background img
banner
banner

Οι φορείς ανησυχούν για το νοσοκομείο

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΜΕ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Η ανησυχία για ενδεχόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) εκφράστηκε τόσο κατά τις συσκέψεις των φορέων όσο και στο παναιγιάλειο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/10 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Την ίδια στιγμή, εφημερίες και εμβολιασμοί βγαίνουν με δυσκολία ελλείψει γιατρών, με τη διοίκηση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας ωστόσο να επισημαίνει πως τα βήματα ενίσχυσης και αναβάθμισης που έχουν γίνει, φανερώνουν τη σαφή πρόθεση υπουργείου και 6ης ΥΠΕ για στήριξη του νοσοκομείου Αιγίου.

Αναφορά στις ελλείψεις του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος έγινε και από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου, ενώ και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση, ζητώντας άπαντες να είναι σε ετοιμότητα ώστε να παλέψουν για τη διάσωση του νοσοκομείου αλλά και να ενταχθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της πόλης, η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει.

Για αδυναμία κάλυψης εφημεριών και εμβολίων κάνουν λόγο οι γιατροί

Η ανησυχία των τοπικών φορέων πηγάζει και από τα όσα γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν περί αδυναμίας εφημεριακής κάλυψης τονίζοντας πως η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από την υποχρέωση λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, σημειώνοντας πως η υποστήριξη από πλευράς των ιατρών είναι καθαρά εθελοντική, αφού δεν πληρώνεται…
Μιλούν για υπερεργασία και εφημερίες πάνω από το κανονικό και αδυναμία να βγουν οι βάρδιες, αφού ναι μεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι γιατροί όμως λείπουν οι γιατροί βασικών ειδικοτήτων που κρατούν την εφημερία. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και οι αποχωρήσεις ιατρών είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ εξακολουθεί να υφίσταται η χρόνια άρνηση ειδικευόμενων οι οποίοι προτιμούν τα μεγάλα νοσοκομεία.

Συντονισμένες προσπάθειες για την κάλυψη των κενών

Ερωτηθείς από το protionline.gr , ο διοικητής του Γ.Ν.Α.Α. Θανάσης Γεωργάκης σχετικά με τα όσα αναφέρονται, τόνισε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να καλύπτονται τα κενά. ΄΄Δεν γνωρίζω από πού ορμώμενοι φορείς εξέφρασαν φόβους για το νοσοκομείο μας.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μάλιστα που προσπαθούμε για την αναβάθμισή του και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία και δεν μπορεί να κλείσει ή να υποβαθμιστεί ένα νοσοκομείο στο οποίο, τους τελευταίους 20 μήνες της δικής μας θητείας, έχουν επενδυθεί πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα και εξοπλισμό. Ήδη, η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, από τα 1,7 εκατ. ευρώ που υπολογιζόταν, ανεβαίνει στα 2,7 εκατ. ευρώ΄΄.

Αναφορικά με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που αναφέρονται, ο κ. Γεωργάκης είπε πως η κάλυψη είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα από προηγούμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από τις 19 θέσεις ιατρών που υπήρχαν, είναι πληρωμένες και οι 37 αφού είτε είναι εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό, είτε είναι θέσεις προκηρυγμένες.
Μάλιστα, επισήμανε πως οι κρίσεις καθυστερούν πολύ λιγότερο, αφού δεν ξεπερνούν τους 8 με 10 μήνες δηλαδή τον μισό χρόνο από παλιότερα.
Ερωτηθείς σχετικά με την κάλυψη των εφημεριών, είπε πως τέσσερα στα έξι επαρχιακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εφημερίες. ΄΄Καταβάλλουμε προσπάθειες να καλύψουμε τα κενά, προσπαθούμε να το καταφέρουμε και τώρα με την επάνδρωση με νέους γιατρούς, πιστεύω να το επιτύχουμε΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Καμπανάκι» από τον Δημήτρη Μπούνια

Εν τω μεταξύ, σε δημόσια τοποθέτησή του, ο χειρουργός του νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούνιας, περιγράφει με έμμεσο τρόπο μία κατάσταση για την οποία κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος…

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Υγειονομικός χάρτης Ανατ. Αχαΐας… Ώρα μηδέν! Θέλουμε (θέλουν οι διοικούντες) να λύσουμε τα προβλήματα όπως αποτυπώνονται αυτή την στιγμή ή θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά και να εξυπηρετούμε σπασμωδικά όποιον πιέζει περισσότερο με διάφορους τρόπους γνωστούς στο πανελλήνιο;
Θέλουμε να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια την περιοχή μας και να βρούμε μια εφικτή λύση ή συνεχίζουμε την γνωστή παρελκυστική πολιτική περιμένοντας να σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη του αγώνα; Για κάθε πρόβλημα υπάρχει η λύση για την οποία απαιτείται αρχικά η γνώση αλλά χρειάζεται σίγουρα και η βούληση! Αν θεωρήσουμε ότι το πρώτο υπάρχει, για το δεύτερο δεν είμαι καθόλου σίγουρος… Δυστυχώς ακόμα και σήμερα που έχουμε φτάσει στο και πέντε, δεν λαμβάνεται καμία απόφαση που να βασίζεται σε αντικειμενικά-επιστημονικά κριτήρια ή σε κάποιον στοιχειώδη προγραμματισμό!΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Αν δεν σταματήσει αυτό, ειδικά για την περιοχή μας που έχει και πολλές ιδιαιτερότητες, πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οδυνηρές εκπλήξεις… και εννοείται ότι θα έχουμε όλοι μας ευθύνη για αυτή την κατάσταση!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr