σημαίνει ότι θα ακολουθηθούν πιστά οι συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. ώστε να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα συνομιλήσουν με τους ανθρώπους και τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και θα παραλάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα θέματα του αλκοόλ και της οδικής ασφάλειας γενικότερα καθώς και αναμνηστικά δώρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr