background img
banner
banner

«Ο Δήμος δεν είναι Ανώνυμος Εταιρεία, ούτε εμπορική επιχείρηση»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.

Το γεγονός ότι «ο δήμος δεν εμπορεύεται ούτε διαχειρίζεται ούτε αποθηκεύει σταφίδα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην απάντησή του στην ανοιχτή επιστολή της διοίκησης της Παιναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Π.Ε.Σ. είχε εκφράσει δημόσια εντύπωση γιατί δεν εκλήθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το σταφιδικό, παρότι εκπροσωπεί τους σταφιδοπαραγωγούς της περιοχής, χαρακτηρίζοντας «ως περίεργη και πολιτικά υπαγορευμένη την παρέμβαση του» και τονίζοντας πως «τάχα κόπτεται για μας τους σταφιδοπαραγωγούς αλλά μας ζημιώνει, θέλουμε να πιστεύουμε μόνο από άγνοια, σε κάθε όμως περίπτωση βλάπτει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντά μας».

Από το γραφείο δημάρχου εξεδόθη ανακοίνωση – απάντηση στην οποία τονίζονται τα ακόλουθα: «Σε απάντηση ανοιχτής επιστολής της διοίκησης της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών που βρίθει κατηγοριών κατά του δημάρχου Αιγιαλείας, για το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας κατά πλειοψηφία υιοθέτησε την άποψη να ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, χωρίς να επιλέξει αποκλειστικά την δεσμευτική πρόταση για απόσυρση -και μόνο- του αποθέματος της σταφίδας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνει τα εξής:

Θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για τους δικούς του λόγους, είναι ότι η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (και με ψήφους από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση) από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Οκτωβρίου 2021 περί αποστολής υπομνήματος προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να στηριχθεί το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών, δεν αποκλείει το μέτρο της απόσυρσης του αποθέματος του προϊόντος που βρίσκεται στις αποθήκες. Πλην όμως, ο Δήμος Αιγιαλείας δεν έχει μάθει να απλώνει τα “πόδια” του πιο πέρα από τις αρμοδιότητές του. Ας μην ξεχνά η διοίκηση της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΔΕΝ είναι αυτός ο ρόλος του. Άρα, καλώς το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να παρέμβει μεν για το ζήτημα που αφορά άμεσα την κοινωνία μας, χωρίς όμως να υποδεικνύει τον τρόπο ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή την όλη διαδικασία, μιας και ενδιαφέρει πρωτίστως η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και του εισοδήματός τους και όχι ο τρόπος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι προσωπικά ο Δήμαρχος, αναγνωρίζει τη συμβολή εκάστου στον από κοινού αγώνα για τη διάσωση της τοπικής οικονομίας που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο αγροτικό εισόδημα, πλην όμως δεν είναι δυνατόν ο θεσμικός εκφραστής του Δήμου να γίνεται τελικά όμηρος της όποιας “συμβολής” οποιουδήποτε, μιας και πάντοτε κινούμαστε στο μέτρο του ρόλου και της αρμοδιότητάς μας. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ‘’ΕΝΤΟΛΕΣ’’ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ».

«Ούτε ο δήμος εκλήθη από την Π.Ε.Σ.»

Και καταλήγοντας, τονίζει: «Τέλος, στην αιχμή εκ μέρους της διοίκησης της ΠΕΣ πως δεν προσκλήθηκε στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όπου και έγινε η συζήτηση για το ζήτημα της στήριξης των σταφιδοπαραγωγών, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε πως οσάκις υπήρξαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα προβλήματα της “Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε.”, παρουσία υπουργών και βουλευτών, ο Δήμος ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει -και φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκε».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr